Kraja - preverba prek IMEI

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
vprašanje kolk je baza osvežena http://www.baza-ukradenih-gsm.com/
za take stvari bi res mogel obstajat en svetovni portal.

Se že dela na tem, da bi obstajala globalna stran v več jezikih. Trenutna stran se ne osvežuje ampak ljudje fizično vpisujejo svoje telefone.

Poleg tega je težko priti v stik s pravo osebo pri operaterju, da bi zadeve operater uvažal v to bazo... se bomo pa potrudili in kontaktirali določene operaterje itd. Upam, da ne bo problem s pravnega vidika oz. da se bo našlo rešitev če bo interes za to.

Če je kdo zainteresiran za testiranje nove strani naj se oglasi. Pričakuje pa se, da bo imel vsaj 2-3 urice na teden za testiranje in seveda dal kake predloge za izboljšave itd...

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Jaz sem zahteval da se zraven prinese pogodbo s katero je sklenil naročnino in osebni dokument. Torej se pogleda, kdo je sklenil naročnino in preveriš z osebnim. Poleg tega sem jo poslikal za vsak slučaj, ker je zgubil račun in smo uredili poštempljan garancijski list.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Če je ukraden ni treba nikogar klicat, bodo oni tebe poklicali:).
Drugače pa: si dobroverni posestnik, če lahko naprej s prstom pokažeš na nekoga ki ti je prodal (imaš korespondenco o prodaji, kontakt oz. celo poznaš), potem ne bi smelo biti problema. Edino je pa res da ti telefon vzamejo, ti lahko pa terjaš odškodnino od prodajalca (policija ga bo pa še za kaznivo dejanje naprej preganjala), no ali pa prijaviš kaznivo dejanje, ker je prodajal vedoč da je zadeva ukradena - če mu imajo seveda kje vzeti ni težav če ga lahko pinpointaš.

luciano

Guru
3. okt 2011
1.858
886
113
MB
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Bom danes poklical v to trgovino, ki je napisana na garanciji. Pač zarad občutka
smile-1.gif

Si uredil račun.
sprasujem se.gif