Kordež fasal 5 let

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:

Pred letom 90 je bil jugoslovanski potni list najdrazja listina na podrocju evrope na crnem trgu.

Hvala da si postavil kriterije in si koncno zabil kajlo v glavo.
cheer.gif

Še en urban mit. Z jugoslovanskim potnim listom še v Francijo nisi mogel brez vize...

Ce lazes kot goebbels potem morda res nisi mogel. Leta 1986 brez najmansih problemov in BREZ vize v pariz, Nikozijo in london.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ne seri, Nigel. Tista štampiljka v potnem listu NI viza.
Sem pa rabil vizo za Belgijo s slovenskim potnim listom. Tri dni po tem so jih ukinili. Menda je vse skupaj trajalo kakšen mesec ali dva.

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:

Pred letom 90 je bil jugoslovanski potni list najdrazja listina na podrocju evrope na crnem trgu.

cheer.gif

Še en urban mit. Z jugoslovanskim potnim listom še v Francijo nisi mogel brez vize...

Ce lazes kot goebbels potem morda res nisi mogel. Leta 1986 brez najmansih problemov in BREZ vize v pariz, Nikozijo in london.
Konec leta 1991 šel v Francijo in potreboval vizo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pravkar sem prelistal moje stare jugo potne liste. Prepotoval sem južno Azijo, Karibe, večino sredozemskih držav, v Evropi pa Italijo Francijo, Nemčijo, Avstrijo, Češko, Madžarsko. Edina viza je za Ciper, pa še to so talali na letališču.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Si probal? Jaz sem bil po celi Evropi z njim, brez kakršnekoli vize.

S potnim listom, ali z "brodarsko knjižico"?
S potnim listom, unim rdečim.
V pomorski knjižici je bila viza za vse pomorske države, kar je bilo po neki mednarodni konvenciji in so jo imeli tudi "svobodni" narodi, s tem, da so imeli v določenih pristaniščih veliko več omejitev, kot mi.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Pravkar sem prelistal moje stare jugo potne liste. Prepotoval sem južno Azijo, Karibe, večino sredozemskih držav, v Evropi pa Italijo Francijo, Nemčijo, Avstrijo, Češko, Madžarsko. Edina viza je za Ciper, pa še to so talali na letališču.

Nemogoce, NigelM je potreboval vizo se za sosedno avstrijo, tako da je moral stat v vrsti na ambasadi preden si je sel ogledovat dobrote zahodnega kapitalizma po katerem je hrepenel vso otrostvo.

Life in denial .press
cheer.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Nikjer nisem trdil, da sem potreboval vizo za v Avstrijo, res pa sem moral plačati depozit, da sem lahko prešel "najbolj odprto mejo v Evropi". Tako da mi ne podtikaj svojih umazanih laži.

In če si ti v Francijo lahko brez vize vstopil leta 1986, to še ne pomeni, da leta 1988 viza za Francijo ni bila potrebna!

Jaz sedaj lahko v ZDA s slovenskim potenim listom lahko vstopim brez vize (z "dragocenim" jugoslovanskim to nikoli ni bilo mogoče), ampak to ne pomeni, da viza za slovanski potni list nikoli ni bila pomembna.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Jaz sedaj lahko v ZDA s slovenskim potenim listom lahko vstopim brez vize (z "dragocenim" jugoslovanskim to nikoli ni bilo mogoče), ampak to ne pomeni, da viza za slovanski potni list nikoli ni bila pomembna.

Vazno da lahko gres v ZDA. vse ostalo trenutno ni pomembno. Samo skoda ko moras pred vstopom v zda se vseeno skozi rezimsko proceduro na ambasadi...

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:

cheer.gif

Konec leta 1991 šel v Francijo in potreboval vizo.
Konec leta 91 je bila Slovenija že samostojna, samo priznana ne. Jasno, da si v tistem prehodnem obdobju rabil vizo z Yu (ali pa Slo) pasportom, če je Yu razpadla.
Ne vem, kaj bo Nigel rekel na to, da moraš dandanes za vstop v ZDA s Slo (ali pa keterimkoli drugim) pasportom dati prstne odtise in posnetek face in oči itd ...
crazy1.gif

Kot da je vsak nek fakin terorist
stupid-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
In? A ti je to težko, ali kaj?

Ja, ker za ostale demokraticne drzave to sranje ni potrebno.

Prijava pa lahko traja 3 dni, lahko je zavrnjena, preklicana, lahko pa fases zaslisanje.

Tako da "iz demokraticne slovenije" v "obljubljeno dezelo US of A" brez vize je dejansko my ass...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
tako kot je "jugoslovanski potni list bil najbolj zazeljen"....my ass... Cudno da niso ljudje kar drli po jugoslovanska drzavljanstva....

Ce pa govoriva o kriminalnih zdruzbah - zazeljenost potnega lista pri njih je pogojena z marsicem drugim kot pa z moznostjo potovanj po drzavah. Npr. Romunske osebne izkaznice so pri kriminalcih zelo zazeljene. A bos rekel da to dokazuje da so romuni povsod zelo zazeljeni in da imajo neomejene moznosti potovanj? My ass...vsak njihov kombi je osumljen da je ukradena roba not. Pa so njihove osebne se kar zelo zazeljene.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
tako kot je "jugoslovanski potni list bil najbolj zazeljen"....my ass... Cudno da niso ljudje kar drli po jugoslovanska drzavljanstva....

Ce pa govoriva o kriminalnih zdruzbah - zazeljenost potnega lista pri njih je pogojena z marsicem drugim kot pa z moznostjo potovanj po drzavah. Npr. Romunske osebne izkaznice so pri kriminalcih zelo zazeljene. A bos rekel da to dokazuje da so romuni povsod zelo zazeljeni in da imajo neomejene moznosti potovanj? My ass...vsak njihov kombi je osumljen da je ukradena roba not. Pa so njihove osebne se kar zelo zazeljene.

Ne mesaj SFRJ z evropskimi desperate measures.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.551
2.937
113
v lokalni ostariji
v čem pa je potem finta da so romunske osebne zaželjene razen opcije da so enostavne za ponaredit?

pravijo da je slovenija nazadovala za 5 let zarad krize--- no če bi nazadovala za 25 bi nam blo pa spet luštn:))))