Komarniki na navadna okna?

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Se da kako naknadno zmontirat komarnike na navadna okna, plastična? Pa če mogoče veste še približno ceno...? Hvala

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Upam, da tole ne bo zvenelo kot reklama, ampak jaz priporocam Vilanova komarnike. So bili na oddaji Prava ideja (tam sem tudi izvedel zanje) in jih moram res pohvaliti. Zelo prijazni in profesionalni.

jello

Guru
22. sep 2008
10.182
3.891
113
Seveda se da. Imam nekaj svežih ponudb za komarnik za okno velikosti 115 x 115 in cene so bile od 75 do 120 EUR.

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Jaz sem dal 39 EUR/m2 za magnetni komarnik. Pri manjsih oknih so obracunali 1 m2. Fino je, ker komarnik odstranis v 1 sekundi, ce je potrebno.

jello

Guru
22. sep 2008
10.182
3.891
113
Citat:
Uporabnik nowinc pravi:
Fino je, ker komarnik odstranis v 1 sekundi, ce je potrebno.

Ne razumem? a to pomeni da ga komplet snameš? jaz sem mislil rolo komarnike.

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Ja, pri meni se komplet sname. V okvir okna namrec vstavijo 4 mocne magnete.
Rolo komarniki so pa (predvidevam) drazji.

jello

Guru
22. sep 2008
10.182
3.891
113
Če maš na zunanji okenski polici recimo rožo, ki jo je treba vsakih nekaj dni zalivat je cel okvir snemat ena velika jeba. In pomoje ni vredno tega da par deset eur prihraniš (komarnikov se ponavadi ne rabi ravno 20, ampak samo v spalnicah). Poleg tega pa....kam daš to čez zimo, oziroma za takrat ko ni komarjev. Če je celo leto na oknu pa ne vem zakaj bi sploh bilo magnetno in ne kar fiksno.
sprasujem se.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
a imaš tudi rolete? Če ja, bo problem, ker drugače se komarnike skrije v škatlo rolet.

Če nimaš pa nir poblema..dodatno se da ALU vodila, sam koamrnik je zvit v mini škatli na zgornjem delu okna (sploh ne opaziš).

Naročiš pa pri vsakem ki dela tudi rolete.

jello

Guru
22. sep 2008
10.182
3.891
113
Razumem da nekomu bolj ustrezajo fiskni,......pri čemer pa je barvanje težko argument. Tudi sam imam lesena okna, ampak če primerjam to da je enkrat v petih letih (ali še redkeje) potrebno biti malo bolj natančen pri barvanju in na drugi strani vsakodnevno jebo s snemanjem komarnika.
bonk.gif

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Pri tašči smo imeli komarnike, ki so bili skupaj z roletami. Po cca 4 letih so bili čisto scefrani, prepereli in so se stalno zatikali (prve dve leti je bilo ok potem pa so se pričeli gubat). Mogoče so bili slabše kvalitete ali pa je to pri vseh neka življenska doba.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Jaz sem jih imel v stanovanju 8+ let, pa so bili kot novi (razen tavelikega na drsnih vratih, tisti je bil malo zmatran). Tako da: ne, niso vsi taki.

Sicer pa se jih da zmontirat na prektično vsaka okna. Zdaj jih imam poleg žaluzij, na morju poleg rolet. V stanovanju sem imel od Medleta, zdaj od www.komarniki.eu - Novak. Medletovi prodajalci lani, kosem kupval za hišo, niso imeli pojma, monterrji so komplicirali z datumi, cenami in montažo, tale je pa naredil hitro in brez komplikacij., pa še rolo komarnika za vrata imajo brez spodnjega vodila, da se ne spotikaš, ko greš ven ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.785
113
pri taščici
spidi: kolikokrat boš "zalival" rože.
Jaz nimam rož, nalepil komarnik za 3 evre po oknu.
Odstranil vodilo rolete, ga nalepil pod njega, in prišravfal nazaj vodilo rolete,
spodaj se pač vidi tisti ježek.

krofica

Fizikalc
24. feb 2010
375
94
28
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
spidi: kolikokrat boš "zalival" rože.
Jaz nimam rož, nalepil komarnik za 3 evre po oknu.
Odstranil vodilo rolete, ga nalepil pod njega, in prišravfal nazaj vodilo rolete,
spodaj se pač vidi tisti ježek.

+1

krofica

Fizikalc
24. feb 2010
375
94
28
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Rož na polici nimam. A to si kupil samo tisto mrežico pa odrezal? Kakšni ježki se to vidijo?

Mrežico kupiš in si jo sam narežeš na mere, ki jih sam želiš.
Dobijo se različni ježki, probaš tko prakticirat da so v barvi okna in so zelo slabo vidni, če te moti da se vidijo.

pozdrav.gif
LP

shift

Guru
20. jul 2007
9.898
2.284
113
za šankom
če hočeš komarnike kupi ornk.pusti razne na roko odrezane mreže ki se limajo na trakce.jaz sem dal za 5 komarnikov v tehrolu 350€.sedaj jih imam 2 sezono pa so kot novi.tisto mrežo smo imeli oziroma jo imamo na vikendu pa vsakič ko pridemo jo mormamo ponovno limat