Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

Crypto

Pripravnik
26. jan 2011
79
10
8
Meni je tole hobi in postranska stvar. Še vedno sem 20% v plusu trenutno in se niti najmanj ne sekiram ali bo šlo gor ali dol. Pa nimam tako malo notri.
Malo pogledam, kupim, ko je nižje in ko se spomnim prodam, ko je višje. Kar me tepe na nekaterih ALTih, ampak kaj češ.

Pokaži tvoje rezultate na pravem denarju, pa te potem mogoče kaj vprašam (saj praviš, da nisi laik, torej si profi?). Lahko tudi poveš tarifo in greva po tvojih navodilih vlagat moj denar, pa imaš možnost pokazat znanje. Tebi bo kul, boš imel nekaj od tega, meni pa tudi, ker bo lep plus.

Do takrat si v istem peskovniku kot vsi ostali, samo, da misliš, da nisi in tečno mečeš mivko naokoli. Realno pojma nimaš kaj bo in še posebej kdaj bo, za naslednji dan ti pa tud jest znam napovedat a bo promil gor ali dol. Pa tud, če ne bo, nobenega ne briga in nima nobene veze.
Ja sej to je problem, od daleč ni zgledal peskovnik, zdaj ko pa vidim, da sem notri, me že zelo mika jit ven.

Torej imaš mnenje čisto na osnovi nepoznavanja trga. Kam bo šla cena ne ve noben. Če kdo trdi, da ve, je scamer ali shillier. Zato sem že večkrat napisal, da nimam pojma kam bo šlo. Lahko pa PREDVIDIM območja v katera bo šlo in VERJETNOST, da bo šlo tja. Ko pride tja, se zgodba ponovi in tako v nedogled.
Z izkušnjami lahko dokaj natančno predvidiš ta območja, vsekakor pa nobeden nima 100% zanesljivost. Zato je pomemben tudi risk management.

Rezultatov v denarju trenutno ne potrebujem kazati niti FURSu, tako da tebi ga res ne mislim. Prav tako nimam nikakršne potrebe po extra zaslužku. Kot prvo se s tem profesionalno ne ukvarjam zato nimam odprte dejavnosti. Kot drugo pa stranko s takim odnosom? Ne hvala, sem čisto zadovoljen s tem kar imam.

Lahko ti pa recimo pokažem, da sem od včeraj pridelal ušivih 15% na vložek. Vem da je proti tvojim 20% to drobiž, ampak za burek pa bo.

1772792223050.png

Sva pa vsaj na istem glede tega, da nama je vseeno a gre gor al pa dol. Če gre gor verjetno res, če gre na 30k pa ne vem. Jaz bom dobil kak $ z kratko pozicijo do tja in potem naprej trgoval v tistem območju. Ti pa tudi praviš da ti je vseeno, če zgubiš 60% ne tako malega vložka.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.852
5.176
113
Glede na užaljen odziv te je mojster zgleda kar prebral. Pa upam, da imaš večji vložek, da s +15% lahko kupiš kaj več od bureka. Vsaj danes, če že ne veš kaj bo jutri.

Crypto

Pripravnik
26. jan 2011
79
10
8
Glede na užaljen odziv te je mojster zgleda kar prebral. Pa upam, da imaš večji vložek, da s +15% lahko kupiš kaj več od bureka. Vsaj danes, če že ne veš kaj bo jutri.
Če ti vidiš kje užaljenost prav, maš pač tako mnenje. Jaz je ne vidim, ker je ni. Odgovarjam le z dejstvi, ki jih je enostavno preverit.

Tako da ne rabiš verjeti meni, GROK ne pove dosti drugače.

Niti ne razumem, kaj se tolko ubadate z mojo revščino, če nimam nič potem ne smem sodelovati v pogovoru?

Aja, pa ko te že tolko skrbi, v teh dveh urah, ko si se ubadal z mano, je BTC že na 69700, kar zame pomeni 7% več kot pred dvema urama. Cca pol mnimalne slovenske plače oz 140 burekov.

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
4.331
-629
113
150.000.000 km away
Ne bom se vtikal, kar si napisal do sedaj, lahko pa komentiram tole:

"Aja, pa ko te že tolko skrbi, v teh dveh urah, ko si se ubadal z mano, je BTC že na 69700, kar zame pomeni 7% več kot pred dvema urama. Cca pol mnimalne slovenske plače oz 140 burekov."

A si prodal BTC? Ker če ga nisi, potem je tvoj dobiček zgolj navidezen. Samo to.

Crypto

Pripravnik
26. jan 2011
79
10
8
Ne bom se vtikal, kar si napisal do sedaj, lahko pa komentiram tole:

"Aja, pa ko te že tolko skrbi, v teh dveh urah, ko si se ubadal z mano, je BTC že na 69700, kar zame pomeni 7% več kot pred dvema urama. Cca pol mnimalne slovenske plače oz 140 burekov."

