koncentracija

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
Zadnje čase opažam, da mi pomankuje koncentracije.
Skušam se lotit česa na začetku je vse vredu pol pa naenkrat začnem razmišljat o miljon stvareh, katere me motijo pri tem, da bi končal
tisto kar sem delal. No, če pomislim je vrjetno krivo to, da pač kar delam mi ni dovolj zanimivo in zato tudi koncentracija upada. Skratka
je težava v glavi, ampak sem pomislil, da bi poskusil kakšne tablete v mislih imam kaj podobnega vitaminom samo pač za koncentracijo nobenih težkih drog skratka. A pozna mogoče kdo kakšne "učinkovite" substance lahko tudi naravne, ki naj bi pomagale
koncentraciji?

lp

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.799
940
113
tu in tam
sneg
wink-1.gif

aja..mogoče Herbalajf?

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.555
5.689
113
Glih kako uro nazaj me je "kolega" prepričval u biznis pr bHip Global...al kva so že une tablete....naravne
hysterical-1.gif
Za koncentracijo

mistique

Guru
16. jun 2009
14.309
2.114
113
Emona / Carnium
Kaj pa, če med tistim, kar ti ni dovolj zanimivo, vse skupaj ugasneš in greš za eno uro hodit / tečt / balinat / dihat ? Včasih, če se preluftaš ali celo fizično aktiviraš, spočiješ um v super fast načinu. O kemiji in "naravnih preparatih" razmišljaj, ko boš v google začel vtipkavat www.alter.si
evil.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Se strinjam. Šport pomaga, sploh tek, ker si tisti čas osredotočen samo na to ... Pa kakšen bolj strm hrib s hitrim tempom tudi ni slaba izbira. :=)

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.445
3.828
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Se strinjam. Šport pomaga, sploh tek, ker si tisti čas osredotočen samo na to ... Pa kakšen bolj strm hrib s hitrim tempom tudi ni slaba izbira. :=)

Ja, če ima človek kondicijo, Drugače bolj težko.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj zato pa je šport, da se to kondicijo dobi.

Možgane je treba zluftat, da v tistem momentu razmišljajo, kako prestavit nogo, roko itd.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Možgane je treba zluftat, da v tistem momentu razmišljajo, kako prestavit nogo, roko itd.

samo eni pa imate res krasne psihofizične sposbnosti, če ne zmorete med tekom razmišljati nič drugega kot o prestavljanju udov...a to tečete po brvi, ka-li?
confused-1.gif
o prebiranju takih izjav mi pride na misel sintagma motoričen [censored]...pa brez zamere, nisem želel biti žaljiv.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.445
3.828
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Strm hrib s hitrim tempom ubije človeka brez kondicije.
smile-1.gif
To ja za folk, ki že ima dobro kondicijo...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Narobe zastopiš. Možgani se ukvarjajo tudi s koordinacijo gibov, zato jih s športom prisiliš, da ne delajo samo za službo.

Sicer laufam ne, ampak načeloma med rekreacijo ne razmišljam o problemih na šihtu. Pa tek je še tak, kjer res nimaš kaj počet. Probaj recimo plezanje ali pa smučanje po zelo zahtevni progi, torej kaj bolj adrenalinskega. Takrat razmišljaš samo o tem, kako boš prišel naprej. In to najbolj koristi splošni koncentraciji.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Strm hrib s hitrim tempom ubije človeka brez kondicije.
smile-1.gif
To ja za folk, ki že ima dobro kondicijo...
Greš pa počasi. Ne vem, zakaj bi v strm hrib sploh moral laufal
confused-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.309
2.114
113
Emona / Carnium
Stieber, kakšen povzetek je to "nič drugega"? Nihče ni napisal, da ne moreš razmišljati o drugem, če tečeš. Ravno tako ne vemo, če vanmarkus pooseblja tvojo sintagmo.
grims-1.gif

Poanta mojega predloga je v spremembi okolja, delovanja in posledično razmišljanja. Čeprav ne zagovarjam teorije umikanja problemom, je lahko v takšnih situacijah to učinkovita in poceni rešitev. Obstajajo pa druge rešitve, kot ni razvidno iz tvojega komentarja. Tebi, bi upal predlagati team building
evil.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

samo eni pa imate res krasne psihofizične sposbnosti, če ne zmorete med tekom razmišljati nič drugega kot o prestavljanju udov...a to tečete po brvi, ka-li?
confused-1.gif
o prebiranju takih izjav mi pride na misel sintagma motoričen [censored]...pa brez zamere, nisem želel biti žaljiv.

Kere ti prbijaš štibr.
hysterical-1.gif

lp

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
bom kratek
športam dokaj redno
tisti, ki ste svetovali, da se odklopim in grem kaj druzga delat je žal govora o službi tko, da ta opcija odpade
smile-1.gif

na srečo delo opravim vsakič do konca, ampak sem opazil, da zadnje cajte (mesec dva) moram mal več se potruditi, da bi se dovolj skoncentriral
pa tudi v osebnem življenju na srečo nimam posebnih težav
skratka nevem no preprosto mi zadnje cajte leti milijon stvari po glavi

btw ko sem omenu naravne substance nisem imel v mislih kakšnih magičnih tabletk, ki jih prodajajo šarlatani
ampak nevem npr.(krneki) tablete z ekstraktom opičjega drekca, ki naj bi pomagal koncentraciji in se dobijo v lekarni
ali npr. (zopet krneki ugibam) zelje, ki pomaga koncentraciji itd.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.420
1.272
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Narobe zastopiš. Možgani se ukvarjajo tudi s koordinacijo gibov, zato jih s športom prisiliš, da ne delajo samo za službo.

Sicer laufam ne, ampak načeloma med rekreacijo ne razmišljam o problemih na šihtu. Pa tek je še tak, kjer res nimaš kaj počet. Probaj recimo plezanje ali pa smučanje po zelo zahtevni progi, torej kaj bolj adrenalinskega. Takrat razmišljaš samo o tem, kako boš prišel naprej. In to najbolj koristi splošni koncentraciji.

Pri meni v ta namen odlično deluje tole , klasična tarča na 25 metrov in 100 komadov za popokat. Ni šans, da bi o čemerkoli drugem razmišljal.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Obstajajo zelo učinkovite substance (umetne), ki izboljšujejo kognitivne sposobnosti in povečujejo koncentracijo. Ampak dvomim, da si že v fazi, ko bi jih potreboval.

Napisal si, da dosti športaš. Samo indoor? Če ja, potem poizkusi še malo ven na zrak. Poleg tega je logično, da je težko usklajevati milijon stvari in če tega ne zmoreš, to ni nujno posledica nekega deficita ali bolezni, ampak zgolj naravno dejstvo.