Kraja papirja iz zabojnikov

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.100
2.888
113
Torej, vsako nedeljo se blizu bloka ustavi bel kombi z NM registracijo, ven poskačeta dva modela, odpreta Snagin zabojnik za papir ga sprazneta, še malo razmečeta naokoli in odpeljeta naprej do naslednjega zabojnika. Na tisto številko, ki je na zabojniku od Sintala sem klical, en ata si je zapisal registrsko od kombija in to je to. Ali lahko sploh kaj naredijo varnostniki, domnevam da se policija s tem ne ukvarja ali pač? Saj načeloma mi je precej vseeno, samo ker vse razmečejo pa tudi, to je kraja papirja od Snage, posledično je tudi račun za odvoz smeti višji, da ne govorim o tem, da enim šalabajzarjem olajšamo zaslužek s tem, da mi ločujemo odpadke oni pa lepo vse poberejo in prodajo.
ne-ne-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Heh...Surovina plača za tono papirja od 30€ fizičnim do 110€ OŠ akcijam...se splača

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.802
278
83
Največja slovenska vas
Jst sem tut enkrat poklical, ampak sem potem obupal, ko sem ugotovil kolikšen imajo interes in odzivnost... Pri nas pridejo s tem belim kombijem 1-2x/teden, pomoje ravno dan pred smetarji, tako da ne rabš biti ravno vrhunski detektiv, če jih hočeš zasačiti pri delu, ampak kakor pravim, zgleda ni interesa.

Glede na to, da nič ne razmečejo okoli, me ne moti več, se pač ljudje znajdejo po svoje pri nabiranju vsakodnevnega kruha... Mogoče pa kdaj celo najdejo potico v smetnjaku =)....

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.100
2.888
113
Ja, to da ni interesa verjamem, saj ni nič takega se strinjam samo, to da razmečejo in pa to da se posredno s tem višajo stroški odvoza smeti.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.100
2.888
113
Je ne, ker nisem poklican zato. Samo zanimajo me izkušnje ostalih, če so kje varnostniki oz. policisti kaj reagirali? Pa naj imajo tisti papir, če je tudi Snagi vseeno a ne...

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.100
2.888
113
Matr, saj bomo tudi tam ločevali odpadke, al bi ti papir samo za podkurit kable uporabljal?
evil.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.297
26
48
Murska republika
Vse kar je v zabojnikih je last podjetja ki jih je dalo v uporabo in tudi z njimi upravlja, tako nekako je bil odgovor na enem izmed lokalnih radiov na vprašanje občana v naši regiji, torej je kraja papirja iz zabojnikov kaznivo dejanje odtujitve v tem primeru papirja, to se dogaja tudi pri nas in to v noči ko odvažajo papir, so zelo dobro podučeni o tem kdaj je odvoz.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Zato, ker jim mi vse sortiramo, oni pa še zaslužijo z našimi smetmi. Ker so jim (zakon) naložil dodatno delo in stroške, morajo to zaračunat. Pa bodi pameten.

Puste jih, naj papir pobirajo in kaj zaslužijo, kaj špilat pravičnike, kjer ni treba. Pol pa še tulite, da se samo na male lopovčke spravijo. Kaj se ne bodo, saj jih prosite za to.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.211
3.573
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
OK, ampak 30€ za tono, to je komaj za gorivo v kombiju (razen če ne tankajo "zastonj")
Ja, toliko Snaga plača zanj, v ceno je seveda vštet strošek 2 zaposlenih, vzdrževanje tovornjaka, strošek goriva, da pobirajo papir okrog po zabojnikih. Vprašanje za koliko Snaga potem ta papir naprej proda predelovalcem ... toliko je potem papir res vreden.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.777
6.553
113
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Saj načeloma mi je precej vseeno, samo ker vse razmečejo pa tudi, to je kraja papirja od Snage, posledično je tudi račun za odvoz smeti višji, da ne govorim o tem, da enim šalabajzarjem olajšamo zaslužek s tem, da mi ločujemo odpadke oni pa lepo vse poberejo in prodajo.
ne-ne-1.gif
Ali se je z uvedbo ločevanja odvoz pocenil?

Snaga bi morala sedaj poceniti, ker nimajo stroškov z odvozom (jim že drugi odpeljejo).

Sedaj bodo sicer tudi hišam pripeljali dodatno kanto za papir ter zmanjšali število odvozov.

Po novem bodo pri vsaki stavbi štirje različni tipi zabojnikov: za preostanek odpadkov, biološke odpadke, embalažo in papir. Zadnje bodo začeli deliti proti koncu leta.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.100
2.888
113
Potemtakem se lahko tudi jaz priklopim na skupno elektriko v večstanovanjski hiši in npr. v kleti gojim konopljo z zastonj energijo.