A si prodal BTC? Ker če ga nisi, potem je tvoj dobiček zgolj navidezen. Samo to.
Ne nisem prodal in imaš prav, trenutno je to unrealised profit. Ker predvidevam, da bo šlo nižje.
Sem pa okoli 70k pobral 20% dobička in nastavil stoploss na 71160. Tako da slabih 10% je tudi sigurnih + 4% od pobranega = 14%.

• Všeč mi je
Reactions: AndrejEnej

Crypto

Pripravnik
26. jan 2011
79
10
8
Po pričakovanjih, po retestu 70800 gremo nižje.
Za tiste, ki jih zanima...osebno mi je še vedno najbolj verjeten scenarij, ki sem ga brez barvic in geotrikotnikov risal 2 dni nazaj. Nižje do območja 57k-58k.
Vmes sta 2 območja, kjer lahko pričakujemo rahel odboj navzgor, 68k in 65700. Majhna verjetnost odboja nazaj proti 71 je možna na obeh, več verjetnosti je na 65700.

Mivke sem pa zadosti razmetal, tako da prepuščam peskovnik majstrom iz vrtca in zaradi "užaljenosti" ne odgovarjam več na njihove stvaritve.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.738
4.784
113
Po pričakovanjih, po retestu 70800 gremo nižje.
Za tiste, ki jih zanima...osebno mi je še vedno najbolj verjeten scenarij, ki sem ga brez barvic in geotrikotnikov risal 2 dni nazaj. Nižje do območja 57k-58k.
Vmes sta 2 območja, kjer lahko pričakujemo rahel odboj navzgor, 68k in 65700. Majhna verjetnost odboja nazaj proti 71 je možna na obeh, več verjetnosti je na 65700.

Mivke sem pa zadosti razmetal, tako da prepuščam peskovnik majstrom iz vrtca in zaradi "užaljenosti" ne odgovarjam več na njihove stvaritve.
SPX imamo pri 50 RSI na W... Veselo bo.... Btc je sedaj že skoraj brezveze gledat, ker na dol likvidnosti ni več veliko..... Malo je blo upanje da bi se rsi pri spx na gor obrnil, ampak imamo res bearish scenarij. Še enkrat 200MA bo bear trap za longe.

ps če si še v short poziciji samo pusti! pa nižaj stop loss.

erikson

Guru
25. avg 2007
25.667
9.047
113
Kako so izvedeli, da imajo toliko denarja v kriptu?

Policija je ovadila 50-letnika, ki je januarja letos skupaj še s štirimi storilci v stanovanju v središču Zagreba oropal štiri druge moške tako, da jih je prisilil k prenosu kriptovalut na digitalne denarnice s podatki, ki so jim jih posredovali roparji, škoda pa je ocenjena na kar 400.000 evrov.

Osumljeni je po navedbah policije skupaj s štirimi za zdaj neznanimi moškimi 30. januarja zvečer prišel do stanovanja v središču Zagreba, v katerem so bili dva 26-letnika, 27-letnik ter 25-letni državljan Kazahstana.

Potem ko so vstopili v stanovanje, so jih roparji napadli ter jim zagrozili z nožem in strelnim orožjem ter zahtevali, naj jim kriptovalute prenesejo na digitalne denarnice s podatki, ki so jim jih dali oni.

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.687
693
113
Kako so izvedeli, da imajo toliko denarja v kriptu?

Policija je ovadila 50-letnika, ki je januarja letos skupaj še s štirimi storilci v stanovanju v središču Zagreba oropal štiri druge moške tako, da jih je prisilil k prenosu kriptovalut na digitalne denarnice s podatki, ki so jim jih posredovali roparji, škoda pa je ocenjena na kar 400.000 evrov.

Osumljeni je po navedbah policije skupaj s štirimi za zdaj neznanimi moškimi 30. januarja zvečer prišel do stanovanja v središču Zagreba, v katerem so bili dva 26-letnika, 27-letnik ter 25-letni državljan Kazahstana.

Potem ko so vstopili v stanovanje, so jih roparji napadli ter jim zagrozili z nožem in strelnim orožjem ter zahtevali, naj jim kriptovalute prenesejo na digitalne denarnice s podatki, ki so jim jih dali oni.
glede na to, da so bili vsi stari pod 30 let, se še niso naučili, da je včasih bolje molčati ;)

• Všeč mi je
Reactions: novaa

Crypto

Pripravnik
26. jan 2011
79
10
8
SPX imamo pri 50 RSI na W... Veselo bo.... Btc je sedaj že skoraj brezveze gledat, ker na dol likvidnosti ni več veliko..... Malo je blo upanje da bi se rsi pri spx na gor obrnil, ampak imamo res bearish scenarij. Še enkrat 200MA bo bear trap za longe.

ps če si še v short poziciji samo pusti! pa nižaj stop loss.
Čeprav se popolnoma strinjam, da je graf BTC zelo bearish, vseeno še vedno gledam tudi scenarij, da pred totalno kapitulacijo obiščemo še območje 90k.
Poleg TA je pri trgovanju potrebno poznati tud psihologijo trgov, v kriptu predvsem psihologijo malih vlagateljev in psihologijo pametnega kapitala.

