Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
V prvi polovici 80ih let smo mi - običajna ljubljanska familija brez prepustnic - iz trsta domov pripeljali kopalniške ploščice.
Nihče ni težil z nobenim pologom denarja.
Da bi bile zaprte meje, se tudi ne spomnim.
Ker me ni nihče moril z nekim teženjem.
Pa nismo "gladko prošli skozi" zato, ker bi švercali (za vsak primer vseeno napišem, ker kaj pa vem, kaj se bo kdo zdaj namislil).
Nekak mi je hecno, kako se s takimi govoricami poizkuša spremeniti zgodovino, ko je pa okoli vendar kup ljudi, ki smo omenjena leta v živo videli in jih živeli.
Podobna je tistemu pranju možganov, da so tudi cerkev zatirali - pa se pobrigaj, koliko je stara Plečnikova bežigrajska cerkev, kdaj je bila zgrajena (sredi najtežjih komunističnih časov) in kje so jo postavili (direkt nasproti ene izmed največjih JNA vojašnic), pa šele potem govoriči, kako hudo je baje bilo....
@tisti, ki so vam izginili sorodniki - pobarajte svoje sosede. Znajo kaj vedeti, zakaj je prav ta in ta sorodnik odletel. Ugotovitve znajo biti prav zanimive (in v ničemer povezane z neko ideologijo - kot lepo kažejo primeri ubitih partizanov).
Pa lep pozdrav od punce, ki je v letih od 1980 do 1988 redno brala berila pri maši, pa ji nikoli ni nihče nič naredil (otroškega zafrkavanja v vrtcu in OŠ, ki je tudi danes prisotno, ne štejem kot nek blazno resen pritisk).