Kraja papirja iz zabojnikov

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Kakšno škodo ima snaga? Nima nič škode, kvečemu manj dobička (ki ga v končni fazi sploh naj nebi bilo). Smeti so postale posel.

Ti plačaš, da odpeljejo smeti, če ni smeti je manj za odpeljat ergo prišpara se, če ne drugega na bencinu.

Škodo delajo edino recimo s poškodovanjem kontejnerjev.

Kje piše, da ne smeš jemati ven iz kontejnerjev?

ja sej.... ubistvu je to super duper posel! Plačajo ti, da odpelješ, potem pa zadevo še prodaš. Sam tko je to s smetmi. Doma jih noben noče imet, zato je pa lahko taka politika.... Še vedno pa kontejner nekaj stane, varnostna služba, kamioni, delavci.... In ti ko si nekaj vrgel stran v Snagin kontejener, si zadevo predal njim v uporabo. In zato je pomojem zadeva njihova.

Res nisem bral nikoli nalepke...

Višja cena odvoza manjkrat. Verjetno deluje obratno sorazmerno.

Jaz, ko nekaj vržem v smeti oz. v gozd, reko, peskovnik vrtca (
evil.gif
) je to potem last kogarkoli že.

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.137
72
48
123
Ne vem zakaj Cigani ne kradejo bioloških odpadkov. Jaz bi bil bolj zadovoljen, saj so pri nas zabojniki polni že isti dan, ko jih spraznijo.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.664
2.702
113
še v SLO - ampak komaj
A če bi pa tako početje poimenoval ODTUJITEV bi bilo pa v redu oz. dovolj nežno?
tongue-1.gif

Šalo na stran - smeti so posel in za vsakim poslom stoji finančna konstrukcija/kalkulacija - in pri smeteh ta (v zelo grobem) zajema strošek zbiranja smeti (kontejner, postavitev tega, odvoz, sortiranje (še na deponiji)) in priliv iz računov za zbiranje (kar pač plačujemo "občani" in "podjetja" za "odvoz smeti") in seveda priliv iz prodaje "uporabnih smeti", torej tudi papirja.
Zdaj če tega zadnjega priliva ni ali je bistveno manjši je potrebno zagotoviti priliv iz drugega naslova - torej računov "občanov", saj sam strošek zbiranja ni bistvno manjši (kontejner še vedno stoji tam, še vedno je treba v rednih razmakih "priti mimo" in potrbrtai, ter nenazadnje tudi poskrbeti, da j okolica kontejnerja čista).

In tako gledano je odtujitev že zbranega papirja iz kontejnerja kraja in tudi oškodovanje mene kot občana in vsega obsojanja vredna.

Mamu jim kradljivcem!
10.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Res nisem bral nikoli nalepke...

Višja cena odvoza manjkrat. Verjetno deluje obratno sorazmerno.

Jaz, ko nekaj vržem v smeti oz. v gozd, reko, peskovnik vrtca (
evil.gif
) je to potem last kogarkoli že.

kolikor jest vem, je lastnik parcele odgovoren za te smeti, k končajo tkole kr nekje. Sicer je res, da noben ful ne teži lastniku za odvoz, ampak po zakonu bi mogu lastnik poskrbet za odvoz. In verjetno tudi podat prijavo zoper neznano osebo zaradi smetenja....
Vglavnem smeti postanjo v odgovornosti tistega na čigar parceli (kanti, kontejenrju). In kaj on počne z njimi, je njegova stvar.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Ja sej mi je jasno, da je posel.

Označiti to za krajo je pa vseeno absurd.

Kako bi pa ti imenoval to, da okvirji poberejo star papir iz kontejnerja pred šolo, kamor so ga znosili otroci?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
kolikor jest vem, je lastnik parcele odgovoren za te smeti, k končajo tkole kr nekje. Sicer je res, da noben ful ne teži lastniku za odvoz, ampak po zakonu bi mogu lastnik poskrbet za odvoz.

Če ga kdo prijavi, mora kar lepo poskrbet za odvoz.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Citat:
Kakšno škodo ima snaga? Nima nič škode, kvečemu manj dobička (ki ga v končni fazi sploh naj nebi bilo). Smeti so postale posel.

