Kozarci za kuhancka, caj...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Tudi jaz bi priporočal stiropor. Karton bi moral biti nazobčan, da te ne bi opeklo.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
Ja zunaj,
Bomo pa samo segreli vino.
Ce ga skuhas, itak alkohol izhlapi in....pijes caj.
Sem bil v sparu ja vicu in v leclercu, pa nikjer nic pametnega. V leclefu sicer nekaj kartona za kavo, ampak sem potem raje narocil na zgornjek.linku, vsakega nekaj. Pa da vidim kaj se bo bolje obneslo.
Na zacetku eps, ko se bo ohladil pa karton, za najbolj zejne na koncu pa kar navadna plastika.
 

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
To dobis pri prodajalcih gostinske opreme, tud pri distibuterjih... Al pa euronova...
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
Euronova vsaj na spletu v katalogu nisem.nasel.

Sicer pa si poglejte prvi prispevek v vcerajsnjem tedniku o kvaliteti kuhancka in ostale ponudbe v stari Ljubljani
 

satelite_mike

2 uri za cajtom
18. avg 2013
1.939
3
38
lito železne kozarce
wink-1.gif
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
"To"sem linkal ze zgoraj, tudi narocil in placal ze vceraj, upam da pride do petka.
Edino ne vem kje si ti nasel tocno ta paket 40 kozarcev s 15% popustom ki pa so dobavljivi v roku enega tedna.
 

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Jest tud ne... Ko sem tipkal naslov mi je ze pokazal iz zgodovine ta link... Ceprav sem to nazadnje gledal 3 leta nazaj...
 

ALTF4

Fizikalc
8. apr 2017
627
177
43
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Ce ga skuhas, itak alkohol izhlapi in....pijes caj.
.

Alkohol rabi kar dosti, da izhlapi. Priblizno 2.5h-3h vretja! Tako, da se ne zanasaj, da pijes caj.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
no, no.. ne vem koliko si skuhal alkohola, sam sem ga nekaj tisoč litrov žganja pred desetletji. in ti kar povem da začne izhlapevat že takoj pri vretju. Je pa res da ne vem kako dolgo mora vreti, da alkohol popolnoma izhlapi. Pri žganjekuhi traja res kar nekaj ur. Ampak tam mora počasi vret....

Zakaj pa ima potem kuhano vino v LJubljani med 4 in 8 vol% alkohola in do skoraj 100g sladkorja na liter vina.
Ali dodajo dve tretjini vode ali pa ga toliko izhlapi. Ker vino ima običajno preko 10vol% alkohola.

Ali je kaj slabši če ga samo "pogreješ" in ne zavreš.
rolleyes-1.gif


kaj dajate od začimb v kuhanca? Cimet, klinčke, limone, pomarance, začimbo iz vrečke? Koliko sladkorja in vode dodate? nekateri kot berm nič vode.
 
Nazadnje urejeno:

ALTF4

Fizikalc
8. apr 2017
627
177
43
Zato, ker v ljubljani in povsod na stantih ornk mesajo z vodo. Skuhaj ga kdaj sam doma, brez, da zmesas z vodo in spij pol litra, da vidimo koliko bos trezen.