kako gre že to... voda je tekoča zaradi vodikove vezi alkohol pa z vodo tudi tvori vodikovo vez in ne kar tako izhlapi iz vode... če je drugače naj me pa kakšen kemik popraviCitat:
Uporabnik Hanzi pravi:
no, no.. ne vem koliko si skuhal alkohola, sam sem ga nekaj tisoč litrov žganja pred desetletji. in ti kar povem da začne izhlapevat že takoj pri vretju. Je pa res da ne vem kako dolgo mora vreti, da alkohol popolnoma izhlapi. Pri žganjekuhi traja res kar nekaj ur. Ampak tam mora počasi vret....
Zakaj pa ima potem kuhano vino v LJubljani med 4 in 8 vol% alkohola in do skoraj 100g sladkorja na liter vina.
Ali dodajo dve tretjini vode ali pa ga toliko izhlapi. Ker vino ima običajno preko 10vol% alkohola.
Ali je kaj slabši če ga samo "pogreješ" in ne zavreš.
kaj dajate od začimb v kuhanca? Cimet, klinčke, limone, pomarance, začimbo iz vrečke? Koliko sladkorja in vode dodate? nekateri kot berm nič vode.
torej nekaj mešanja tam recimo pol-pol nekaj pa izlapi... ampak 4% je bolj pivo kot čaj...