Kombinacija pralnega IN sušilnega stroja

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.786
6.461
113
Odpiram novo temo, ker ne bi rada čisto zašla v temi pralno-sušilnega stroja. Konec koncev gre ravno za obratno zadevo.

Torej kupujeta se pralni in sušilni stroj v skupni vrednosti do cca 1300€.

Zahteve za pralni stroj:
- inverter motor (blok in pranje ponoči)
- tehanje perila, torej stroj ve, ali je boben do max naponjen ali le 2kg
- program ročnega pranja
- zaželjena so velika vratca
- zamik časa (lahko nastavim kdaj ali čez koliko časa naj se zažene)

Zahteve za sušilni stroj:
- kondenzacijski
- čimmanj zmečkana oblačila, magari tista parna varianta, v koliko res deluje (ali je to natega
sprasujem se.gif
)
- zamik časa (lahko nastavim kdaj ali čez koliko časa naj se zažene)

Zadevi se bosta postavili v "stolp" torej sušilec na pralni stroj. Prostora za eno zraven drugega ni. Zaželjeno je seveda tudi, da sušilec sprejme približno enako kilažo perila kot pralni stroj, ne da mi nekaj kg zunaj ostane.

Nisem sama kupovala teh zadev še nikdar, nazadnje se je pri bajti pralni stroj kupoval 10 let nazaj, sušilca pa nismo nikdar imeli. Gledam zdaj te super duper stroje z nebroj lastnostmi, katera vsaka firma poimenuje po svoje in sem čisto izgubljena. Se vam katera druga stvar zdi izredno pomembna pa je nisem omenila? Katere stvari res delajo kot je opisano v katalogih, katere so pa nateg in škoda denarja za njih.

brzi

Pripravnik
23. jul 2007
40
0
6
Maribor
Nikjer ni napisala, da izrecno želi ločena. Glede na to, da ima težave s prostorom, sem samo napisal svoje mnenje.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Torej kupujeta se pralni in sušilni stroj v skupni vrednosti do cca 1300€.

Meni je to dovolj jasno napisano?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.786
6.461
113
Točno tako. Kupujeta se 2 stroja. Pralni posebej in sušilni posebej. Postavila se bosta v stolp, torej je najbrž zahteva po 60cm strojih, drugih se bojda ne da, mi pravijo v trgovini. Nimam pa prostora, da bi ju postavila enega zraven drugega.

Veliko dam na vsako stvar, ki bi mi poenostavila vsako gospodinjsko delo in sem jo pripravljena plačati. Ne dam pa niti evra za nekaj, kar sicer na papirju piše, da zmore (papir vse prenese), v resnici je pa bolj kot ne neuporabno.

Tukaj predvsem mislim na zadeve, kot so:
- koliko zmečkano pride vse skupaj ven oz so nekateri sušilci res zmožni minimalno zmečkati, skorajda da ni potrebno likati (tiste parne zadeve)
- lahko v sušilca vržem vse kar operem
- pralni stroj ima res dober program za ročno pranje - imajo to vsi s tem programom ali so eni boljši od drugih, ne da mi oblačila uničuje
- se po specifikacijah podobni pralni in sušilni stroji med firmami veliko razlikujejo v sposobnostih, so dejansko eni boljši od drugih ali več ali manj vsi enako dobro naredijo
- ipd

Kot pravim s pralnimi stroji imam izkušnje samo z več kot dekado starimi in že takrat povprečnimi, s sušilnimi pa sploh nobenih.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Gorenje, Candy, Beko se izogibaj.....

Electrolux, cca 700€ po kosu je popolnoma druga zgodba. Ali pa če dobiš AEGja za ta denar, zmaga.

Bosch....nad 700€, rajše 900€, da je "made in germany"...pod to ceno je turk ego enako prej naštetim cvetkam.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.786
6.461
113
Zenkrat imam nagledano tole kombinacijo:
http://www.bosch-home.com/si/p...l?source=browse
+
Oboje skupaj je lepo v okviru 1300€.

AEG pa (tudi oboje pod 1300€):
http://www.aeg.co.uk/Products/Laundry/Freestanding/Washing_machines/L75470FL
+
AEG T75470AH (tu najdem samo slovenske trgovine, kjer opisi bolj skromni)

Nekaj so v trgovini ponujali tudi
Vendar npr med tem sušilcem in zgornjim Boschevim ne vidim kaj dosti razlik (v kolikor se motim, me prosim popravite) razen v rabi energije, razlika v ceni pa kar 200€.

