Kompatibilnost PCI-E 1.0-2.0

dominic

Pripravnik
18. okt 2009
191
0
16
42
ne no...x700 je idle nekje pri 16W pod obremenitvijo pa nekje cca 30W...pa to nima toliko veze...vazno ti je druga zadeva, ta pa je da je napajalnik zmozen filati 30ampov+ na 12V in kar ima taksno napajanje mora biti brez vecjih nihanj...kaj sledi ce temu ni tako...psu lahko zradi pregrevanja crkne, seveda, ker ce mora on non stop nekaj regulirat dela on izven svojih zmoznosti in bo sov po gobe, prav tako trpi tista komponenta, ki nima dovolj stabilne voltaze za svoje delo...k temu pride nestabilnost sistema, razno bsod, pc mrkne, slabo procesiranje grafike med samo obdelavo v programih itd...sistem trpi...novi sistemi, kot je tvoj, pa so veliko manj pozresni, kar so same komonente optmizirane da porabijo ci manj energije...tako da tvoj sistem jest5 je pri peak power nekje pri max 285W pa recimo ker mas navitega je to 300W...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.772
113
Citat:
Uporabnik dominic pravi:
..tako da tvoj sistem jest5 je pri peak power nekje pri max 285W pa recimo ker mas navitega je to 300W...

Če smo že pri tem... Max poraba mojega sistema je okoli 220W(brez monitorja). Poraba sistema uporabnika Nejc_L, pa je še nekaj nižja od moje.
(ne glej preveč teh internetnih kalkulatorjev, ker ponavadi kažejo vsaj 50% previsoke vrednosti)

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik dominic pravi:
..tako da tvoj sistem jest5 je pri peak power nekje pri max 285W pa recimo ker mas navitega je to 300W...

Če smo že pri tem... Max poraba mojega sistema je okoli 220W(brez monitorja). Poraba sistema uporabnika Nejc_L, pa je še nekaj nižja od moje.
(ne glej preveč teh internetnih kalkulatorjev, ker ponavadi kažejo vsaj 50% previsoke vrednosti)

Enemraxov kalkulator na netu je ponavadi bil precej točen.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.772
113
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik dominic pravi:

Seveda. Tako je meni za malo starejši sistem "naračunal" malo čez 250W. Sistem je jasno povsem stabilno deloval na 145W napajalcu
grims-1.gif
(Sempron 2400+ navit na 1900MHz, 1GB rama, 2 diska, 2 optični enoti, navita 9000pro,...)

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik dominic pravi:

Seveda. Tako je meni za malo starejši sistem "naračunal" malo čez 250W. Sistem je jasno povsem stabilno deloval na 145W napajalcu
grims-1.gif
(Sempron 2400+ navit na 1900MHz, 1GB rama, 2 diska, 2 optični enoti, navita 9000pro,...)

V bistvu ti pove minimalno priporočeno moč za napajalnik. V tvojem primeru 230W. Glede na to da je bila večina napajalnikov vsaj 250W ne vem kje si ti staknil 145W :p

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.772
113
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik dominic pravi:

grims-1.gif

V bistvu ti pove minimalno priporočeno moč za napajalnik. V tvojem primeru 230W. Glede na to da je bila večina napajalnikov vsaj 250W ne vem kje si ti staknil 145W :p
Sem šel znova poračunati. Za ta sistem mi naračuna točno 280W.
hysterical-1.gif

Napajalc je bil iz stare P2 mašine
grims-1.gif
Je pa jasno to bila brand name zadeva, tako da je imela realnih 145W.