Kovina v steni

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Zdravo, eno vprašanje.

Pri babici v bloku iz 70ih hočem na steno namontirat nek sušilec perila. Pritrjena je s precej miniaturnimi 6 čepi. Fora je da sem že po 3cm vrtanja naletel na kovino in mi fali še centimeter ali dva da lahko vstavim čep. Ali je možno da gre za kakšno cev?! Ali je bolj verjetno da gre za armaturo?

markosekula

Pripravnik
2. avg 2015
57
0
6
Če gre za tako imenovano 'modulno gradnjo' (ne vem če je taprav izraz) ,potem gre za armaturo. Nekaj takega je tudi pri nas in brez napravice za ugotavljanje železa ne gre.

luciano

Guru
3. okt 2011
1.859
887
113
MB
Malo razišči, kje je štrom, voda, plin..., to so problematični, če naletiš na njih.

Armaturo lahko prevrtaš.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
si vrtal v opeko ali betom??
Če si v beton, je možnost armature, če pa v opeko... bi lahko bila pa tud kakšna npr. vodovodna cev.
Včasih pomaga, če se samo prestaviš luknje nekaj centimetrov
S to napravico, lahko malo preveriš, ali je cel zid v železju ali si samo zadel.
klik

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Vrtal v beton. In babica ja rekla da so bili to neki narejeni elementi ki so jih skupaj sestavili. Glinškova ploščad je to.

Nažalost ni nobene metode da ugotovim po logiki kje kaj teče v steni. Babica ne ve, priključki za vodo so sicer na drugi steni ki je pravokotna na to, plin je v kuhinji ki je daleč stran, strom pa ni ker bi ga drugače že prevrtal.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Nikar ne prevrtaj štroma
evil.gif

Lej... s tisto zadevo (sem link prej pripel) boš našel v zidu nekak razpored, kako je to železje razporejeno notri. Malo si zariši, kako naj bi te elementi potekali in zvrtaj vmes. Malo boš pač prestavil luknje. Dvomom, da je na vsakuh 5 cm neko železo v steni.
Ta detektor tud ni nujno da točno nad železom piska. Naprimer če je fi20, ti bo še piskalo v levo in desno 2cm ali gor in dol. Ampak potek teh elementov da zraven zavrtaš, boš pa le imel. In za teh 14€ ne boš propadel. Pa še štrom lahko iščeš, da ne boš kaj prevrtal, ki trese

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.515
7.029
113
Citat:
Uporabnik luciano pravi:
Malo razišči, kje je štrom, voda, plin..., to so problematični, če naletiš na njih.

Armaturo lahko prevrtaš.

Svašta...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kot kaže imaš armaturo in jo lahko mirno prevrtaš. V teh blokih iz modularne gradnje iz 70ih in 80ih je toliko železa, da moraš imeti srečo, da med vrtanjem ne naletiš nanj (vem, imam). Bolj je vprašanje, če bo sveder zdržal. Vodovodne cevi niso v stenah, ampak v vertikalnih kanalih. Če bi pa presekal elektriko, pa bi že vedel
evil.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Kvaliteten 6mm SDS+ sveder bo šel skozi armaturo (obstaja poseben za takšne podvige). In tiste 4 luknje bo sigurno zdržal.

Da pa bi bilo kaj narobe, ker boš eno od xxx palic v steni navrtal pa tudi ne bo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.961
113
pri taščici
Itak da ne bo nič narobe.
Je zadnjič nekdo tukaj (ali pa na pss?)na forumu nalepil sliko , kjer je naredil kanal za klimo (če imam prav v spominu) v betonsko steno, tako da je prezagal armaturo in postemal v steno mislim da po celi višini le te. Tisto je pa druga pesem .

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
1 sveder sem zlomil, ampak je bil starejši bosch. Drugi je potem malo prevrtal preden sem se odločil da imam dost ter odrezal centimeter stran od čepa. Ostali trije čepi so celi in drži OK. Čist preveč jebe za en hudčev nosilec za brisače.

Sem bil radoveden Hanzi pa sem šel iskat po PSS:

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.188
3.620
113
Marlbor
In kako s tem vidiš na kaj si naletel? Za ta denar raje par dobrih svedrov kupit ...

I

Izbrisan uporabnik #9334

V tem primeru ti ne pokaže nič. Vsepovsod samo piska
rolleyes-1.gif