Torej kaj bi vi vzeli? Cene so tam tam, ni nujno da je oboje od iste firme (ali bi pač to bilo pametno?)

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Doma imam AEG (pralni in sušilni) oba zmoreta 7 kg.

Za sušilnega lahko rečem, da se ni skrčila niti ena zadeva, še nogavice ne, ki so običajno prva žrtev. Res pa je, da ima ta sušilni stroj toplotno črpalko in zaradi boljše zmožnosti kondenzacije suši pri nižji temperaturi. Tako, da če želiš v sušilca vreči vse kar opereš, boš verjetno potrebovala sušilnega s toplotno črpalko.
Sušilni pa naj vsekakor ima senzor vlažnosti, ampak v tem cenovnem razredu, kjer ti gledaš bi to moralo biti

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Že dobro leto uporabljam oba stroja na način kot ga želiš imeti ti. Stroja sta drug na drugem, iz pralnega gre direktiva v sušilnega, opcij je dovolj, da posušiš tudi občutljivejše zadeve, kratke majice iz sušilca vn, stresem, dam na naslonjalo od stola, ter jih začnem zlagati, brez likanja. Srajce večinoma tudi NE likam, varianta casual, tiste "direktorske" pa je treba kak poteg, vendar brez matranja.

uničene in skrčene nimam nobene cujne.

aja, elektroluxovega
wink-1.gif

pa še oba linka

sušilni stroj

pralni stroj

sicer nisem našla tu na linkih, ampak mislim, da sm v navodilih za uporabo videla to, da stroj ve, koliko pere.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mamo elektoluxovega parnega. razlika med parnim in neparnim programom je relativno velika. iz parnega gresta dve srajci na obesalnik in na sesatnek. pod peglo le, če je sestanek top og the top.
če daš 5 srajc v bobenj gredo na obesalnik in likanje. likanej takihs rajc se je časovno pepolovilo..ampak..5 srajc na boben.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.786
6.461
113
Katerega pa imas? Ko sem v trgovini sprasevala o teh parnih zadevah, so bili bolj tako tako navduseni. Max 5 srajc pa se vedno je treba peglezn ven vleci. Med enim ali pa 2 potegom z likalnikom pa ni take razlike. Tak obcutek sem dobila. Se se kje pozna razlika pri tej parni varianti razen pri srajcah ali kakih bluzah. Tega se precej malo nosi pri hisi, bi recimo prezivela. Drugace pa kar cepetam od srece, ko berem, da znajo te masine likanje prihraniti.

Hvala za feedback. Se nekako nagibam k AEG kombinaciji. Se mi zdi da za manj denarja dobim enako kot pri Boschu. Firma je pa bojda tudi zaupanja vredna. Konec koncev 3 odgovori z izkusnjami zgoraj, pa nihce nic cez hiso rekel...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
če rečem, d aimam določen vpogled..in da je electrolux naj izbira..če maš denar pa bosch..boš verjel.

ima enega edija..97neki model. sej je edini iz tekočega leta s paro pa electrolux

srajce je tko kot sem napisal. dve, ki jih das hitro ven, sta skkoraj 100% dobri. 5, ki jih das dost hitro ven, so odlične. likanje se prihrani..in na lasu in na klvaliteti..ker gube zgladi, zrahlja

majice, gate itd so iz vsakega, če daš dost kmal ven, priemrne za nosenje. mi mamo parni smao zarad mojih srajc. tedensko jih gre 5 do 10 v promet..in likanje je bila mora. smo bili na meji, d akupimo unio lutko..a je jedina rekla, da mor abit likano na crto in pika.

lahko si prides pogledat srajce..zdej jih je ene 5 k visijo ze cel teden in cakajo na likanje

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
da malo spiham prah s te teme....

Mogoče lahko kdo svetuje ali so kakšni večji pomisleki glede tega stroja:
indesit-pralno-susilni-stroj-iwdc-6145

Dobi se ga za okoli 320eur kar se mi zdi ugodno, kaj pa vem?
sprasujem se.gif

Ali so še vedno težave s kombiniranimi stroji za pranje in sušenje hkrati? Prostora za posameznega žal nimam zato pride v poštev samo kombinacija, ki pa bi rad da deluje normalno, ne pa da mi bo slabo posušil ali pa mečkal in podobno.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
a to je turški? Pa dobr, sej beko je tut turški pa je fajn
smile-1.gif
Sam ne vem kok dobr tale dela