Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Sem ze v odgovoru hanziju napisal da je neumno pricakovati, da bosta suha nazaj prisla.
Cakaj ti zdaj tu predavas o usposabljanjih hkrati pa me sprasujes kaksna bi naj bila obleka za vodo? Npr, suha potapljaska, lahko namenska za resevanje iz vode... Ce bos pogledal posnetek se enkrat bos videl da je prvi kamion namensko vozilo GBL za resevanje iz vode. GBL ima v izmeni tudi stalno doloceno stevilo potapljacev tako da dvomim da je bil v rangu 20km tam naokrog kdo bolj usposobljen za to resevanje.
Primerjava s policisti bi bila na mestu, ce ne bi bilo dejstva, da je IMHO nemogoce izvlect cloveka oz ga nalozit na resevalno dilo brez da bi sam sel v vodo.
Lej, ne bom komentiral preveč, da ne boste mislili, da fante reševalce kritiziram. Kar ni res. Vsaka jim čast.
Ne sprašujem te, kakšna obleka je za reševanje. Potapljaška je menda idealna. Kakšna je bila ta, ki so jo imeli fantje ne vem točno. Mogoče je za kopanje......... mogoče ni ..... in ni zdaj pomembno. Bil sem tudi sam na nekih usposabljanjih in v takšnih primerih so nam rekli, da se po ledu premika ločeno, po možnosti leže, kakšno varovanje...... lestev, veja, vrv (oz reševalna/varovalna oprema).... Verjamem pa, da dela adrenalin in želja da se človeka čim prej spravi iz vode.
Gasilsko vozilo (kamion). ki se je pripeljalo ni namenjeno samo reševanje iz vode. Je pa seveda vsebovalo neke stvari za takšno reševanje. Ja, verjamem in sem prepričan, da bolj usposobljenih ekip v okolici vseeno ni.