pioneer ti samo pravi, da to, kar ti počneš (aktivno trgovanje s kriptovalutami), šteje pod dejavnost, ki bi jo (po zakonu) moral prijaviti in plačati ustrezen davek. Seveda pa lahko to enostavno ignoriraš ter upaš, da te nikoli ne bodo našli (kar verjamem, da je čisto možno). Ampak, če se slučajno kdaj spravijo nate, boš ti moral dokazati od kod ta denar izvira.
PS: Jaz osebno ne bom nikoli razumel ljudi, ki razpolagajo s takšno količino denarja... potem pa dodatno še vlečejo socialno podporo. Kapitalizem v vsem svojem sijaju.
To mi ne morejo dokazati, saj delam z biznis acountom fizično ga imam samo za fiat nakazila gor in dol. Praktično tudi nisem v prekršku, saj sem na borzo več nakazal kot nazaj vzel...
Sicer se da denar tudi mim vzet kot so btc bankomati itd... Still FURS ni doma v tem. Oni bi samo seštevali kok ne morem dokazati. Still do sedaj ni bilo nič od nič.
Tudi če trejdaš in dobiš profit te ne morejo obdavčit, če ga ne daš (profit) na račun. Ker coin ni profit dokler ni fiat fizično na bančnem računu. Borze pa ne jebejo davčne pet posto.
Drugače pa je pri pravnih osebah. Vendar vsi delajo tako da preko fizičnih filajo acounte in prenašajo na biznis račune.
V praksi še nisem videl primera niti slišal za njega (govorim o FURSU).
Rečeš pač sem ga imel na lastnem walletu in sem pač prodal.... Trejdanja ti ne morejo dokazati.
Podobno je tudi z majnerji fizičnih oseb. Na firme pa vem da so se spravili, predvsem tiste ki imajo farme pri nas.
ps kdo je reku da vlečem socialno podporo.
V življenju je nisem dobil. Če pa misliš doklade, pač v tisti razred ki padem padem. Glede na plačo.
pa to ni kapitalizem ampak komunajzerstvo... jest nisem pisal pravil, že to da v času vloge denar dol pobereš je nonsense, al pa da imaš avto na leasing in ti ga ne upoštevajo ter čoln registran na hrvaškem..
Ko bodo najprej opankarja olupl in mu pobral, bom mogoče tudi jest razmišljal drugače, dokler pa je tako mi pa poštenje dol visi. Da bi delal neke samoprijave, ga pa ni kekca da bi to delal...
Smo zašli iz teme močno.
Danes daš vse na wallet in rečeš pa mi vzamte če morte.. V praksi FURS ne pobere tam kjer ga lahko pa ga ne. Recimo primer, meni grozijo pri 3 dnevu neplačanega DDVja. Litostroj ga ni plačal že žnj mesecevm, da o neplačanih prispevkov raje nebi.
in ti meni o poštenju
na koncu gledaš še zažgance, k bi jim najraj še flet šenkal in službo (ki jo nočejo) dal.