kombinirani hladilniki?

22. jul 2007
13.445
1.683
113
124
mal googlam pa na hitro ne najdem ali kje obstaja stran z filtrom o vgrajenih kompresorjih, jaz bi namreč nabavil z dvema tako da vidim kaj se da dobiti na trgu od vseh proizvajacev
sprasujem se.gif
LPWWY

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Jaz imam Electrolux-a, spodej zamrzovalnik, zgorej hladilnik.
Ima dva kompresorja.
Je visok 2m - sem ugotovil, da takih žal ni veliko.
Je zdajle star 3 leta.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Ni jih veliko, ker to je včasih veljalo za zakon samo v resnici ni ekonomično, res pa je,da 2 kompresorski lahko dela samo kateri koli del samostojno, sicer ne, žal pa požre tak 2 kompresorski mnogo več energije, pri 1 kompresorskih pa je včasih prihajalo do problemov previsoke temp. v hladilnem delu, vendar novejši vsaj Bosch teh težav nimajo, res pa je, da ne moreš zacementirano nastaviti, da bo v zamrzovalniku npr -28 st C lahko pa zacementirano nastaviš, da bo v hladilniku 3 stC v zamrzovalniku bo pa malo nihalo navadno od -18 do -28stC , kar pa načelno ni tako moteče, če veš, da je veliko bolj ekonomičn, pa navadno pri enaki velikosti večji od znotraj .....

Žal vsak + ima zmeram tudi - in obratno !

Nazadnje urejeno:

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Ta moj kombinirani je A+, ko sem primerjal podatke o porabi, sem ugotovil, da ima dvokompresorski manjšo porabo kot enokompresorski in seveda to je velika prednost, da lahko izklopiš skrinjo ali pa hladilnik in drugi del normalno deluje.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Meni dvokompresorski od gorenja dela ok. Je a+ razred in glede na višino računa za elektriko se nimam kaj za sekirat. In temperatura nič ne niha (se vidi na displayu).

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jaz sem zamenjal en prastar kombiniran za nov gorenjev a+ zamrzovalnik in a+ hladilnik, oba 1,8m visoka falota, račun za štrom ostaja isti.
wink-1.gif