Kriza in recesija

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.965
5.265
113
Res je.
Slovenski nepremičninski trg je izredno specifičen. Majhna ponudba želenih nepremičnin in izjemno veliko povpraševanje, tako za nakup, kakor najem.

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

hgard

Guru
22. jul 2007
4.309
930
113
Nehajte delat paniko. Tole so podatki objavljeni 14 dni nazaj

1774965281646.jpeg

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.126
9.279
113
danes so se lotli maljevca...mogoče 14 dni prepozno, ampak dobr volitve je bilo potrebno skoz spravit.
V glavnem dolgotrajna oskrba popolni polom... zaklemali. Plačala je in bo raja.
Kaj se ne da strpat te ljudi za kak teden vsaj v zapor na ričet...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.126
8.837
113
pri taščici
Saj pravim, zato pa pri nas ne bo krize. Tudi če bi npr. vsak izgubil službo, sedi na vsaj pol milijona vredni nepremičnini.
Ko se bo to zgodilo, bo mogoče nepremicnina na kateri sedi vredna mogoce 50k

Hehe, vidim da Apollo8 enako misli.
Btw, ljudje ze 20 ket vpijejejo kaksna kriza je in kako je bilo v jugi lepo živeti ker je bilo vsega dovolj.
Predvsem v Trstu, Celovcu Gradcu...

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.380
9.554
113
LeQuack je eden boljših napovedovalcev na tem forumu. Je izredno konsistenten, od vseh najboljsi. Kar on rece, se v 99,9% godi obratno. To je ful vredno, ce znas ceniti in se mi zdi, da komplet vsi na forumu ne.

Ce je nepremičnina, kjer zivis pol milijona ali pa 50k€, nekje moraš živeti. Najemnine lahko predvidevas, da bodo sle v korelaciji z nakupom nepremicnine gor, v primeru, da se cena nepremicnin zniza. Dvig minimalne place in visanje obrestnih mer naredi se vec kreditno nesposobnih. Zdele ko hijene cakajo vsi z denarjem in upajo, da bo Kvaki tokrat imel pa prav in to niso tisti s stanovanjskim problemom. Sicer glede na izjusnje je to wishful thinking (beri gor), ampak lej, enim ni tezko (po)čakati in videti, kako se bodo stvari obrnile.

• Wow
Reactions: LeQuack

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.126
8.837
113
pri taščici
Ko bomo brez sluzb, bodo najprej delovni migranti sli drugam s trebuhom za kruhom.
Ze tu se bo sprostilo nekaj nepremicnin in ponudilo trgu.
Ker bomo brez sluzb in brez denarja se bodo ponudile na trgu v najem tudi vikendi ki jih sedaj sami uporabljamo nekaj (deset) dni na leto, ali pa jih imamo celo prazne "za rezervo".
Tako da, takrat bomo veseli ce nam bo nekdo placal poloznice v prazni nepremicnini.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.927
1.326
113
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in MrDaco

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.965
5.265
113
Kolikor sem spremljal te dni dogajanje okoli tega, se je preko neupravičeno visokega pavšala (ker zaenkrat še ni točnih cifer) "saniralo" potrebe DSOjev po več denarja, kar jim je lepo uspelo, glede na to da Sahernik pravi, da končno po dolgih letih imajo DSO dovolj denarja za vse svoje stroške in obveznosti.

To kar se sedaj ZZZS in ministrstvo osredotočata na "nepravilne preverbe" v najdražje kategorije, menda sploh ni problem, ker zadnjih 10 let kažejo podatki na 5% oscilacijo pri teh kategorijah + - 60% vseh v DSO. Večje vprašanje je sedaj zakaj je taka max. oskrba v DSO naenkrat 30% višja/dražja kot decembra 2025.
Močno dvomim, da je božičnica in dvig plač edini vzrok. Ekonomisti tukaj boste sigurno postregli z natančnimi podatki o % vpliva na celotne stroške DSO.

• Haha
Reactions: tomi

B81

22. jul 2007
40.407
12.973
113
Place nekih "16%" in vsaka stvar, ki jo delavec v DSOju (in drugje) prime v roke, je drazja zaradi dvigov njihovih dobaviteljev.. Ker se cena zaradi rokov med podjetji ne more dvignit iz danes na jutri, se komaj zdaj opazi, namesto ze drugi mesec po objavi bozicnice in place. Najave dvigov cen so sle ven pa takoj po vladni potrditvi teh predvolilnih cukrov.

• Všeč mi je
Reactions: delter333