Razlog je seveda dokaj smiseln, ker mi takih nizko plačanih delovnih mest ne rabimo. Mi smo za visokotehnološka mesta. Letno jih nekaj 1000 sporoduciramo. V javnem sektorju, ki ga financirajo ta nizko plačana delovna mesta, kolikor še jih je ostalo. Moral sem z malo sarkazma ...
Bumbarjji, ki to trobijo naokoli pred volitvami in jih zato noben ne zapre, se ne zavedajo, da je povprečje ljudi neusmiljeno. IQ, ki omogoča normalno končanje približno srednje šole, minimalno samostojno opravljenje delovnih nalog in to je to. A ti ljudje niso vredni, da normalno delajo in živijo? A ni država od vseh? Imam pridnega soseda, ki je končal nekaj razredov posebne šole. On lahko marsikaj dela s svojim telesom, možgani pa ne dopuščajo, da ga rukneš pred ekran in naj nekaj smiselnega vnese v računalnik. Takšen pač je in mora biti enakovreden državljan doktorju znanosti na faksu. Tudi za take je treba omogočiti delovna mesta. Magna je sicer zanj verjetno že prezahtevna, kar nekaj delovne dobe pa je nabral v podjetju, ki je delalo kartonsko embalažo.
Pri nas se hoče preveč stvari spraviti skozi zakonodajo. Namesto da bi klub "modrecev" (to bi teoretično naj bili politiki v današnjem času) odločil, da je nekaj primerno in da se sme narediti. V Sloveniji je v bistvu ostala ena taka inštitucija, ki ima pravico odločanja po zdravi pameti in ne izključno po zakonodaji. To je ustavno sodišče. Ne mi reči, da je o vseh zadevah o katerih je odločalo, lahko odločalo preko črk zapisanih v ustavi. Če bi šlo tako, bi ustavno sodišče marsikdaj moralo reči, da o tem pa tisti, ki so ustavo pisali, pač niso razmišljali in da nima kaj odločati.