Se bo treba kdaj peljat z avionom, ki med letom prikazuje zunanjo temperaturo. Ker po tvoji logiki bi potniška letala nad Antarktiko letela na -130.Citat:
Uporabnik QBR pravi:
Če je že v samem štartu - 50°C, potem pa na višini 10.000 m, enih -70°C ali pa magari -100, je razlika še manjša.
Citat:
Uporabnik QBR pravi:
Če je že v samem štartu - 50°C, potem pa na višini 10.000 m, enih -70°C ali pa magari -100, je razlika še manjša.
Sam sem prepričan, da Sovjeti leta 1976 še niso imeli veliko pojma o polprevodnikih in čipih. Mikro elektronika je pa za njih bila zagotovo en velik tabu. In najverjetne so zato koristili lampe, ker drugega pač niso poznali. Oz.., če so, niso imeli še dodelano.
In tisto, o mrku čipovja pri hidrogenski bombi, jim je prišlo malo na roke, da so se oprali blamaže. Čeprav pa ta teorija menda drži.
Te zgodbice sem se spomnil in jo navrgel zgolj zato, da opozorim na možne skrite dejavnike, za katere človeštvo sploh še ne ve. Tako je vsekakor dobro malo računanti tudi na neznana presenečenja, katera se vedno najdejo.
Citat:
Uporabnik QBR pravi:
Nazadnje, ko sem bil v luftu, mislim da je rekel pilot, da je bila zunanja temperatura -76°C v senci, pri dobrih 10 tavžentih metrih.
Višjo minus temp. (-100°C) sem navrgel, ker gre Mig bistveno višje, kot 10 tavžent metrov. Tej višini pa je ustrezno nižja temperatura. Pa še nekaj rezerve pri vzdržljivosti naprav mora biti.
Verjetno prav, če te je sistem scenzuriral.Citat:
Uporabnik smt pravi:
[cenzura]. Sem prav napisal?
Irglca je dobra, dokler ne odpre gobca. Pol je pa gotofa (al kako že pravte grta na štajerskem al koroškem al kje je že MariborCitat:
Uporabnik kloshar pravi:
Včeraj sem se do solz nasmejal debati na fb, ko je folk ugotavljal, ali je Eva Irgl reptilian ali ni. Na koncu so prišli do zaključka, da zagotovo je.
...se jim pa dogaja, vsaj nekaj,.....eni ste pa zadovoljni, da drugi razmišljajo namesto vas, vam pa je višek, če to ponavljate ko mašina, ja, mašina, v tem je razlika med človekom in iz majmuna spacanega, lastna volja, ki je čreva kot si ti, niti dojet ne moreš.Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Komentarji so pa znova vrhunskiKaj enim dogaja v glavi