Citat:
Uporabnik Fiatista pravi:
Jaz mam tako z obroči iz kaljenega jekla, notri pa je še jeklena pletenica. Vem, da nobena ključavnica ni neuničjiva, ampak za takole že rabiš malo časa, da jo "precvikaš". Pa ponavadi če orenk zgleda, se marsikateremu lopovu ne da z njo ubadat (mislim, da ne gre za profesionalce na delu, ampak za narkiče in mularijo). Tiste, ki majo samo zajlo, se hitro vdajo pod dobrimi "cvikcangami", tko da dajte reskirat malo več pa bo mir.
Pa vedno ko zaklepam, ga priklenem še za kakšno štango, ograjo, kandelaber itd., da ga ne more odnest. In pa seveda malo merkam, kje ga pustim (čeprav je po drugi strani res, da nikjer več zadeva ni varna, ampak škodit najbrž ne more).
@frenki: bom vrgel uč, če bom kaj po šiški hodil.
No evo jst sm mel tako pleteno (fi cca 25mm) vendar brez obročov (narobno fotr takrat nabavu
Zdej sm zamenjal za kaljeno verigo (od Abusa), naj bi bila bolj primerna kot te pletene z obroči. Itak da mi je jasno da če hočejo ukrast motor bo šel, vendar lahko nekaj le narediš, ker taki ki na hitr kradjo bodo na miru pustil ker se bo predolgo j..
Najbolj za klešče so U-loki,sam k. so kratki in ne morš na štango prklent. Je pa res da te dobri loki, ketne, verige itd niso pocen (od 40 eur dalje), recimo taka mal boljša z obroči je kr okol 80eur:
naj bi pa bile te verige skor bolj varne (stopnja varnosti je enaka) in so celo bolj ugodne (moja 110mm je bla cca 50eur)
ketna