Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
743
113
43
V rast vseh kriptovalut ne verjamem in mnoge bodo propadle, nekaj jih bo pa zagotovo vleklo voz tehnologije naprej in tega ni mogoče več ustaviti.

Trenutno se sicer odvija dobro organizirana "vojna" proti blockchain tehnologiji in predvsem proti vodilnemu bitcoinu, ki pa iz teh "bitk" postaja le vedno močnejši.
Ne se osredotočati samo na spremljanje tečajev, ki so pravzaprav manj pomembni indikatorji, ampak tudi na vse ostalo, kar se s tehnologijo dogaja.

Če smo preživeli izredno slabo leto 2014 (pa tudi naslednji dve leti 2015 in 2016 nista bili dosti boljši) bomo tudi tega :evil:
Kako ne verjameš v rast, če pa hkrati trdiš, da bodo vlekle voz tehnologije naprej in, da bodo preživele... To, da jih bo ogromno, ne samo nekaj propadlo, je pa dejstvo, ki mora biti vsakomur jasno. Pa jaz sploh nisem tako zelo prepričan, da bo BTC med preživelimi. Ok, med preživelimi morda bo, med najbolj uspešnimi pa dolgoročno najbrž ne.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pravi, da v rast VSEH kriptovalut ne verjame. Bodo pa ta boljše še vedno rasle, kakor je pri vseh nekripto zadevah v vsakdanjem življenju. Slabi odpadejo, ta boljši nadaljujejo.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Smo v konici "flaga" in sedaj pa bi moralo iti gor...Me zanima, koliko časa se bo vlekla ta "špička" :evil:

B81

22. jul 2007
37.667
10.952
113
Hmm...zakaj pa bi moralo it gor? Zdaj so meseci, ko raja rabi fiat, ne kript :)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Debata o tem kaj kdo misli in kdo je optimističen in kdo ne dejansko brezvezna, dobra je edino zato da se med seboj hrabite oz. opogumljate :D Pač moje mnenje kar se tiče prihodnosti tega, dokler bo dovolj ovc bo seveda prihodnost, kakor hitro pa se bo nekdo spomnil da je potrebno stvar zregulirati in obdavčiti pa bo vse skupaj grdo padlo... Ja, nekatere valute bodo ostale ampak to nam/vam nič ne pomeni oz. pomaga kajne? Tudi nekatere delnice bodo šle gor, druge pa bodo padle/padale kot vse ostalo v življenju...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Torej, bomo v primeru "malega" trejdanja morali vedno imeti "rezervo za davek", ker se gospa država ne more zjasniti, kdaj se naj bi plačalo in kdaj ne? Butale :rolleyes:
Sicer jaz ne bom več trejdal, ker se mi niti ne da, niti ne obvladam scene, kar sem videl iz mojih bivših trejdov, kateri so skoraj vsi bili mimosun (samo enkrat sem naredil en dober trejd, ko sem profitiral 600€ v enem dnevu, sem pa na drugih popušil vse to, plus dodatno in če ne bi nič trejdal, bi bil sedaj v plusu.
Za trejdanje itak moraš imeti odprt s.p ali kakšno drugo od oblik z registrirano dejavnostjo.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Wall street je ze not vsaj od novembra... BTC futures, Poloniex borza kupljena od Goldman Sachs itd. Zakaj mislite da BTC ne gre proti all time high? Institucijam dol visi za rast, vazna je volatilnost. Dobicki se delajo v bear trendu s shortanjem. Tako da je vazno, da se giba in to za dosti, da se profitira. Wallstret-u je ok ce BTC plese med 5k in 10k. Vsi kripto guruji so "nastudirali" tehnicno analizo in navadili ostale, da je to zakon, tako da oni lepo izkoriscajo to neznanje... Dobicki iz pred 2017 se ne bodo ponovili, da bi BTC skocil na 40k, kar bi blo le 100% od decembra, mora BTC privlect 3 triljone kapitala, kar je nemogoce za zdaj. To bi pomenilo, da bi kripto zacel bit masovno uveljavljen, sedaj pa je not pod 1% populacije, ki investira...

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
743
113
43
Čez 5 let najkasneje, sem pa prepričan, da že mnogo prej, bo na vratih črpalke, špara, Lidla, Hofra poleg nalepk Visa, Mastercard, Maestro.. še ETH, BTC, ETN ....

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Dvomim, ker to prevzemajo kartice ala tenx. Nobena trgovina ne bo bila izpostavljena taki volatilnosti in temu, da ce se rudarji odlocijo za 51% napad lahko prevzamejo omrezje. Bodo pa podprli regulirano kriptovaluto, ko bo cas. Samo to bo slabo za nas. Ker ce se uvede kriptoeuro bo drzava imela vse vajeti v rokah. To pomeni avtomatski odvod davka, avtomatska blokada racuna za neplacnike itd. V primeru diktatorske drzave lahko se vec skode naredi...