Komarji

markosekula

Pripravnik
2. avg 2015
57
0
6
Ker je to moj prvi tekst na Alter, vsem lep pozdrav!

Kakor je v naslovu napisano ,so problem komarji s tem se borimo že nekaj let.
Za v stanovanje smo do sedaj uporabljali In-out električni uparjalnik od Mercatorja.
Sedaj pa ga v 'najboljšem sosedu' ni več na policah, Raid pa je po mnenju znancev pol manj uporaben, traja le 10-15 dni, stane pa krepko več.
Vprašanje: ali kdo pozna nadomestno možnost za ta Mercatorjev izdelek, ki bi bila približno tako učinkovita.
Po možnosti v okolici Ljubljane. Hvala za pozornost!

LP

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Mi smo zadevo resili s komarniki na oknih. Odkar imamo montirane, prakticno ni nobenega komarja vec v hisi. Ni tako grozno drago.

LP!

markosekula

Pripravnik
2. avg 2015
57
0
6
Hvala za tako hiter odgovor, komarnike na oknih imamo tudi mi, na vratih v atrij pa ne. In prav tu imajo komarji največje veselje prihajat v stanovanje. Pred let smo na ta vrata montirali nekakšen komarnik z magneti, ampak tisto je bilo bolj slabo.
Luč, ki jo tudi omenjajo na Alterju pa lovi večinoma samo vešče, tisto brenčalo v vtičnici, pa komarje privablja, ne pa odganja, tako da je zaenkrat uparjalnik najboljša rešitev

LP

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.589
113
Marlbor
Tudi mene čudi, da ne prodajajo več tega v mercatorju, glede na to da sem tudi sam bil lani zadovoljen. Mogoče bilo prekomerno škodljivo zdravju?

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Poglej v Šparu delano za njih --stane pol manj in je zadosti močam da uniči komarje,-
2268724-Spar_elekrini_uparjalnik_proti_komarjem_komplet_45_noi.jpg

Priponke

• 2268724-Spar_elekrini_uparjalnik_proti_komarjem_komplet_45_noi.jpg
    2268724-Spar_elekrini_uparjalnik_proti_komarjem_komplet_45_noi.jpg
    33,5 KB · Ogledi: 233

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Jaz imam RAID in je čisto ok, bila je akcija v Mullerju, bila je pa tudi 1+1 akcija v merkatorju.. je treba pač malce plansko kupiti pa je.

markosekula

Pripravnik
2. avg 2015
57
0
6
Saj takšen 'izum' smo imeli na vratih, pa ni vreden nič.
Nasvet pa sem že dobil, od Retro uporabnika, ne gre za gorenjski sindrpm, ampak preprosto za iskanje ustrezne alternative Mercatorjevemu uparjalniku. Komarji res pridejo v prostor, vendar so na nek način 'omotični' in sploh ne poskušajo več pikniti.

LP

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
in zakaj ne date pravega komarnika-vrata na vhod? plise varianra.... odpres, zapres, v tisi sekundi ne bo noben not skocil...

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Potem pa daj tudi komarnike na vrata na atrij - tudi takšne dobiš - tudi za 2 krilna vrata. Ima sestra, se zelo obnese.

Sam sem imam tudi nameščene komarnike, na oknih n azatič, na vratih pa klipsonet - nekako takole se jim je reklo.

Lp

altermost

Fizikalc
14. maj 2015
258
75
28
Komarniki definitivno ne preprečijo vstopa vsem komarjem - jih imamo in je vedno kak našel pot ko se je komarnik dvignil ali odprl - odkar sem v merkurju kupil uparjalnik je pa mir. Nabavil sem Baygonovega in vzel tri polnjena ki trajajo 60 dni če je prižgan 8 ur dnevno za 6 €.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Tudi mi smo rešili problem s komarniki na oknih. Na drsečih vratih, ki jih odpiramo za teraso, pa imamo tudi komarnik,ki se odpre kot harmonika. Bil je sicer drag, ampak reši problem 100%.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Meni se tudi ne da blindirati 20 oken na bajti, raje kupim kemijo.

markosekula

Pripravnik
2. avg 2015
57
0
6
Še kako sem na koncu rešil težavo:
med ogledovanjem izbire v Šparu (hvala, retro!) mi je neznani kupec predlagal še DM.
Tam sem dobil iskani artikel firme 'Profissimo', ki je očitno uspešen nadomestek nekdanjim Mercatorjevim.
Pa še cenovno ugoden je - 2,50€ za nadomestno polnjenje, deluje pa že 10 dni in nič ne kaže da bo tako hitro prazen,kakor je to v primeru Raida

LP

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Vsak pač naredi kakor hoče.

Jaz še v 8-letih nisem imel komarja v stanovanju, sestra v hiši pa max 1-2 na leto, pri 18 oknih in 2 dvokrilnih balkonskih vratih. S tem pa tudi ne muh, os, čebel in ostalih malih propelerjev.

Lp,