Kriza in recesija

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.343
2.387
113
Pomurje
Nic ni čudno. Čudno je mogoče tistim v JU in JS.

Že dolgo je jasno, da je razmerje med realnim in javnim sektorjem nerealno.

Nekega reseta takšnega stanja brez resne recesije ne bo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
41.996
5.631
113
Eno vprašanje za ljudi ki uvažajo avtomobile....bil zadnjič na pivu in mi en razlagal da švabi že omejujejo uvoz svojih avtov na jug....češ da je njihova autoindustrija v krizi in da jim bi tako zmanjkalo prevoznih sredstev...

Buča ali? Narodnjak mogoče?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Nic ni čudno. Čudno je mogoče tistim v JU in JS.

Že dolgo je jasno, da je razmerje med realnim in javnim sektorjem nerealno.

Nekega reseta takšnega stanja brez resne recesije ne bo.

Kaj se je zgodilo 2009 ....nič. Kaj mislite, da se bo zgodilo zdaj nič.

Brihtoli v javni upravi bodo pisali, da bi morali prav oni dobit več denarja, da bi se ekonomija zavrtela spet. :valjamse:

Brez trupel ni bilo nobene dobre revolucije....

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.213
3.616
113
Kaj se je zgodilo 2009 ....nič. Kaj mislite, da se bo zgodilo zdaj nič.

Brihtoli v javni upravi bodo pisali, da bi morali prav oni dobit več denarja, da bi se ekonomija zavrtela spet. :valjamse:

Brez trupel ni bilo nobene dobre revolucije....
Igzekli.
In spet bojo v JS krulili, da oni ne bodo plačevali "naše" krize :bonk: .

• Všeč mi je
Reactions: sad

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Igzekli.
In spet bojo v JS krulili, da oni ne bodo plačevali "naše" krize :bonk: .
In potem bo članek po tv, kako kaka boga čistilka kupuje v eurospinu pretečeno šunko, za -50%.

Da se bomo vsi režali... :bonk:

Uni s 5k€ pa
1662928959273.png

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.343
2.387
113
Pomurje
Eno vprašanje za ljudi ki uvažajo avtomobile....bil zadnjič na pivu in mi en razlagal da švabi že omejujejo uvoz svojih avtov na jug....češ da je njihova autoindustrija v krizi in da jim bi tako zmanjkalo prevoznih sredstev...

Buča ali? Narodnjak mogoče?
Testnega avta iz avtohiše (lexus) ne želijo prodati iz DE.
Lahko tiste z več kot 20kkm .

Probal 3x pri različnih in ni šlo

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

erikson

Guru
25. avg 2007
22.253
6.087
113
Ne vem, če omejujejo, je pa manjša ponudba rabljenih avtomobilov, ker mnogi kupci čakajo na naročene nove avtomobile.

Letos so doslej v Nemčiji prodali 14,6% manj rabljenih avtomobilov kot lani in 11% manj novih avtomobilov kot lani.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.557
6.641
113
pri taščici
Glede na to kaksne so cene avtomobilov, ima narod res se ogromno denarja, da jih se cedno kupuje po takih cenah.
Denarja je pa seveda dovolj, saj ga sproti tiskani

• Všeč mi je
Reactions: novaa

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.118
6.924
113
Glede na to kaksne so cene avtomobilov, ima narod res se ogromno denarja, da jih se cedno kupuje po takih cenah.
Mal si pomesal. Tiskanje denarja nima nic s tem koliko ga ima posameznik. Ker tud svez denar je nekako treba spravit do posameznika, to se pa trenutno ne dogaja kot v obsegu zadnjih 2 let

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.658
5.845
113
Koliko od tega sveže tiskanega denarja imaš pa ti v tošlu? Ne vem ali se jaz vrtim v čudnem krogu ljudi, samo vsi ki imamo plačo delodajalca, imamo več ali manj enako plačo že ves čas.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.557
6.641
113
pri taščici
Ja, tega sveze tiskanega.
Ker ga nisem zapravil za nov avto.
No, mi ga pa uspesno inflacija pozira.
Ce ne drugega je bilo nekaj mesecev nekaj 10 evrov manj elektrike. Ampak kaj ko sedaj vsai mesec dam nekaj 10 evrov vec za rezervoar nafte ;) (in drugo tudi, tudi elektrika ne bo nikdar vec 100 evrov najbrž ampak....