Citat:
Uporabnik Srandi pravi:
Jaz sem plačal za prenos bitcoinov iz Coinbase-a v svojo denarnico cca 4 EUR. Za prenos etrov (v enakem evrskem znesku) sem plačal 1.3 EUR. Tako da ja, prenos bitconov je dražji kot prenos etrov.
Zadevo spremljam dlje časa vendar si ne upam vložiti denarja. Smo se nakaj naučili iz poka borznega balona l. 2007. Nisem pa še dobil jasnega odgovora na naslednje:
- nakup kriptovalute in prenos v denarnico. Zakaj je svetovan prenos kriptovalute v denarnico? S tem si namreč nakoplješ precej skrbi - varnostne kopije, pazljivo rokovanje z diski ipd. Kolikor vidim imajo vse borze dvostopenjsko avtentikacijo - zakaj torej nebi denarja pustil kar na svojem borznem računu? S tem mislim tudi na kovance, ki jih kupiš in potem nanje za 2 leti pozabiš. Je možnost crash-a posamezne borze?
- kako točno obračunavajo provizije? Kolikor sem zasledil na bitstamp-u je provizija 0,25 % od mesečnega fee-ja transakcij. Se ta procent odšteje od vrednosti transakcije v € (v času nakupa) ali pa vzamejo 0,25 % vrednosti portfelja v posameznem kovancu konec meseca? Torej če kupim za 1000 € bitcoina danes - koliko provizije si vzamejo? 25 € ali 0,25% od količine bitcoinov?
Opmoba: Na drugo vprašanje sem odgovor našel ob pregledu cenika skupaj z opombami:
Please note: All non-USD trading volumes are converted to USD using a spot exchange rate at the time of each trade.