Jaz sem dal že pred časom večji del v zlato. Si pa od zlato ne obetam kakšnih večjih donosov ampak varno ohranjanje vrednosti. Sem pa opazil da je zlato postal vezan tudi na btc, ko btc raste zlato pada in kontra. Tako da me zanima kaj bo v prihodnosti ko bo btc zrastel.zlato ima tudi lepo linearo na luno.
Kako pa to narediš v praksi? Palico v sef?Jaz sem dal že pred časom večji del v zlato. Si pa od zlato ne obetam kakšnih večjih donosov ampak varno ohranjanje vrednosti. Sem pa opazil da je zlato postal vezan tudi na btc, ko btc raste zlato pada in kontra. Tako da me zanima kaj bo v prihodnosti ko bo btc zrastel.
Ja točno tako. Pa v sef na Trg republike. Pa z btc lahko zlato plačašKako pa to narediš v praksi? Palico v sef?
Zacel so fenicani, ko so dnar zgruntal. Drgac pa teh bedarij je se kar, recimo CO2 izpusti na bone in podobno... Ceprav sam bi raj izbral bon kot da mam res kje doma al pa na banki zlato. Kaj pa vem, cuden sem.Ok, sej vem, da se namesto zlata dobi certifikat, ampak si ne morem kaj, da ne bi vprasal, da kdo si je to neumnost izmislil, da dobis kos papirja, kjer ti pise, da je enakovreden zlatu?
Ok, sej vem, da se namesto zlata dobi certifikat, ampak si ne morem kaj, da ne bi vprasal, da kdo si je to neumnost izmislil, da dobis kos papirja, kjer ti pise, da je enakovreden zlatu?
Bi moral poiskat prodajalca, kjer bi za svoj denar dejansko dobil zlato.Ok, sej vem, da se namesto zlata dobi certifikat, ampak si ne morem kaj, da ne bi vprasal, da kdo si je to neumnost izmislil, da dobis kos papirja, kjer ti pise, da je enakovreden zlatu?
Pri gramaturah nad 50g je prodajna cena cca. 3% nad trenutno borzno, pri manjših so marže večje, vendar gre tam bolj za darila kot naložbo. Odkupna cena je pa skoraj vedno borzna, v kolikor ne gre za neke cigumigu odkupne kioske nasproti lokalne avtobusne postaje.Saj v Zlatarni Celje lahko kupiš zlato v ploščicah ali pa kovance. Ne vem pa če je to realna cena pol.