Kontaktni Grill - Toaster -Sendvič Maker

Knofca

Pripravnik
11. maj 2013
40
0
6
Da malo obudim temo!

Zanimajo me mnenja o tem artiklu: Toaster .
sprasujem se.gif

Pred nekaj dnevi sem ga kupil in sem si včeraj in danes naredil topli sendvič(toast) in moram reči da to ni to. Mi lahko kdo iz prve roke pove, kako se pri njemu obnese enaki model. Menim, da ima moj napako ali pa so se te zadeve tekom let poslabšale.

Torej je pri vas možno držati roko normalno nad platami ko je pod max. močjo. Ker je zadeva tudi neka grill varijanta, je ponavadi plošča zelo vroča, tako da ni ravno prijetno držati roko nad plato. Pri mojem je.
Kakorkoli....zadevo sem probal potem še tako, da sem delal po slikah, ki so narisane na toasterju. Za opečeni kruhek je naslikano, da se peče 3 min na 3 stopnji. Pred tem sem seveda počakal, da se je plata segrela. To je trajalo mogoče kakšne 5-10min (to se mi zdi veliko). Ko je čas peke pretekel, je bil kruhek lepo oblikovan po profilu plate, ni pa bil hrustljav oz. zlato-rumeno zapečen. Imam občutek, da mi zadeva ne deluje dobro. Probal sem tudi na dalj časa...samo je preteklo kar nekaj minut, da se je lepo zapeklo.

Moram povedati še to, da se mi je pokvaril toaster ki je bil zelo hiter in vsak kruhek je bil lepe zlato-rumene barve. Toaster je bil pa nek oranžen mislim da Elma tr-05.
cool-1.gif

Prosil bi tudi za kakšno slikco, kako se vam zadeva speče. HVALA!

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Jaz lahko povem samo to, da imam doma točno ta model in da peče popolnoma normalno.
Očitno ima tvoj neko napako...reklamiraj ga.

Jaz dam za toaste najprej na 5 (za kako minuto), nato pa na 3 še za kako minuto.
Vmes malo pogledam (ne delam točno po uri) in so kruhki lepo hrustljavi...taki, kot morajo bit
wink-1.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Imam podobnega že 5 let in je za gospodinjsko uporabo popolnoma o.k. Pečem pa na njem bolj kot ne tople sendviče....ostalega mesa, rib zelenjave ne.

Greje bolj kot po tvojem opisu.

Knofca

Pripravnik
11. maj 2013
40
0
6
Super vama za tale hiter odziv. Prosil bi še katerega, da slika primerek kako mu peče in koliko časa je potreboval za to in pa nastavljena moč. Tako bom res 100%, da je zadeva za reklamacijo.

Hvala!

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Reklamacija je upravičena.

Imam enak model in tvoj očitno ne žge dovolj. Pečem na 2 (ali do 3), segreje se v nekaj minutah (ugasne lučka), v nekaj minutah je tudi kruhek / sendvič zapečen in hrustljav. Recimo pri peki ne morem držat roke na zgornjem pokrovu, ker se precej segreje tudi zunaj.

Sicer je v garanciji, ampak lahko vzameš izvijač in preveriš sam - gumb za moč gretja je preko kovinskega vodila povezan z neke vrste potenciometrom (??? - nisem štromar) in čisto možno je, da ga gumb ne obrne dovolj. Pomojem ti bo jasno na prvi pogled, če je to razlog za slabo gretje.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Sem bil ravno v nizkem štartu na tatarca in dodajam sliko sveže odprtega toasta po 5min peke na "2". Toast je hrustljavo zapečen, večja moč in / ali daljši čas bi ga hitro spremenila v "prepečenec".
2130939-kruhek.jpg

Priponke

• 2130939-kruhek.jpg
    2130939-kruhek.jpg
    84 KB · Ogledi: 304

Knofca

Pripravnik
11. maj 2013
40
0
6
Odlično!

Tako hiter odziv na celotno mojo situacijo in pa še potrdilo s slikami res nisem pričakoval.
Bravo in še enkrat hvala!

Vam sporočim, kako se bo obnesel novi.

Knofca

Pripravnik
11. maj 2013
40
0
6
Aha pa še to...verjetno ko si dal na "2" si počakal da lučka ugasne in si dal potem peči kruhke?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Citat:
Uporabnik Knofca pravi:
Odlično!

Tako hiter odziv na celotno mojo situacijo in pa še potrdilo s slikami res nisem pričakoval.
Bravo in še enkrat hvala!

Vam sporočim, kako se bo obnesel novi.

Dobiš novega? Tri leta je kar sem kupila Gorenjev toaster - tisti črn, ta najdražji, ker mi je bil dizajn všeč. Long story short - Gorenje verjame, da se da vse popraviti, v menjave sicer popolnoma nove zadeve, ki iz škatle ne dela, ne verjame. To sem se jaz naučila po 100km vozakanja (25km v eno smer 2x), dveh varovalkah in smrdenju po plastiki, ker se je toaster vžgal. se je izkazalo, da imajo sicer prav (na koncu je toaster, sicer estetsko popraskan, delal), je bila pa to kljub temu zadnja gorenjeva zadeva, ki sem jo nabavila. Ko enkrat kupiš, se lahko gladko j*. Imela sem več stroškov s tem toasterjem kot je stal (kaj šele kot je vreden), pa čeprav se lahko trkajo po prsih z ne vem kako garancijo.

Torej, dobiš novega? Se je Gorenje naučil, da se zaradi potrošnega materiala kot je toaster in podobni mali aparatki ne splača v zobe dajat. Da nisem bila edina, sem sigurna, ker mi je prodajalka med vrsticami to povedala, samo jaz sem bila pametna: lep pa podpora slovenskemu izdelku pa kva ma pri toasterju za bit narobe? Je rekla,.da katerokoli drugo firmo lahko v takem primeru menja za nov aparat samo Gorenje zahteva, da se ga popravlja.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Enaka izkušnja. Moj je prišel iz trgovine (Bigbang) pokvarjen. Enostavno se ni prižgal. Nesem nazaj, menjajte za novega in sto in en izgovor, zakaj bi rajši popravljali. Ker Gorenje tako dela, sicer bom čakal, da ga pošljejo nazaj, pa servis bo ugotvaljal ali gre res za stvarno napako pa... ok, popravite. In so ga.

Od takrat je še 2x crknil (po izteku garancije, gorela je lučka, samo grel ni). Servis bi vzel 15€ samo za pregled in razstavljanje... Nazadnje smo ugotovili, da je crknila termo varovalka, ki stane cca 1€, zamenja pa jo lahko vsak, ki zna v roki držat izvijač.

Knofca

Pripravnik
11. maj 2013
40
0
6
Evo...tako kot si rekla ti Jabe, sem moral postiti toaster na servisu. Moram reči, da so bili hitri in odzivni. Naslednji dan sem imel toaster že popravljen oz. nastavljen termostat. Kar se pa samega poslovanja tiče je pa čisto zgrešeno. Dajat artikle 3 dni stare na popravilo zaradi njihove napake je pa čista bedarija.

Hvala vama za vsakršno pomoč in pa lepe praznike.