Ko ti doktor pri 32 letih na službenem dravniškem ob 11:00 pove da v tem dnevu ni videl boljšega krvnega pritiska (ne vem koliko ker me niti ne zanimajo detajli) in končno tisti dan doktor dobi malo upanja da ne bo vse v podnu kar vidi tisti dan (pa je povprečna starost 200 sodelavcev lih okoli 30), in nasploh za ta leta (pa sem tisti dan popil že 2 deci kave), cuker nizek, kri je bila potem popolnoma normalna, sicer povečan kreatinin zaradi mojega fitnesa (cca. 5 let z manjšimi pavzami) in vseh mogočih legalnih dodatkov, imam 180 cm in 86 kg, telesne maščobe okoli 12-13%, pojem 5-6kg piščanca na mesec, pol kg zelenjave na dan, sadja ne jem (sezonsko tisto kar včasih na vikendu iz drevesa utrgam) če grem na easy pretečem 10km v slabi urci pa niti zadihan nisem. Na koncu doktor vpraša če so kompletnp zdravstveno kartoteko poslali
.....ne vem če sta notri 2 lista....kar sem pri doktorju je 1x na 5 let, drugače pa dam 1x letno privat kri pregledat, bolniška odsotnost na šihu je 0.
Problem je da folk preveč bere takšne in drugačne referenčne medije in potem pride do takšnih čudnih mnenj (kar se vidi da daješ za referenco neko prazno,umetno sadje iz trgovin, itak je pa to sam cuker, drugače je 1 kos sadja na dan dovolj, pa še ta naj bo iz domačega drevesa ali pa kakšne kmetije, seveda neškroplje ipd.). Treba je fajn pa prav jest (kemija niso dodatki v športnih trgovinah ampak vsa vnaprej pripravljena hrana v trgovini,salame,omake, vse kar je pri sladkarijah in soljenih izdelkih)
Moja prehrana: piščanc, ribe, morski sadaži, beljaki, ovseni kosmiči, riž, zelenjava - 90% samo to. Dodatki: whey,kreatin,glutamin,bcaa, kakšen booster kdaj pa kdaj, vitamin c, magnezij....seveda čez vikend sezonsko tud komplet žar hrana (brez kruha ker ga pač ne jem in ker ga telo ne rabi), če je kakšna fešta pač kar tam je, če grem na poslovno kosilo pač kar je, tudi pica, tako da odrekanja ni.....se pa to je 1-2x na teden. Aja depra me ne jebe kot 3/4 folka, povečini jih zaradi stresa (katerega sam uničujem s športom) in nezadovoljstva samega s sabo.
Tako da tak lifestyle kot ga imam bom fural naprej ker vse kaže da sem v pravi smeri ne glede na smernicne prehranske industrije, farmacije in z njimi povezane medicine ipd. Dokler bodo moji rezultati in stanje telesa takšno kot je, kar potrjujem na pregledih krvi ipd., ga ni človeka da me prepriča da ne živim zdravo. Aja pa še kakšna povezava z drugo temo 3/4 prehrane katere sem zgoraj naštel kupujem v Hoferju, Lidl, tako da toliko o tem kateri menijo da je kvaliteta slabša....kar je totalna bedarija in noben od teh kateri pravi da je, nima enega samega tehtnega dokaza za to....kot kaže kafanske priæe ob treh pirih vsak dan po šihtu
Še body fat slikca, da bo tisti kateri ga zanima imel predstavo kaj pomeni %BF v sliki.