Kriza in recesija

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
Ze nekaj casa nazaj sem vam v sosednji temi namignil, da s svojimi prihranki zbezite v tuje valute, npr v dolarje in franke:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Golob bo dal 5 milijard vašega denarja bogatim podjetem naslednje leto. TEŠ6 in drugi tir nimata za burek proti temu, to bo šele kraja stoletja, mogoče tisočletja.

"Vlada po letošnji pomoči gospodinjstvom in gospodarstvu za blažitev posledic energetske draginje za leto 2023 predvideva ukrepe v vrednosti skoraj pet milijard evrov, je v odgovoru na poslansko vprašanje v DZ zagotovil premier Robert Golob. "
Druga alternativa je, da ti in deset tisoče drugih ostaneta brez službe, ker bodo firme zaradi predrage energije zapirale vrata. Potem boš pa ti lahko kradel za preživetje. :jok:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
To je jasno kot beli dan. Ko bo šlo zares, ti pajaci odletijo v trenutku. Na kapice pa lepo pozabite, ker kero tele bo prodalo po cenah, ki si jih zmisli ena birokratska eu kura.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
Ze nekaj casa nazaj sem vam v sosednji temi namignil, da s svojimi prihranki zbezite v tuje valute, npr v dolarje in franke:

Ne morem verjet, 1x si celo nekaj pametnega povedal. Jaz sem spakiral vse drugam že pred nekaj meseci. Eur imam samo eno kuverto doma za najnujneše

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.780
5.912
113

Isto Uk funt, samo dol.

V Revolutu je to problem desetih sekund
In kaj boš potem počel z usd v Eu ?

Revolut vidim da sta ustanovila en Rus in Ukr, sedež podjetja v Londonu, banka je v Litvi https://denar.svetidej.com/sl/fintech-storitve/revolut.html .

• Brezplačna menjava valut v višini 1000 €. To pomeni, da ob plačilu s kartico na Hrvaškem, ne boste plačali nadomestila, kot si ga obračuna večina drugih bank. Prav tako ne boste plačali nadomestila, če boste evre zamenjali v funte znotraj aplikacije.
Ni neka fora z usd, da jih imaš na bančnem računu samo v Zda ?

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.870
2.251
113
za šankom
Golob bo dal 5 milijard vašega denarja bogatim podjetem naslednje leto. TEŠ6 in drugi tir nimata za burek proti temu, to bo šele kraja stoletja, mogoče tisočletja.

"Vlada po letošnji pomoči gospodinjstvom in gospodarstvu za blažitev posledic energetske draginje za leto 2023 predvideva ukrepe v vrednosti skoraj pet milijard evrov, je v odgovoru na poslansko vprašanje v DZ zagotovil premier Robert Golob. "

golob in 90% EU vlad, jebemtiš kakšen vpliv ima kučan v Evropi, pa da ne bo pomote, se ne strinjam s tem samo te politične floskule mi gredo na organ

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Druga alternativa je, da ti in deset tisoče drugih ostaneta brez službe, ker bodo firme zaradi predrage energije zapirale vrata. Potem boš pa ti lahko kradel za preživetje. :jok:

Za EU se bojim, da se je zaplezala toliko, da je 2 ali več "pametnih" mandatov na vrhu ne bo uspelo rešiti. Vzpon "ekstremistov" in populistov dokazuje kako zafuran sistem za prihodnost smo imeli v preteklosti.

Kar se pa energije tiče, nas je vrh EU sam skregal z belim kruhom. ZDA in Azija imajo relativno poceni energijo in so posledično hudo konkurenčna na globalnem trgu. Predvsem pa poslujejo v dolarjih, ki je za razliko od € hudo stabilen. Kar se trenutno dogaja je "perfect storm" za gospodarstvo v EU. Bomo videli je rekel slepi....

• Všeč mi je
Reactions: roCkY in bizi

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.780
5.912
113
great success

Nemci bodo dobili decembra letos "za pol dneva količine lpgja iz ST1", in sicer iz ZAE z ladjo.

prevod:
The gas is to be delivered by ship in December to the new terminal in Brunsbüttel, the first lines of which are currently being built. For comparison: 137,000 cubic meters of liquid gas correspond to around 822 million kilowatt hours. Before the Russian invasion of Ukraine, up to 1.7 billion kilowatt hours flowed through the Nord Stream 1 pipeline every day .

V ostalih novicah
ST2 pušča