koncentracija

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
ne
športam tko, da tečem, skleci,.....
skratka ne fitnes
jah multitasking mi ne dela težave, ampak ko delam v službi recimo počnem par stvari na enkrat
razmišljam pa na več stvari, ampak očitno je prišlo do nekega vmesnega obdobja kjer se mi to dogaja tk, da mislim
da bo šlo počas na bolje
še vedno pa nisem dobu odgovora, če obstaja kakšna npr. rastlina, ki vsebuje to in to snov ktera naj bi pomagala koncentraciji

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Rastlina?

To je 21. stoletje in ne film Kekec, kjer za vsako bolezen rož'ca raste.

Brez zamere, ampak ta gonja za "naravnim" mi že preseda. Zagotovo boš našel 1000 in en recept, kako ta in ta rastlina pomaga pri točno takšnih težavah, kot jih imaš ti. Ampak v končni fazi je vseeno, če vzameš list solate iz Spara (obvezno, Lidlova ne velja), ga šestkrat prepogneš (točno šestkrat!!), posoliš in poješ.

Upam, da je jasno, kaj mislim...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ni nobene rožice za to. Multitasking pač raste v zapletenosti z delovno dobo, pa seveda sposobnostjo (bolj si priden, več dobiš za delat). Ali se ne greš več tega, ali pa se navadiš. Šport zelo pomaga, pa tudi dopusti naj ne bodo enolični (torej 7 dni v all inclusive hotelu in to je to)

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
ne ni jasno, ker ne misliš pravilno.
ti lahko omenim takoj aloe vero, ki pomaga za miljone stvari...čaji ki pomagajo za različne stvari
btw kdo pa je omenjal kakšno bolezen pomankanje koncentracije razen, če kronično se težko uvrsti med bolezni
skratka išče se ekstrakt, koncentracija neke npr. rastline, ki vsebeju (krneki) kekæevo kislino itd. itd.
itak umetna medicinska sredstva so bolj učinkovita, ampak kot si omenil ni potrebe po tem v mojem primeru
kapiš?

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
moj multitasking ni nič "narastu" saj se služba oz. delo katero opravljam ni nič spremenilo v težavnosti v zadnjih dveh mesecih
in kot pravim svoje in še dodatno delo dokončam, ampak ne tko kot bi ga hotu oz. ne tko učinkovito

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Potem pa resnično najbolje, da poizkusiš z Aloe vero...

Če pomaga za milijone stvari, bo pa za tole tudi, a ne?
crazy1.gif

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
to sem dal samo kot primer, ker si napisal kot, da ne obstajajo rastline, ki bi pomagale
oz. pomagale pri koncentraciji
btw na čemu pa slonijo umetna zdravila?
na naravnih skuša se jih imitirat in povečati njihovo učinkovitost a ni tko v večini primerov?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.509
7.701
113
Tvoj problem je, da prvo vprasas, pol pametujes in pol spet sprasujes. Ce si tok smart kokr mislis da si, pol ne rabis sprasevat, ce pa sprasujes pa pokazi spostovanje do tistih ki odgovarjajo an tvoje vprasanje.

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
spoštovanje? pametujem?
a ti če vprašaš nekoga za nasvet, pomeni, da ne moreš tudi dani nasvet skritizirat oz. popravit in povedati svoje mnenje zakaj misliš, da ni prav? (seveda se lahko motim saj sem človek)
ti ne znaš komunicirati žal
jerneju sem samo hotel povedati kaj mislim in mu razložil težavo in nisem imel v mislih pametovanje

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Glej... fora je v tem, da želiš nemogoče.
Ti bi imel magično tabletko (oziroma v tvojem primeru še več - magično rastlinico), ki bi jo pojedel/popil/karkoli že in naenkrat bi imel boljšo sposobnost koncentracije.
Upam, da ti je jasno, da so človeški možgani precej bolj komplicirani kot to. Trenutno imamo precej splošna "orodja", kjer so učinki zelo nepredvidljivi in zelo odvisni od posameznika.

Oziroma drugače - zelo malo verjetno je, da je tvoj problem fiziološke narave, temveč psihološke (tvoje subjektivno dojemanje koncentracije) in/ali sociološke (prevelike delovne obremenitve).

Apollo je verjetno imel v mislih aloe-vero v smislu "oh, another one of THOSE people...".

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
ja maš prav zdravila oz. dodatki ne morejo no vsaj ne dandanes tako hitro vplivati na koncentraico, da bi nekdo tableto spil in puf koncentracija je tukaj, ampak nisem imel tega v mislih zato bom še enkrat zastavu vprašanje

pozna kdo kakšno snov (tableto, sadje, zelenjavo skratka karkoli, ki človeku ne škodi), ki vsebuje določeno sestavino naj bo to kakšna kislina ali bilo kaj, ki naj bi pomagala z rednim jemanjem izboljšati oz. olajšati koncentracijo, kot recimo sadje z vitamini pomaga "bit" zdrav

aloe vero pa sem res dal, ker mi je prišla prva na pamet saj je znano, da vsebuje veliko učinkovitih snovi

pride pa zdej pri tem na novo zastavljenem vprašanju do kontradikcije, saj sem sam prej omenil, da je stanje vrjetno kratkotrajno

lp

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik vanmarkus pravi:
pozna kdo kakšno snov (tableto, sadje, zelenjavo skratka karkoli, ki človeku ne škodi), ki vsebuje določeno sestavino naj bo to kakšna kislina ali bilo kaj, ki naj bi pomagala z rednim jemanjem izboljšati oz. olajšati koncentracijo, kot recimo sadje z vitamini pomaga "bit" zdrav

Še enkrat - takšna snov NE OBSTAJA. Bodisi ni učinkovita (ali pa je placebo), bodisi ima stranske učinke (nootropiki).

Ker na drugo ne pristaneš, ti še enkrat toplo svetujem - Aloe-vero. Pomaga. Res. Ful.

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
no vidiš jernej zdaj preberi tvoje prejšnje poste in boš vidu, da si tokrat prvič konkretno odgovoril
skratka praviš, da ne obstaja in vrjetno maš prav
tk, da hvala za odgovor

ps: mogoče je krivda na moji strani, ker nisem dobro zastavil vprašanje

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.509
7.701
113
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Tvoj post pa še bolj
hysterical-1.gif

Jaz nisem vsevedni doktor s posluhom za sočloveka.
tongue-1.gif
Karkoli pac ze si je vecina tvojih komentarjev manj koristnih kot zajfin spam ter malcomovo ukrivljeno dojemanje realnega sveta