Jaz bi izbral Porto Vecchio zaradi vseh plaz v okolici (Rondinara, Palombaggia, Santa Gulia, Ciprianu, Balistra). Zaradi blizine Bonifacia ki je super za kak izlet z ladjico ali vcecerni sprehod. Na splosno je Bonifacio en meni zelo lep in prijeten kraj. Na S polovici pa bi izbral Calvi, ker je kraj konkretno vecji in posledicno bolj ziv kot Porto, ki je po pravici povedano majhna vasica ob morju utesnjena na koncu doline... S Porta je lep izlet z ladjico do NP Scandole in seveda do Les Calanches ...pa na prelaz Col de Vergio z res lepo pokrajino in moznostjo gornistva... Ampak osebno tam nebi prezivel 4 ali 5 dni po eni strani tudi zaradi morja oz. plaze ki je tam ni. Calvi ima po drugi strani vec moznost za prenocisce..plaze v okolici so tudi OK sploh ce se zapeljete proti Algoji in L'Ille Rousse. Izlet z ladjico do NP Scandola je mozen tudi iz Calvija, je pa drazji kot iz Porta, ker je vec voznje z ladjico.
Aja kot je KStoner omenil, Ajjacia bi tudi sam izpustil, oz bi se mogoce samo ustavil za kak sprehod okoli obzidja, po promenadi in po starem delu mestu.
Tok z moje strani
LP