Kondenz na WC kotličku

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Problem je viden že iz naslova, je pa kotliček moker od zunaj konkretno, res konkretno, tako, da se lužica na tleh dela.

WC in kotliček sta menda Dolomite, model Gala, ki ga že nekaj časa ne delajo več, je pa kotliček montiran direktno na školjko.

Kako rešit ta problem

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Bom danes preveril, je pa problem ratal pereč v zadnjem času, ko je voda v sistemu bolj hladna.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Najbolj enostavno je menjati kotliček...starejši so brez izolacije, ki preprečuje ta pojav.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
ja ampak monobloka ne moreš menjat kar tako, če je reko da Gala modela ni več...
menjaš lahko samo komplet, če hočeš da je vizualno ok.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
in zadeva znotraj nima stiropora... ker imam podobno zadevo tudi sam. Je pa to staro kakšne 4 leta!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Problem je, če je vgradni kotliček..kar mislim da ni. Torej zamenjaš celotnega. Sj ni nek denar. LIVov je nekje 25 EUR, kar te ne sezuje. Geberit pa žal nisem na tekočem oz. kake druge.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ravno vgradil Geberit podometnega pa zgleda top shit izdelek, vse izolirano, samo sem ga jaz še dodatno izoliral z armaflexom zadaj proti steni, spred bom dal pa še malo samolepljivega bitumna.

Se mi pa zdi glasen pa drag (splakovalnik ne toliko kot tipka
shocked-1.gif
), sicer morajo prit še ploščice čez in tipka, ampak vseeno sem pričakoval več za top shit izdelek na trgu (da vodo polni domala neslišno).

Aha...to sem še mislil. Geberitov nadometni estetski se dobi tudi za 32€, kar je pa đabe.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.640
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Problem je, če je vgradni kotliček..kar mislim da ni. Torej zamenjaš celotnega. Sj ni nek denar. LIVov je nekje 25 EUR, kar te ne sezuje. Geberit pa žal nisem na tekočem oz. kake druge.

Problem ima, ker ima monokok - pardon - monoblok izvedbo in ne morem očitno kar tako zamenjati samo kotlička.

Monokok - še enkrat pardon: monoblok izvedba:
de1f094d9b32b7e56205a9dbde45098e.jpg

Edino kar mi pade na misel je, da si sam obloži s stiroporom notranjost (ravni deli ne bi smeli delati težav) - spoje pa zapolni s poliuretansko peno, ki se uporabljal za lepljene stiropora.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
MonoCock.
evil.gif

Potem pa naj to izvede ampak z uporabo tankega stirodurja in ne stiroporja.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Evo točn tak šit od monobloka mam.

Bil je notri že pred mojo vselitvijo, tako, da je star sigurno več kot 6 let.
Močno razmišljam o zamenjavi z navadno školjko, saj so šraufi od dile precej slabi, novih vijakov se seveda ne dobi.
Pol pa če že menjam kotliček, ker nočem da se mi skoz nekaj cedi po kopalnici, če zamenjam dilo, da lahko v miru berem cajtng gor, pol dam pa še tistih 30 al kok eur da zamenjam še skret (kar je pri zamenjaavi kotlička glede na to da gre za monoblok praktično nujno - ali ne?)

Ali je ocenjen strošek 100 eur dovolj za ta podvig in pa kje se to kupuje dokaj ugodno?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
100€ bi moralo zadostovat, če se ne boš preseraval.

Pa vijakov za v tla ne pozabit kupit, da ne boš hodil še enkrat v trgovino.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ni treba. Sekret se vedno da na silikon. Tudi 100kg++ ga noben ne bo odtrgal.

Pri nas smo imeli skoz težave s smradom, potem pa je foter enkrat poklical profija in je pokazal kako se to dobro nardi in je školjko komplet na silikon vrgel. Od takrat se ne ruka niti za mm in tudi vonja ni niti malo, luknje od vijakov pa zasilikonizirani.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Aja, silikon sem pa pozabil.
grin1.gif

Zdaj če nima "pištole" naj raje kupi tistega v mali tubi, ki je kot za zobno pasto.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Odtok je itak zgoraj, hm ne vem kako se strokovno reče stenski al kaj, tako, da bi ob enem zamenjal še to cev. Ali je bolje dat kar plastične pa plastično koleno, ali je bolje hm tista harmonka cev.

Pa še to, ali je po kakšnem naključju razmak vijakov standarden ali ima to vsak proizvajalec drugače.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.640
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Skret na silikon!?
confused-1.gif

Men je majster zabičal, da niti slučajno školjke ne na silikon - ker:
1. smrdi zaradi tega, ker dihtunga v tleh (spoj med odtočno in sifonom na školjki) ni vredu - in je treba tam reševati problem
2. če se "spodaj" kaj zgodi in imaš s silikonom zalito boš opazil sranje (dobesedno) šele takrat ko bo res ornk sranje (al ti bo to povedal spodnji sosed, če si doma v bloku)

Neravnine pa s plastičnimi kajlicami izravnati.

Drugač pa - samo sranje je s temi školjkami.
tongue-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ni treba. Sekret se vedno da na silikon. Tudi 100kg++ ga noben ne bo odtrgal.

Pri nas smo imeli skoz težave s smradom, potem pa je foter enkrat poklical profija in je pokazal kako se to dobro nardi in je školjko komplet na silikon vrgel. Od takrat se ne ruka niti za mm in tudi vonja ni niti malo, luknje od vijakov pa zasilikonizirani.

Sekret se vedno montira z vsaj dvema vijakoma, vsaj za javno uporabo
smile-1.gif

seveda + silikoniranje

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Saj spoj med odtočno in sifonom na školjki je pravtako spedenal tko kot mora bit, ampak silikon ob strani brez vijakov pa tudi služi tko kot se zagre in od takrat ni bilo nikoli težav s školjko, drugače smo meli 3 v hiši, ki so se drkale sem pa tja in takrat se potem uniči spoj med školjko in odtokom, če pa se nič ne premika pa nima kaj bit, razen če boš keramiko prevrtal.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
To boš mel pa še f****. Je nekaj standardov, samo boš težko vse zadel.

Ta monoblock potem ne stoji na tleh? Ni talna školjka, je odtok v steno? Potem rabiš je res f*** rešit, ker stenska školjka se dobi direkt za na steno in ne predvideva nadometnega splakovalnika zadaj.