Kreme proti gubam - test :)

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Kisline AHA in BHA: sicer pomagajo odstranjevati povrhnjico kože, a pozor: če naj bo izdelek učinkovit, mora vsebovati kisline v pravi koncentraciji in imeti mora pravo vrednost pH (manj kot 7).

Manj kot 3,5 mora biti pH, pri višjem ni učinkovito. Lahko malo omili v prihodnje, že nastale gube pa malenkost samo retinoidi (samo na recept). O tem je full študij in se točno ve kaj je učinkovito in kaj ne. Ampak ljudje še kar nasedajo (tudi Q10 in kolagenu, kot si rekla).

Darjan, pri vitaminih je, ja. Njihova znamka, Das Gesunde Plus.

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Solidna cena! Myprotein ima sicer 500g po 13.6 ojra, ampak je zraven še dostava. To ima dm v prahu, tam zraven ostalih "vitaminov" ali kje drugje?

Ja med ostalimi vitamini je.

bild-das-gesunde-plus-vitamin-c-pulver-data.png

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Super, nabavil
smile-1.gif

btw, vitC tudi pomaga pri sončnih opeklinah, oz preprečevanju posledic, tako da navali narode
smile-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Dvojni nobelovec Linus Pauling je tudi prisegal na C vitamin. Sam ga je jedel po 4 grame dnevno. Ustanovil je celo inštitut, ki se bavi s preučevanjem vitaminov, posebno pa še C vitamina.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ne samo dvojni nobelovec, kot edini človek v zgodovini je prejel dve nobelovi na različnih področjih, kar ga verjetno upravičeno uvršča v sam vrh zgodovinskih veleumov...

Je pa v času bolezni povišal vnos na 10 ali celo 30g dnevno. Po njegovih ugotovitvah si je s tem podaljšal življenje za 20, 30 let...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Nekako tako ja, sam sicer imam malce večjo žličko, v katero gre cca 400mg vitC, tako da s tistim doziram. Za info, v eno čajno žličko gre ravno nekje 4g. Zjutraj 2g in zvečer pred spanjem 2g. Občasno pa vzamem še kakšne flavonoide zjutraj...

Če misli kdo začet s tem, torej tako visokimi dozami, naj ne bi preveč presenečen, če bo imel težavo s prebavo na začetku, zato je priporočeno postopno višanje doze. Čeprav sam nisem imel teh težav
smile-1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
A to je jemlješ na tešč pred jedjo? Samo poješ ali raztopiš v vodi?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Na tešče ja, kar direkt v usta si vsipam, pol pa s vodo poplaknem...vitC je vodotopen tako da ni potrebe po hrani (maščobah)

poleg tega, pa se vitC hitreje absorbira, kar je bojda bolje, kot pa "postopna" absorbcija, saj pride do večje "poplave" antioxidantov po telesu...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Pa se zavedaš da več vzameš, slabša je absorpcija? In da obstaja tudi zgornja meja koncentracije v krvi, višek se pa izloči. Nekega dokazanega efekta s predoziranjem vitamina C itak ni, razen da po nepotrebnem obremenjuješ ledvice.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Praviš, da je Linus napisal laži? Ne vem sicer o kakšni količini govoriš, ampak komot najdem študije kjer nekaj gramov pomaga pri "nečem", par 10g pa že zna biti vprašljivo ja, čeprav spet odvisno od situacije...

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.517
3.892
113
Ljubljana
hmpg.net
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne samo dvojni nobelovec, kot edini človek v zgodovini je prejel dve nobelovi na različnih področjih, kar ga verjetno upravičeno uvršča v sam vrh zgodovinskih veleumov....
Dobil jo je za kemijo in mir.
Za razliko od ženske, ki jo je dobila za fiziko in kemijo.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz.

Vitamina C ne moreš predozirat, kar ga je preveč ga lepo polulaš
smile-1.gif

Sam ga vzemam zjutraj na tešče, pač takoj ko se zbudim in spijem v kozarcu vode, potem pri zajtrku še magnecij (isto iz dm-a), med treningom da je malo okusa in potem pri večerji ponovno vitaminn c in vodo ter magnezij. Sicer se mi ne da čakat da se stopi v vodi (razen izjemoma), tako da samo fajn premešam in predno se vsede na dno popijem, drugače pa če daš mlačno vodo se bo vitamin c prej stopil.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Pa vi resno v sebe VSAKI DAN vsipavate toliko te kemije???
Kaj pa ledvice???
Kaj vam bo to, da boste kao "Mladi in lepi", če vam bo pa od kemije odpovedalo pol drugih stvari in se boste znašli 2m pod zemljo
cry12bpy.gif

Naravno je bilo še vedno naravno. Dajte pojest kako sadje polno C vitamina!!
Živeti nekako "normalno" z naravno... ne s kemijo!