Ti plačaš, da odpeljejo smeti, če ni smeti je manj za odpeljat ergo prišpara se, če ne drugega na bencinu.

Manj dobička zate ni škoda? Super. Ti bom zviznil pol plače. Boš imel manj dobička tisti mesec, ampak saj škode ti pas tem nisem povzročil.

In odvoz smeti se plačuje (kjer je ločevanje) na podlagi količine mešanih odpadkov. Odvoza embalaže, stekla in papirja se ne plačuje, ne glede na količino.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Tudi če vzamem pol denarja, ki bi šel v dobrodelne namene, je bila nekomu povzročena pkoda. Tistemu, ki ga v dobrodelne namene ni dobil. Njega bi verjetno motilo. Kaj pa tebe?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.456
7.586
113
obstaja tezava. Namrec ce takega ustavis (ustreza recimo opisu vozila ki so ga prijavili da krade papir)...ti pove da je papir dobil od folka/pobral na cesti/etc ... In mu ne mors dokazat da ga je iz zaklenjenega smetnjaka sunil... Ce ga dobis zraven pa ti pove da je smetnjak bil ze odprt in da le jemlje ven... torej za vlom ne gre... Gre pa za tatvino smeti. Resno?

Meni je jasno da se snagi dela skoda, problem je, da ni definirano od koga je papir in ali je to papir al odpadek (smeti). Ce so smeti potem niso nic vredne in ce ni materialne skode potem ni tatvine. Ce ni toznika pa ni sodnika... Itd. Snaga naj zacne zaklepat zadeve (s klucavnico ne s trikotnimi vijaki) in se bo storilcem lahko ocitalo vsaj vlom...

Seveda, samo hočem povedati, da bi ta denar lahko tudi zažgal, tako da sploh noben nebi vedel, da je zanj namenjen - kdo bi potem jamral nad izgubo...

Te kontejnerji s papirjem bi lahko bili tudi prazni. Ni to zihr zaslužek, razumeš... To je ekstra in vsebina bi lahko bila 0 - 100% poln kontejner - če ni poln se lahko žališ kurcu palcu

13. jul 2011
2.677
626
113
Seveda je to kraja. Je pa res, kot je Apollo povedal, če ga ne dobiš z rokami v marmeladi je nemogoče dokazati, pričati pa tudi nihče ne bo šel, če bi tako stvar videl.
Pred kakšnim letom so se fantje in dekleta v eni vasi odločili, da bodo zbrali denar za obnovo igrišča. So pridno zbirali staro železo in ga nosili na kup na tem igrišču. Itak so ga p*zde eno noč ukradli.

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Malo je sicer off, pa vseeno.
Dogaja se tudi, da na tistih Žurnalovih mestih slednjega zmanjka ob 5:45, to je cca 15 minut po tem, ko ga pripeljejo. O tem sta mi govorili tudi dve tetici iz trafik, ki zjutraj ostaneta brez svojega/svojih izvodov, baje pa sta opazili avtomobile s polnim prtljažnikom papirja (Žurnala). Tudi sam sem na svoje oči videl, kako nekdo pride in pograbi cel kup cajtngov in odide.
smile-1.gif

To po moje sicer ni nelegalno, diši pa po nemoralnem zaslužku/preživetju s prodajo "starega" papirja
smile-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
država bi to morala urediti tako, da morajo imeti tisti, ki se ukvarjajo z zbiranjem odpadnih surovin državno koncesijo.
potem bi se dalo take zadeve omejiti oz bi se tudi dalo zagotoviti sledljivost izvora odpadnih surovin .

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Snaga naj se sama organizira, pa naj ne odkupuje od ljudi v belih kombijih - oz. prisili podjetja, ki poslujejo z njo, da naj počne isto.
Ene stvari pri nam so preproste za narediti, samo se je treba mal zmigat.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
KSZ.

ko bom imel sam kakšno korist od tega zbiranja papirja (recimo nizjo ceno snage) bom tudi sam klical varnost in klical policijo...dokler pa se na mojem racunu ne pozna ali je bil keson poln ali prazen, pa mi milo receno dol vidi kdo prazni kesone...

ko bom dobil del provizije za prodano surovino, bom ukrepal ...prej pa me ne gane...