kredit ali minus

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Če te v rit sunejo in se nehajo redni prilivi, te bo banka pozvala, da preostanek kredita poplačaš takoj... Tako, da ti to ne bo ravno zadnja briga..

Na podlagi česa?
(Ob predpostavki, da so obroki redno plačani).

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Že dolgo nisem bil na banki... Ampak ko sem nazadnje rabil majhen kredit, so imeli nek "hitri" kredit. V enih 15-ih minutah je bilo opravljeno, plačilo obrokov pa neposredno z računa, ne pa preko podjetja. Čim moraš do podjetja, že zapraviš precej časa.
Če te v rit sunejo in se nehajo redni prilivi, te bo banka pozvala, da preostanek kredita poplačaš takoj... Tako, da ti to ne bo ravno zadnja briga..
O tem 15 minutnem sem tudi jaz prej enkrat govoril. Za adm. prepoved se lahko tudi sam dogovoriš v podjetju, ni treba to početi pred najetjem kredita.
Verjemi, ko greš na cesto, je kredit zadnja briga, prej je treba poskrbeti še za marsikaj drugega. Nekdo, ki rabi 1500 kredita, nima 20-30k na lagerju, "nek se nađe", za hude dni, tko da...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
Citat:
Uporabnik X3m pravi:
You name it ... kera hočeš. Seveda ne vse enako, je pa blizu.

glih prejšnji teden sem si uredil limit, 2k, odobritev 20 €, sparkasse

X3m

Pripravnik
3. jan 2012
283
0
16
SLO
No, tega pa res nisem vedel. Se zahvaljujem za info.
cheer.gif

Prejšnji podatek (60 EUR) pa je bil za LON ... tko ma kolegica, zato vem. Torej je OČITNO predrago ...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a si njihov komitent že od prej al si kr tko šel tja?
SKB ima napisano, da moreš bit vsaj 3 ali 6 mesecov pri njih.
za 2k€/13mesecev je cca 200€ stroškov. Tolk sem na hitro zasledil na skb strani.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
sem komitent že dolgo, limita ti verjetno res ne odobrijo prvi dan ko odpreš račun
smile-1.gif
je pa drugače v ceniku, pa nekdo je že tu napisal, 1 % od vsote limita + 8,99 % obrestna mera

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik X3m pravi:
You name it ... kera hočeš. Seveda ne vse enako, je pa blizu.

glih prejšnji teden sem si uredil limit, 2k, odobritev 20 €, sparkasse

nekaj podobnega NKBM, limit 3.5k EUR, 20 EUR odobritev, obresti cca 10% letno, rešeno v 10 min.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.907
113
O ja pa ti ga.sem vletel noter: dober dan, prisel bi k vam, na nlb mam 2.2k limita, mi date isto? Kajn problem, hinzicen
smile-1.gif
sem pa.jaz drugace en tistih bedakov ki sem nasedel na.to foro in jo ze ene 3 leta drago placujem. Ta mesec grem po kredo da.zaprem limit, ker mam dovolj tega "lajfstajla"

X3m

Pripravnik
3. jan 2012
283
0
16
SLO
Saj to je to, ko limit postane "stil življenja". Pri kreditu pač MORAŠ vrnit, pri limitu bolje, da čimdaaaaalj ne (za banko, seveda)

Pa še tole: vidim, da ima LON (z zaračunavanjem odobritve limita) to zelooo dobro rešeno ... v svojo korist. In ne govorim na pamet, sem znesek videl na kolegičinem izpisku ....

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik X3m pravi:
Saj to je to, ko limit postane "stil življenja". Pri kreditu pač MORAŠ vrnit, pri limitu bolje, da čimdaaaaalj ne (za banko, seveda)

Pa še tole: vidim, da ima LON (z zaračunavanjem odobritve limita) to zelooo dobro rešeno ... v svojo korist. In ne govorim na pamet, sem znesek videl na kolegičinem izpisku ....

Tisti, kateri imajo limit kot način življenja imajo zagotovo tudi kreditnih obveznosti toliko, kolikor so jih lahko dobili. Pri teh ljudeh ne gre za dilemo, kaj se bolj splača ampak za dilemo, kako sploh živeti.
Če imaš izposojeno namen vrniti je popolnoma vseeno ali limit ali kredit. Limit pač vidiš vsak mesec kot minus na izpisu, neodplačan kredit pa ne (razen, če ga ne spremljaš prek spletne banke), a ti predstavlja enak minus pri osebnih financah. Zato sam še vedno trdim, da je za manjše zneske limit ugodnejši kot kredit.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.907
113
Daj ne bodi prevec pameten, ker ti ne pase. Vsaj jaz imam za slovenca precej nenavadno in redko visino kredita -> 0€

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
O ja pa ti ga.sem vletel noter: dober dan, prisel bi k vam, na nlb mam 2.2k limita, mi date isto? Kajn problem, hinzicen
smile-1.gif
sem pa.jaz drugace en tistih bedakov ki sem nasedel na.to foro in jo ze ene 3 leta drago placujem. Ta mesec grem po kredo da.zaprem limit, ker mam dovolj tega "lajfstajla"

Jz sm to rešo na ta način: Limit z redukcijo . Kr fina roba..se mi zmanjšuje mesečno pa je. Še 6x pa sem rešen brez dodatnih bolečin (stroškov odobritev kredita, stroškov zavarovanja kredita, papirji od delodajalca...)

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Daj ne bodi prevec pameten, ker ti ne pase. Vsaj jaz imam za slovenca precej nenavadno in redko visino kredita -> 0€
Očitno si srečen, da zaslužiš več, kot trenutno porabiš. A vsak dan je vedno več ljudi, kateri nimajo te sreče.

Kakšno zvezo pa ima moja pamet s tvojimi krediti pa pri najboljši volji ne najdem povezave.

X3m

Pripravnik
3. jan 2012
283
0
16
SLO
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Zato sam še vedno trdim, da je za manjše zneske limit ugodnejši kot kredit.

Jaz ničesar ne trdim, meni je vseeno. Govorim pa iz stališča discipliniranosti posameznika. Veliko več je takšnih, ki so plačilno nedisciplinirani, kot obratno. In kredit si ti primoran odplačat v roku, limita pač ne.
Za manjše zneske je limit bolj preprost in cenovno ugodnejši, se strinjam. Ampak, vkolikor govorimo o znesku 2 k EUR, to ni več "manjši znesek", ali pač?

Ne mešaj tukaj notri ljudi, ki so PRISILJENI vzet kakršnokoli obliko kredita/limita, ker ti to dejansko storijo iz potrebe in ne zaradi boljšega avtomobila. Ampak, kot že rečeno, ko dosežejo končni znesek dovoljenega limita, se tam tudi ustavi. In potem mesečno PONOVNO lahko poprabijo SAMO toliko, kot je prihodkov. Torej kakšnega dolgoročnega učinka ta limit nima, kajne?