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Huh, naravno se ni nujno zdravo. Musnica je tudi naravna. Dajmo jo jest, gotovo je zdrava.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Ko ti doktor pri 32 letih na službenem dravniškem ob 11:00 pove da v tem dnevu ni videl boljšega krvnega pritiska (ne vem koliko ker me niti ne zanimajo detajli) in končno tisti dan doktor dobi malo upanja da ne bo vse v podnu kar vidi tisti dan (pa je povprečna starost 200 sodelavcev lih okoli 30), in nasploh za ta leta (pa sem tisti dan popil že 2 deci kave), cuker nizek, kri je bila potem popolnoma normalna, sicer povečan kreatinin zaradi mojega fitnesa (cca. 5 let z manjšimi pavzami) in vseh mogočih legalnih dodatkov, imam 180 cm in 86 kg, telesne maščobe okoli 12-13%, pojem 5-6kg piščanca na mesec, pol kg zelenjave na dan, sadja ne jem (sezonsko tisto kar včasih na vikendu iz drevesa utrgam) če grem na easy pretečem 10km v slabi urci pa niti zadihan nisem. Na koncu doktor vpraša če so kompletnp zdravstveno kartoteko poslali
hysterical-1.gif
.....ne vem če sta notri 2 lista....kar sem pri doktorju je 1x na 5 let, drugače pa dam 1x letno privat kri pregledat, bolniška odsotnost na šihu je 0.

Problem je da folk preveč bere takšne in drugačne referenčne medije in potem pride do takšnih čudnih mnenj (kar se vidi da daješ za referenco neko prazno,umetno sadje iz trgovin, itak je pa to sam cuker, drugače je 1 kos sadja na dan dovolj, pa še ta naj bo iz domačega drevesa ali pa kakšne kmetije, seveda neškroplje ipd.). Treba je fajn pa prav jest (kemija niso dodatki v športnih trgovinah ampak vsa vnaprej pripravljena hrana v trgovini,salame,omake, vse kar je pri sladkarijah in soljenih izdelkih)

Moja prehrana: piščanc, ribe, morski sadaži, beljaki, ovseni kosmiči, riž, zelenjava - 90% samo to. Dodatki: whey,kreatin,glutamin,bcaa, kakšen booster kdaj pa kdaj, vitamin c, magnezij....seveda čez vikend sezonsko tud komplet žar hrana (brez kruha ker ga pač ne jem in ker ga telo ne rabi), če je kakšna fešta pač kar tam je, če grem na poslovno kosilo pač kar je, tudi pica, tako da odrekanja ni.....se pa to je 1-2x na teden. Aja depra me ne jebe kot 3/4 folka, povečini jih zaradi stresa (katerega sam uničujem s športom) in nezadovoljstva samega s sabo.

Tako da tak lifestyle kot ga imam bom fural naprej ker vse kaže da sem v pravi smeri ne glede na smernicne prehranske industrije, farmacije in z njimi povezane medicine ipd. Dokler bodo moji rezultati in stanje telesa takšno kot je, kar potrjujem na pregledih krvi ipd., ga ni človeka da me prepriča da ne živim zdravo. Aja pa še kakšna povezava z drugo temo 3/4 prehrane katere sem zgoraj naštel kupujem v Hoferju, Lidl, tako da toliko o tem kateri menijo da je kvaliteta slabša....kar je totalna bedarija in noben od teh kateri pravi da je, nima enega samega tehtnega dokaza za to....kot kaže kafanske priæe ob treh pirih vsak dan po šihtu
smile-1.gif

Še body fat slikca, da bo tisti kateri ga zanima imel predstavo kaj pomeni %BF v sliki.
2031459-bf.jpg

Priponke

• 2031459-bf.jpg
    2031459-bf.jpg
    32 KB · Ogledi: 419
Nazadnje urejeno:

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Je pa v času bolezni povišal vnos na 10 ali celo 30g dnevno. Po njegovih ugotovitvah si je s tem podaljšal življenje za 20, 30 let...

Ampak ta vnos je bil preko igle, ne oralno. Dvomim, da lahko izkoristiš 4g na dan, brez da večina gre v školjko.

B81

22. jul 2007
36.891
10.461
113
Kako pa ve koliko ga telo absorbira in koliko ga gre v školjko?