Komp se sam resetira

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Sicer je že prazgodovina ampak do danes zvečer ni bilo težav z njim, enostavno se resetira, sicer je temperatura CPU-ja nekje 55 stopinj kar ni ravno malo, vendar je tako že dolgo in nikoli ni bilo težav. Antivirusni ne zmore preiskat kompa ker se prej ugasne, dokler išče ne najde nič. Menjal sem slote v katerih so rami in je še vedno isto, memtesta nebi najraje zaganjal ker je samo škoda časa, itak nikoli nič ne najde tudi če je kaj narobe. DVD sem odklopil iz napajanja, da poskusim če napajalnik nezmore več, pa je tudi še vedno isto. Kaj je še lahko narobe?

Prazgodovina je taka: athlon 1800+, 384 rama, 80 giga samsung disk, lg dvd pekač, ena asrock matična

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Poskusi še s kakim live linuxom. Če ti bo še naprej sral, je prva stvar na spisku napajalnik. Če imaš možnost, si izposodi tester za napajalnik ali pa kar napajalnik.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Napajalnik? To je edina stvar ki me je zajebavala na tem kompu,v 6 letih bi to bil 5. napajalnik
bonk.gif
kako izgleda tester? Sicer pa bom verjetno si izposodil drug napajalnik, bi znalo biti to krivo. Ker CPU je včasih tudi na komaj več kot 40 stopinjah ko se stvar resetira.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Takole.
Enakega imam tudi sam. Silno priročna zadevica. Odklopiš vse iz računala in priklopiš na tester, potem pa vklopiš elektriko. Če je kaj narobe (prenizka ali previsoka napetost) piska, sicer pa samo prikazuje nivoje napetosti.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
p.s.: lahko da imaš težave v električnem omrežju, če ti je že toliko napajalcev skurilo. Mogoče je kaj narobe zvezano, mogoče ga celo elektro serje. Sem pred nekaj časa bral, da so imeli na obali (Markovec, če se ne motim) odjemalci napetost v vtičnicah okrog 150 - 180 voltov...

Skratka, razmisli o nabavi UPS-a.