Kar tako mogoce malo neumesno: kako pri hudicu lahko nabavis isto pasmo ki ti je pred kratkim preminla?
Mene bi enostavno prevec spominjal na prejsnega, in si nebi kr tako opomogel... Imamo pri hisi pse ze vrsto let,
in raje menjujemo pasme. Recimo zdaj imam angl. bulldoga, naslednji sigurno nebo iste pasme, ker je pac
trenutn edinstven, in ce bi recimo nabavil isto pasmo, bi stalno primerjal, recimo ubogljivost, karakter, kar pa se
mi nezdi posteno ne do preminulega ne do novega... In nemores rect da nebi primerjal, ker je to podzavestno...
Mogoce bi sel na isto pasmo po recimo 15ih letih, ne pa v istem letu ali celo mesecu,...
Isto ne razumem ljudi, ki jim pes premine, naslednjo nedeljo pa ze majo novega mladica. Pa saj pes ni avto, da ko
crkne, gres na avto.net in kupis drugega...
Kar tako moje razmislanje, nic ne sodim ali pljuvam, le malo nehumano se mi zdi, vsaj kak mesec bi lahko
namenili preminulemu psu. (ne nisem fantican pasjeljubec, le neke norme pa vseeno gojim...)
Ko pa cujem, da so dali novemu psu enako ime ko staremu, te pa se mi lahko zmesa! In pol debatirajo,
"Ja nas prvi Bobi je bil tak, nas sedmi Bobi je bil tak, Bobi st. 9 pa tak,..."