Kozarci za kuhancka, caj...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
no, no.. ne vem koliko si skuhal alkohola, sam sem ga nekaj tisoč litrov žganja pred desetletji. in ti kar povem da začne izhlapevat že takoj pri vretju. Je pa res da ne vem kako dolgo mora vreti, da alkohol popolnoma izhlapi. Pri žganjekuhi traja res kar nekaj ur. Ampak tam mora počasi vret....

Zakaj pa ima potem kuhano vino v LJubljani med 4 in 8 vol% alkohola in do skoraj 100g sladkorja na liter vina.
Ali dodajo dve tretjini vode ali pa ga toliko izhlapi. Ker vino ima običajno preko 10vol% alkohola.

Ali je kaj slabši če ga samo "pogreješ" in ne zavreš.
rolleyes-1.gif


kaj dajate od začimb v kuhanca? Cimet, klinčke, limone, pomarance, začimbo iz vrečke? Koliko sladkorja in vode dodate? nekateri kot berm nič vode.
kako gre že to... voda je tekoča zaradi vodikove vezi alkohol pa z vodo tudi tvori vodikovo vez in ne kar tako izhlapi iz vode... če je drugače naj me pa kakšen kemik popravi
torej nekaj mešanja tam recimo pol-pol nekaj pa izlapi... ampak 4% je bolj pivo kot čaj...
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
Jaz vem da alkohol.vre ze pri okoli 70, voda pa pri 100.
Na kemijo se pa ne spoznam.
So pa v ljubkjanskem vinu namerili med 4 in 8 alkohola,(vecina okoli 6) V nemciji mora imeti 7, v ljubljani je imel.samo eden vc kot 7
17758-icon_confused.gif
 
Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
no, no.. ne vem koliko si skuhal alkohola, sam sem ga nekaj tisoč litrov žganja pred desetletji. in ti kar povem da začne izhlapevat že takoj pri vretju. Je pa res da ne vem kako dolgo mora vreti, da alkohol popolnoma izhlapi. Pri žganjekuhi traja res kar nekaj ur. Ampak tam mora počasi vret....

Zakaj pa ima potem kuhano vino v LJubljani med 4 in 8 vol% alkohola in do skoraj 100g sladkorja na liter vina.
Ali dodajo dve tretjini vode ali pa ga toliko izhlapi. Ker vino ima običajno preko 10vol% alkohola.

Ali je kaj slabši če ga samo "pogreješ" in ne zavreš.
rolleyes-1.gif


kaj dajate od začimb v kuhanca? Cimet, klinčke, limone, pomarance, začimbo iz vrečke? Koliko sladkorja in vode dodate? nekateri kot berm nič vode.

pomarance, ker je bolj sladek. cimet in klincki itak... malo vode se dodaja, ce se prov spomnem 1/3... sladkor pa tud po okusu...
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
Tako kartonski kot stiroporni kozarci so se dobro drzali. Stiroporni res dolgo drzijo temperaturo. Seveda pa oboje zmeckah oziroma počiš ce si bolj storast....