Veliki kapital potrebuje predvsem svežo likvidnost. Če želiš danes prodati 100 BTC, kupcev pa ni? Odpiral boš dolge z vzvodom. Cena bo rastla, mali kapital bo bolj bulish in bo začel kupovati. Pri 70k ali še bolje 75k pa z lahkoto prodaš svoje BTC. Kupcev (mali retail, ki je sedaj bullish in FOMO) je sedaj ogromno.
Poleg prodaje še odpreš 40x kratko in ješ kokice.

Ko padamo proti zadnjemu dnu (60k) se zgodba ponovi. Retal je sedaj full bearish, odpreš kratke, hitri skok pod 60k in obrat.

Poleg sveže likvidnosti pa seveda pametni kapital ne bo kar pustil precej "stare" likvidnosti med 74k in 90k. Zato se mi obisk v območje 90k zdi dokaj realen. Retail tam postane že zelo bulish, ponovimo vse skupaj in sledi max kapitulacija in dno cikla.

Pač ena od možnosti, ki mi je nekako najbolj smiselna. Kar pa ne pomeni, da nimam pripravljenih še drugih scenarijev. Eden je vsekako tudi ta, da 57-58k ne vzdži in gremo direktno nižje.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.738
4.784
113
sistem je drugačen ko spx pade insticuionalni kapital gre v risk off način, prodajo delnice, kripto kupujejo obveznice ali dolar zato dxy rase.....
Neglede na likvidnost! To se zapomni, drugače se boš opekel...
+
likvidnost in leverage za sabo potegne tredjderji na silo zaprejo pozicijo in začnejo se likvidacije in to povzroči potem še verižno prodajo.

lej samo moj mnenje, na žalost na gor je malo verjetnost, sploh če spx drvi dol, do sedaj ni bilo nikoli drugače.

nenadni brc na gor je možno samo če bo spx na mir...... ampak ko gre čez 50rsi je brc na dol ne na gor...

Crypto

Pripravnik
26. jan 2011
79
10
8
Ja, saj pravim, tvoj scenarij je zelo realen, ampak na 58k res gledam kot na zelo močno support območje in čakam nanj že precej časa.
+ moj gut feeling + strikten risk management

Pač bomo vidli ko bomo tam. Najbolj enostavno bo, če tam ne bo reakcije in gremo nižje. Če bomo tam videli veliko novih majhnih shortov (retail), cena pa bo šla gor, potem tudi brez skrbi stisnem (hedge) long. Pustim pa odprt short iz 98k.

Tako "zaklenem" dobiček iz shorta. Če se izkaže, da je samo fakeout, me bo pač vrglo iz dolge. Vso izgubo pa bo pokril short iz 98K.
Če se bo obrnilo, pa počasi pobiram dobiček iz shorta in z longom akumuliram kapital za nov short višje.

Če sem pa čist falil, recimo zaprem celotno kratko, potem se takoj obrne in me vrže še iz dolge? Pol pa jebiga, scared money don t make money. Pač pogledaš kaj je šlo narobe in se pripraviš na naslednjo šanso.

Crypto

Pripravnik
26. jan 2011
79
10
8
Ne bodi tako mističen.
Verjetno kake kontra analize ne morem pričakovat, bi pa vseeno prosil stavek ali dva, kje sem ga zdaj tako falil.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.738
4.784
113
1773157699533.png
Trump neki prbije pa gre vse gor, če gre čez 0,5 po fib si pomoje imel prav da gre testirat bliz 90k. Noro tudi spx je potegnil...Baje kok je blo short pozicij na nafto preden je oranžni imel konferenco. Tole je res manipulacija.

erikson

Guru
25. avg 2007
25.667
9.047
113
Spet kripto roparji, tokrat Srbi. Dragocena ura jih ni zanimala.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.482
2.079
113
Borzam se je dans odpeljalo... zjutraj nor padec zlata in srebra (kar se je popravilo do zdaj), zajle nor padec nafte - 5 minutna sveča - padec na borzi za 15 % wtf?

1774266623441.png

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.758
8.891
113
Pogruntal so da Janša ni zmagal....

Šalo na stran, svečka od sodča nafte je padla tudi do 98$ Sedaj je na 103. Kaj je to? Je kje kaka nukica počla pa še ne vemo?

Sulc

Majstr
22. avg 2007
1.050
250
83
President Donald Trump said the U.S. has had 'good and productive conversations' with Iran and he will order the military to postpone any military strikes against Iranian power plants and energy infrastructure.

• Všeč mi je
Reactions: vincent