Hehe, 475 komentarjev na mojo zadnjo objavo, pa to je absolutni rekord
Hvala
Ampak samo 32 delitev, nad tem sem pa malo razočarana. Se ne bi mogli malo bolj potruditi?
Seveda nimam časa vse brati, površen pogled pa kaže, da vas problematika parkiranja močno vznemirja - skoraj toliko kot mene.
Za vse nas sem pobrskala po podatkih, in našla sem tole (citirano iz članka Janeza Zalaznika iz 2015. Malce zastarelo ampak situacija se odtlej verjetno ni bistveno spremenila):
"V Sloveniji je registriranih dober milijon osebnih vozil, izdanih pa je 19.651 parkirnih kart za invalide, kar je 1,8 odstotka vseh osebnih vozil, kar je skoraj trikrat manjši delež od petih odstotkov parkirnih mest, ki morajo biti rezervirane za invalide."
Ja, težko je verjeti, da človek prav bere, ampak je res: vozil, registriranih za invalide, je 1,8 odstotkov, parkirnih mest za ta vozila pa mora biti po zakonu najmanj 5 odstotkov. V Mercatorju jih je celo 10 odstotkov!
Skratka, imajo nas za norce. Tako, nekaznovano. Pa saj nas imajo lahko, ko je večina prebivalstva Slovenije - če sodim po vaših komentarjih - kronanih oslov. Nerazmišljujočih, nekritičnih bedakov. Oprostite, ampak saj na nikogar ne leti osebno. Osebno se je tule dovoljeno spravljati samo name, a ne?
V Intersparu imajo 11 parkirnih mest za invalide in 4 parkirna mesta za vozila z otroškimi vozički. Seveda, ko pa imamo v Sloveniji skoraj dvakrat več invalidov kot dojenčkov, ali kako? Resnično razmerje je, da je dojenčkov in otrok med 0 in 3 leti starosti cca 65 tisoč, število vozil, registriranih za invalide, pa je manj kot 20 tisoč.
Ampak kaj bi z dejstvi, saj vas ne zanimajo, a ne? Karavana bo šla dalje in čreda bo meketala naprej in vdano mulila travo. Izvolite
Jaz bom še naprej, kot že rečeno, poslušala svojo vest in pamet. Mogoče bom odslej celo večkrat parkirala na prostoru za invalide (doslej sem le zelo izjemoma), in imela spredaj pred havbo namesto dovolilnice papir z zgoraj napisanimi dejstvi. Prav to predlagam tudi vsem staršem z vozički, pa vsem tistim mojstrom z velikimi avti, kjer imajo svoje stroje in robo - a nobenega dovolj velikega parkirnega mesta zase, pa še komu, ki si želi, tako kot jaz, s strani oblasti več spoštovanja tudi do nas čisto navadnih državljanov, ne zgolj do invalidov.
Lahko noč
Aja, ps. Od včeraj imam okoli 30 novih sporočil v inboxu, to nimam časa brat in gre vse hkrati z enim klikom v internetne smeti. Če bom vmes zbrisala kaj takega, kar ni bruhanje, se opravičujem in prosim da mi ponovno pošljete na mejl. Samo bruhanja raje ne pošiljajte, ker dam take reči med spam pošto in me vsaka vaša naslednja pošta ne bo nikoli več dosegla - tudi če bi mi hoteli kdaj kasneje napisati kaj prijaznega.
Lep večer še naprej