vprašanje, ker itak nihče ni nič razložil, navodil pa ja ne bomo brali
Pomeni to, da če je zunaj -15°C, bo voda krožila z 42°C in če je zunaj 15°C, bo krožila z 28°C?
Kako to vpliva na porabo elektrike, ker letos šparamo z njo.?
Poglej priponko 75367
tnx
Si pa optimist, če misliš, da so ga dobili po samo dvakrat višji ceni od ruskega. Sicer so veliko večino plina še vseeno dobili od Rusov, samo pst, tega se na glas ne sme govoriti.Ni bilo nič treba usklajevat, ker smo ovce takoj začeli šparat in nismo pokurili niti tistega plina, ki so ga ("z muko") odkupili od amerigosov in arabcev po dupli ceni ruskega.
Tako da letos sploh ni nobene panike z zalogami plina in lahko kurimo na 3X° po želji.
Aaa, hvala, se mi je zdelo, da bo 42 st. malo premaloNe, to pomeni, da če je zunaj -15, bo DV 57, če je zunaj 15 stopinj, pa bo DV 43.
To so nastavitve, ne matematične naloge.
B81 ali imaš tudi zalogovnik? Tudi tam lahko nastavljaš krivulje za -15 in +15 po istem postopku, kot za ogrevalni krog. Jaz imam zalogovnik in še vedno nisem ugotovil, kaj je bolj smiselno uravnavati, zalogovnik ali ogrevalni krog.vprašanje, ker itak nihče ni nič razložil, navodil pa ja ne bomo brali
Pomeni to, da če je zunaj -15°C, bo voda krožila z 42°C in če je zunaj 15°C, bo krožila z 28°C?
Kako to vpliva na porabo elektrike, ker letos šparamo z njo.?
Poglej priponko 75367
tnx
V dvižnem vodu in v povratnem vodu (temperatura vode).Vprasanje, KJE v hisi imate senzor, ki uravnava celo TC?
30 kWh dnevno samo za TČ? Sicer pišem malo na pamet, ampak tole se mi zdi malo previsoka poraba ne glede na to kakšno hišo imate. Trenutno so temperature takšne, da večinoma še ni defrostov, ki zelo zmanjšajo izkoristek, pri teh zunanjih temperaturah pa mora biti COP na radiatorjih vsaj 4, na talnem verjetno 6+. Pri 30kWh na dan pomeni vsaj 120 kWh toplote dnevno, kar je za te temperature ogromno... Pomeni da verjetno nekaj ni ok.Imam ja, seveda. Tistega nic ne klikam. Porabim pa ze zdaj pri 5-10 stopinjah po 30 KWh elektrike dnevno.
Take COP-ji so samo v reklamnem materialu...30 kWh dnevno samo za TČ? Sicer pišem malo na pamet, ampak tole se mi zdi malo previsoka poraba ne glede na to kakšno hišo imate. Trenutno so temperature takšne, da večinoma še ni defrostov, ki zelo zmanjšajo izkoristek, pri teh zunanjih temperaturah pa mora biti COP na radiatorjih vsaj 4, na talnem verjetno 6+. Pri 30kWh na dan pomeni vsaj 120 kWh toplote dnevno, kar je za te temperature ogromno... Pomeni da verjetno nekaj ni ok.
Pri meni na radiatorjih s staro TČ je tako ja, pri kolegu na talnem je pa stanje takšno (če kaže TČ prav):Realno je ko ni defrostov nekje do 4
Tebe ne zanima notranja temperatura, ampak zunanja...Vprasanje, KJE v hisi imate senzor, ki uravnava celo TC?
100kwh zdaj novembra ko je 10 stopinj čez dan?? Koliko šele pozimi pokuriš ko je dejansko mrzlo.vceraj sem prabil 27kw, za 104 kw toplote.
jutranja temperatura pa -1,
cez dan pa seveda lep +.
Voda pa nekje 43 stopinj