Kriv si čisto sam ... (ljudje izgubljate občutek)

Firbcnez

Pripravnik
16. jul 2014
37
0
6
A obstaja še kakšen nakup izdelkov/storitev, kjer je taka razlika v ceni, če kupiš "komplet" ali posamezno... Pomoje jo ni... Ker 700 MB 120 €, 1 GB je pa koliko 6 €... To ni normalno...

Schime

Guru
22. nov 2008
1.994
776
113
Če v osnovi nisi sposoben prebrati vsaj kakšno pogodbo imaš in ne kontrolirati porabe si račun vsekakor zaslužiš.
Primerjave z raznimi frizerji in žemljami so pa milo rečeno neumne.
Pri Mobitelu imaš pri vseh paketih napisano (brez malega tiska) koliko stane ko prekoračiš količino podatkov. Imaš možnost sprotnega pregleda porabe. Opozorijo te, ko dosežeš neko porabo. Verjetno te še opozorijo, ko dosežeš določen znesek (ali pa lahko to opcijo vključiš). Če pa kar na slepo pokuriš in si rečeš ma sej ne more biti tako drago pol pa jebat ga boš pa plačal.

Jaz ponavadi dobivam ošpice nad vsem mogočim jamranjem, ki se te čase dogaja. Zmerom so vsi drugi krivi. To, da se večini jebe za vse dokler ne stopijo na mino je pa tko šport pri nas. Ko se jim pa kaj zgodi pa takoj forum, tržni inšpektor, zveza potrošnikov, kpk, mami, ati, itd...

BobR

Zelenc'
20. okt 2010
26
0
1
Vsekakor je kar neumorno trdi Shime res. Na vsakem je, da si prebere pogodbo.

Toda to korporativno lupljenje uporabnikov pa ni nič kaj človeško.

Nazadnje urejeno:

Schime

Guru
22. nov 2008
1.994
776
113
Ma sej sem tudi rekel v drugi temi, da so cene zelo visoke za prekoračene količine in se strinjam, da je to neke vrste lupljenje.
Vendar ravno pri mobilni telefoniji imaš toliko varovalk, da sam ukrepaš preden je prepozno, da si uporabnik ne bi smel privoščiti takega računa. Meni, če bi prekoračil prenos podatkov na kraj pameti ne pride, da bi še dodatno rabil to storitev. Če bi pa nujno rabil bi pa sigurno zakupil dodatno količino. Pa dokaj redno spremljanje porabe tudi ni odveč. Jaz sem pri Simobilu in imam vsega preveč in nikoli ne dosežem limita pa vseeno dokaj redno za vsak slučaj spremljam porabo.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Mene pri mobitelu prvič obvesti ko presežem 80% in drugič ko presežem 100%. Kar gre čez vem da bom plačal po ceniku. Jasno da v tem primeru ne bom šel downloadat kakšnega fajla velikega, ampak ga bom takrat ko bom na wi-fiju. Se pa strinjam z avtorjem da ljudje izgubljajo občutek saj nekateri tudi na wc ne znajo iti več brez da bi se povezali na internet, potem se pa čudijo računom...

Nazadnje urejeno:

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik peter_nn pravi:
Pa v Hay Day (iOS igrica kjer kmetuješ) stane 1 konj (črne barve) 10 evrov. P***da, moj fotr dobi 1 € za kilogram mesa krave, ki jo redi dve leti na (tapravi) kmetiji, ko jo proda, f*k... Ko sta pa z mamo hišo gradila sta pa na šudru v kleti spala...

ej zajfa a mas spet nov nick?

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Citat:
Uporabnik bugmenot3 pravi:
Citat:
Uporabnik peter_nn pravi:
Pa brez lepga pozdrava, sam ošpice,
Peter
Ta je volil SMC.
Ne hodim na volitve, ne spremljam politike (pa športa in rumenih strani tudi ne), tudi 'kontra' ne hodim volit
smile-1.gif

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
700 MB = 120€
jaz moram za ta denar delat 2 dneva, pa imam izgleda malo drugačno percepcijo od ostalih (golobradcev in bogatašev), če držim v roki 120 € ali pa da sem skuril 700 MB prenosa po bilo kakšnem ceniku ali drobnem tisku.
Ima prenova kopalnice in kuhinje v mojih očeh drugačno vrednost kot 700 MB podatkov

Itak pa gre za princip ... odiranja ...

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Pa sem že parkrat ponovil, nimam problemov s prekoračitvami zakupljenih enot.
BOB 1000 brez vklopljenega podatkovnega paketa mi večkratno zadošča ... za moj lifestyle

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Ne vem zakaj se petru vmešavate v zasebni monolog ... ne vidite, da ima človek dovolj dela sam s seboj ...
rolleyes-1.gif