Kredit Delavska/NLB

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.753
113
pri taščici
Ksz Zanima me tudi kaj pomeni lastno zavarovanje pri DH.
Nekoc so govorili da je EOM glavni podatek glede "ugodnosti" kredita. To se velja, ali so tudi tukaj ze iznasli kreativno racunodstvo.
Na sreco ali pa na zalost se nisem imel kredita(ko bi ga lahko dobil, ga nisem rabil, ko sem ga rabil nisem bil kreditno sposoben) .
Tako da pri meni drzi vic o dezniku in bankirju. Ko je sonce ti proda deznik, ko je dez ti ga vzame.
Se tisto kar sem vzel na obroke se bolj ali manj ni obneslo, tako da se sedaj poskusam se tega izogibat.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Domnevam, da moraš sam poskrbeti za neko zavarovanje v korist banke (vinkulacija police) za vrednost kredita.
Če že kaj imaš in odgovarja je v redu, če nimaš in na novo sklepaš ni tako ugodno. NLB ti poizkuša uturit svojo Vito na kreditih za večje zneske in daljše dobe. Za manjše zneske pač plačaš zavarovanje, ki je vključeno v stroške kredita.

Če je za enak znesek NLB samo 80 EUR dražji in da velja zgoraj napisano nisem več prepričan da je DH ugodnejši...
Imaš pa prav glede bankirjev.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Imaš hude probleme s funkcionalno pismenostjo. Pri DH stane zavarovanje 285eur in je vključeno v zgornjem izračunu pri stroških kredita tako kot tudi pri NLB.

Zebdi

Fizikalc
11. dec 2017
439
138
43
Zgolj ena pripomba - pri odločanju se splača upoštevati tudi vse ostale bančne stroške, ne samo stroške kredita.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Itak. Zato so take primerjave brez veze.
Samo kot zanimivost... Nekaj let nazaj sem sodeloval v raziskavi Aragona kot skriti kupec... Tema so bili stanovanjski krediti... Takrat se je po Alterju pisalo, da je Banka Koper najneugodnejša. No pa ni bila, daleč najslabši sta bili Abanka in Unicredit... Banka Koper pa najugodnejša.

Itak se pa pri kreditu sprehodiš do bank in potem doma v miru primerjaš vse... Ni na prvi videz najugodnejša ponudba tudi dejansko ugodna...
Konkretno, sen na NLB, račun imam odprt v rojstnem kraju na Dolenjskem... Ker je kreditni oddelek rabil izpolniti plan sem brez velikega truda dobil ugodnejšo obrestno mero od konkurence, polovične stroške...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.753
113
pri taščici
Kdaj se zakljucujejo plani? Konec leta?
A spet delajo tako.kot Kramar pred desetletjem. Si spet kopljejo bancno luknjo, sami pa vlecejo nagrade za izpolnitev ambicioznih ciljev?

Saj ce je dovolj velika luknja (vsaj nekaj mrd) bo narod ploskal.