Kriza in recesija

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.714
5.876
113
Pa se zavedaš, da je bila polemika, kako je povprečna bruto plača zaposlenih za nedoločen čas v Italiji nižja kot v Sloveniji???

Nakar pravim, da je tako filtriranje povsem nepomembno. Edina smiselna primerjava moči ali uspešnosti države je povprečna netto plača. Brez drugih filtrov, ker ves smisel merjenje "dolžine kurcev" med državami je ravno koliko folk dobi netto na račun.

Pametovanje o bruttih je pa stvar delodajalcev, in se o tem čemur je tekla debata niti ne tiče.

• Haha
Reactions: jest5

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.838
6.500
113
Ergo, za financne analfabete je mogoce res najbolje, da ostane nekje varno zaposlen in čeprav je to zanj najdrazje, bo vseeno na koncu na boljšem, kot ce sam svojo socialno varnost rihta. Vsaka ignoranca in komoditeta pa seveda staneta.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.978
350
83
tam ko se terc po tori rola
Če se navežem na tri dni star prispevek Rekreacija glede aku kisline. V vojski sem najprej zadolžil starega Deutza... vsak teden se mu je izpraznil akumulator in smo to zadevo nosili do servisa, cca 500 metrov peš.. Vem, kaj se bo kdo oglasil ''zakaj pa niste s čim peljali tja?''... JNA ti je bila to, vse na roke. V glavnem, en dan sem bil že v izlaznem odelu za v mesto, ko je padla komanda ''nosi bateriju u servisnu stanicu''... Hitro zanesemo tja, pa v mesto. Pri izhodu iz kina opazim en večji vijolični madež na rokavu srajce in avtomatsko malo ''pobrišem'' z roko... Yap -nastala je luknja. Kislina iz akumulatorja je malo pošpricala po rokavu, itak nič ni dihtalo v vojski... in je razžrla tkanino...

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.418
10.674
113
pa dobro vemo kaj smo mislili neto, tolk zaslužiš ostalo si vzamejo ostali in načelno nič ne moreš, razen če 30 otrok naštepaš , ženo nateraš in podobno.
Marginalci, ki imao izvrŠbe, je druga zgodba, tisti tak ne vedo kje so.