Kar se tiče zalog... Ogromno obrtnikov/podjetnikov je naredilo zaloge ker so se bali podražitev/tezav z dobavo. Zdaj jim pa ta roba stoji, nova roba je pa cenejša...
Njihov problem.
Kar se tiče zalog... Ogromno obrtnikov/podjetnikov je naredilo zaloge ker so se bali podražitev/tezav z dobavo. Zdaj jim pa ta roba stoji, nova roba je pa cenejša...
A elektrika je res šla za 600% gor?
Kaj želiš povedati?;
Da so se zakalkulirali. Kot folk, ki je s shortanjem stavil na propad Tesle in se ustrelil v kolenu. Požri in gremo dalje.
Borzna cena obcasbo tudi 1000+%A elektrika je res šla za 600% gor?
Elektrike jim primanjkuje, več kot polovica nukleark na remontu, ki se zelo vleče (razpoke se jim pojavljajo, ne vem točno kje, sredica, gorivne celice, uparjalniki ?) plus zaradi suše problemi s hlajenjem iz rek, letos so jo uvažali iz Nemčije, za kontra uslugo so usposobili en plinovod v smeri Nemčije, da lahko njihove plinske elektrarne proizvajajo elektriko in jo pošiljajo v Francijo.Nimam pojma kako je s prodajnimi cenami elektrike v FRA.
Analysis, seen by the BBC, shows that the production and transport of LNG causes up to ten times the carbon emissions compared to pipeline gas.
By the end of next year, if Russia fully turns off the gas taps, and all that additional gas needs to come from LNG sources, we will see an additional 35 million tonnes of imported upstream CO2 emissions compared to 2021."
Res je samo njihov problem. Ti pa ga nimaš? Kratkovidnost.Želim povedati da mene to ne zanima in da se z raznimi posamezniki (firmami) ki so špekulirale ne ukvarjam. Naj prodajo drago če zmorejo. Še enkrat, njihov problem.
Res je samo njihov problem. Ti pa ga nimaš? Kratkovidnost.
Bravo, čestitam. Tebi je vse jasno, jasnovidec.
Nisem špekulant, zaloge nabavil po visokih cenah s pogodbo zavaroval pri kupcu za te visoke cene. Kupec se je zavedal in velika večina se jih, da se je material pocenil, delo in energija pa še za več podražila.
Me pa zanima od kod toliko teh šprekulantov? Siguno jih nekaj je ampak jim rečem vojni dobičkarji.
Ker večina jih je čuda zaslužila, le malo se jih sekira za "drage" zaloge, ker nove robe ne bo poceni.
Vse uredi trg, samo ob dveh pogojih je drugače, če gre za monopol ali pa regulativo.Ja, inflacijski hype je bil velik, folk po celem svetu je nabavljal na zalogo tudi po povišanih cenah, brez da bi že imeli naročilo kupca.
Saj se vidi tudi pri nas recimo pri lesnih peletih za kurjavo. Večina jih želi po 9,99 EUR na 15 kg vrečo.
No, dokler se ne pojavi nekdo, ki prodaja ceneje. Kar se je pojavil. Včeraj nabavil nekaj vreč po 8,25 na 15 kg vrečo. In domnevam, da bo čez zimo šlo še niže, ker skladiša so polna, prometa pa je bore malo.
Isto bo za drugo robo.
Treba se je tudi zavedati, da vmesni deli prodaje, ki ne držijo večjih zalog, imajo prihodek, samo če izvajajo promet. Npr. prodajalna z avtodeli ima prihodek, samo če dejansko nekaj proda. Ponavadi neke težke zaloge tudi ne drži. In če ji dobavitelj A navija ceno na 9,99 dobavitelj B pa po 8,25 je potem jasno, da bo vzel pri drugem.
Tako, da sanjat, da gredo cene lahko samo gor, je rahlo utopično. Prej kot slej bo nekdo dal za manj in potem se bo vsulo. In nabavniki vsepovsod iščejo vse te varijante, kako dobit enakovredno reč ceneje.
Nisi ti mene naredil za jasnovidca?Nevem za kaj se sploh trudita, to je jasno vsem, samo našemu đoniju ne, ki spi na svojih dragih preplačanih "zavarovanih" zalogah in utopično sanjari kako bo še z njimi mastno zaslužil. Pač mnogi se ne zavedajo/zavedate da ste žal pristali na dnu piramide špekulantov in nekdo vas je žal pač nagonil.
In še to, v zadnjih mesecih sem kupil kar nekaj izdelkov ki sem jih spremljal že v preteklosti (tudi 2 leti nazaj) in sem potem ali pozabil ali nakup opustil. No te izdelke sem zdaj dobil v povprečju ceneje kot so se tržili 2 leti nazaj. Toliko o tem da leti in da bo letelo vse samo še gor.
Ja džoni je tak...Kater privatnik si dela zalogo? Kar jih poznam gre vsak sproti v nabavo. Dovolj rabata ima da zasluži. Čene pa so kakšne so isto dobava.
Je pa zanimivo da pri veleprodaji motornih olj so cene enake, ampak na polici so cene vsaj enkrat višje kot pred dvemi leti.