Križišče Gorkega-Betnavska v Mariboru

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Je potrebno dati smerokaz, ko se voziš po Gorkega proti mestu in prideš do trikotnika odvzem prednosti ko zaviješ levo proti želežniškem mostu?

5jdn9.jpg

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
jaz bi rekel, da moraš dati smerokaz, že zavijaš levo na Chegovo, drugače ne

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Jaz mislim, da ne rabiš. Moreš pa, če greš v obratni smeri.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pri zavijanju, v križišču, je treba smerokaz dati. To je njihov namen in smisel. Da drugi vedo, kam misliš it.

( imaš pa srečo, da (še) noben ne zahteva, da vrneš izpit
wink-1.gif
)

------

Dodatek: če se pelješ po plavi puščici, potem ne bi trebalo. Razen, če pri čakanju toliko na desno obrneš, da potem dejansko delaš spet ovinek na levo. Pač kot pravim, da drugi vedo, kam greš.

Nazadnje urejeno:

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Mene so učil na CPP, da je potrebno vsako spremembpo vožnje,ustrezno nakazat. Ali z žmigavcem, ali z roko na kolesu.
Močno me motijo pacienti, ki mislijo,da lahko počnejo na cesti prav vse in jim je uporaba smernikov pač španska vas. Pa še navarno je lahko.
LP

lordinho

Pripravnik
3. avg 2007
155
0
16
MB
ksz
Pomoje ne, vsaj jaz ga ne dam. Greš praktično naravnost, vsi udeleženci v prometu točno vedo, kam greš, kar se vidi že po položaju avta. Levo v Chegovo se v tem križišču sploh ne da zavit.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.030
6.222
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
jaz bi rekel, da moraš dati smerokaz, že zavijaš levo na Chegovo, drugače ne

Na Čengovo ne moreš zavit, ker je slepa ulica pred njo pa raven pločnik. Če nadaljuješ vožnjo po Gorkega, potem ne rabiš smerokaza. Včasih je bilo v teh krajih avtomoto društvo, kjer si opravljal izpit, in nikoli instruktor posebej opozoril da je to križišče kaj posebnega.

Nazadnje urejeno:

tomi

Guru
1. sep 2007
18.717
9.924
113
40
MB
Citat:
Uporabnik lordinho pravi:
ksz
Pomoje ne, vsaj jaz ga ne dam. Greš praktično naravnost, vsi udeleženci v prometu točno vedo, kam greš, kar se vidi že po položaju avta. Levo v Chegovo se v tem križišču sploh ne da zavit.

jaz se nikoli ne zanašam na to da ostali udeleženci v prometu vejo, karkoli
grin1.gif

Bronco

Pripravnik
2. jan 2008
62
0
6
Ni potrebno. Imel izpitno vožnjo (sicer za motor, ampak itak je isto) ravno po tej cesti, dal levi blinker v tem križišču, pa mi je na koncu komisija rekla, da ga ne bi bilo potrebno dati, da kao nisem nikamor zavijal ali nekaj takega. Mogoče je to bleknil samo zato, ker je nekaj pač mogel...
wink-1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.819
844
113
toti Maribor
To, da če greš naravnost in ne rabiš dat smerokaza drži. Me, pa v tem križišču motijo patroni, ki vozijo nasproti in lahko gredo malo levo in malo desno. V vsakem primeru, bi morali dat smerokaz, kajti, če gre on v levo in ti to nakaže z smerokazom ti lahko nadaljuješ naravnost.

lordinho

Pripravnik
3. avg 2007
155
0
16
MB
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik lordinho pravi:
ksz

jaz se nikoli ne zanašam na to da ostali udeleženci v prometu vejo, karkoli
grin1.gif

Ja valda, ampak v tem križišču je tak očitno, da (skoraj) ne moreš zaj....
grin1.gif

Tukaj so bolj problem tisti, ki ti pripeljejo nasproti, ker ne dajo smerokaza in do konca ne veš, kam bo šel.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če je pravilno podan, potem ja, narobe pa ne.

(pri starših so enkrat policaji tupili, da bi v enem križišču moral pri vožnji "ravno" dati levi smerokaz. Cesta gre v levi ovinek, nekje sredi ovinka je en odcep desno, levo pa vhod na dvorišče. Večini je jasno, da če zavijaš levo na dvorišče, daš levi smerokaz, če voziš dalje po glavni cesti ne daš nič, če zaviješ na odcep desno, pa daš desni smerokaz.)

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Tam, kjer je na sliki rdeča puščica je trikotnik za odvzem prednosti. Jaz trdim, da samo zaradi tega trikotnika moraš dati smerokaz za levo. Spomnim se tudi mojega inštruktorja, ki je dejal, da moram dati smerokaz desno, ko grem v nasprotni smeri.

Kakorkoli že, bolje eden preveč kot eden premalo.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:

Kakorkoli že, bolje eden preveč kot eden premalo.
narobe. pred leti bi se skoraj čelno zaletel pri zavijanju v levo v križišču, ko je voznik nasproti imel smerokaz levo, šel je pa naravnost. vsake toliko časa naletim tudi na heroje, ki se vozijo po zunanjem pasu rondoja z desnim smerokazom, a ne zapuščajo rondoja na prvem izvozu. zaradi takih smerokaze jemljem zelo z rezervo.