Kriza in recesija

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Lahko pa posluje z gotovino in ne polaga vsak teden.(Jih poznam nekaj, ki položijo 1-2x letno in se jim doma valjajo lepe vsote)
Prav tako imajo eni raje večjo vsoto gotovine pri sebi. Za zihr.
Pojdi pogledat njen FB profil. Spet si stopil na napačno stran, kot po navadi. Pa nisem škodoželjen, ampak do nje ne čutim nikakršne simpatije, kar se vloma tiče. Kdo je ta? Uspešna podjetna ženska? My ass.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Pojdi pogledat njen FB profil. Spet si stopil na napačno stran, kot po navadi. Pa nisem škodoželjen, ampak do nje ne čutim nikakršne simpatije, kar se vloma tiče. Kdo je ta? Uspešna podjetna ženska? My ass.
Na katero stran pa sem stopil? :sprasujemse:
Daj počasssiiiiii preberi na kaj odgovarjam.

Ok, mogoče bi moral za nekatere posebej povdariti, da se ne boste na hitro vžigali, ker so prsti hitrejši od pameti, ko se pogleda avtorja posta:zavijazocmi:
Saj možno je, ampak tega ne počne skoraj noben več, razen kakšnih upokojencev

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: endvatri in aljoman

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.751
113
pri taščici
  • Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Koliko bi imeli v sefu šele če ne bi bilo recesije...
GCdSJQOWIAAbYD2.jpg

ampak kot je rekla predsednica... mogoče ne bomo morali imeti manj določenih dobrin...
Če že ima denarja kot toče, bi si lahko omislil pošten trezor, ki ga ne bi mogel odpreti vsak vlomilček.

• Všeč mi je
Reactions: novaa

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.548
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
On dela v Avtoplanetu, kjer je zadnja 3 leta povprečna bruto plača na zaposlenega 1.376,82 1.438,98 2.075,40. Zaposleni so 3, Imajo 3 direktorje,
Čisti poslovni izid leta v zadnjih treh letih - 14.034,80 - 13.457,59 - 8.492,82, se pravi lastniki (je 33% lastnik) si niso mogli izplačevati dobička.

Torej vse te ure (par 10k), torbice (par 10k), cash (92 k doma) zasluži ona?

Dediščina?

Čakanje v Steklarni Hrastnik

Energenti press
no šit ..a energenti so problem.

mogoče, ampak res mogoče... poglej malce višje kdo diktira firmi, kdo je lastnik, pa kjeje prejšnje vodstvo ki je znalo firmo normalno peljat naprej

PS podoben primer imaš v Prekmurju, kjer so firmo rešili s finančno injekcijo..pa niso tam energetni problem da se razumemo

Kera firma v prekmurju?

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Ni čudno da

"Zaposleni so doslej prejeli le okoli 180 evrov novembrske plače, razlog za zamudo pa naj bi bil v kupcih podjetja, ki zamujajo s plačili terjatev. "

A se ne podjetniki zmeraj hvalijo o neki odgovornosti, ki jo imajo, in da nosijo posledice če gre firmi slabo. No tu se vidi da temu ni tako, ker delavci nosijo odgovornost.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Čakanje v Steklarni Hrastnik

Energenti press
Moj bratranec dela kot inženir v tej steklarni. Pametnjakoviči so vse službene avtomobili, vključno s kombiji, zamenjali za električne. Sedaj so pa kupili tovarno v južni Srbiji In se morajo s temi električarji voziti tja, da jo uredijo. Med potjo morajo trikrat filati in to jim pot podaljša za kar nekaj časa.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Jaz sem avto branži bolj ali manj.... za naslednje leto imamo že 40-50% zmogljivosti pokritih.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
mutneži v današnjih časih. pika.
Ko sem imel jaz v zadnje opravka z enim tipom s podobno vsoto gotovine v sefu ter še nekaj nakita dodatno zraven (skupna vrednost okoli 170k€), mi je tip mirno povedal, da se "tako malo za zraven" ukvarja tudi s posojanjem denarja*. Zavarovalnice tudi slišati niso hotele, da bi dvignili zavarovalno vsoto gotovine na dejansko stanje.

Disclaimer - to seveda ne pomeni kar avtomatsko, da se tudi oškodovanec iz dotičnega primera ukvarja s takšno ali podobno dejavnostjo