Komarji

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.400
235
63
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Kaj pa v prihodnje turistične destinacije ob morju, kjer komarjev sploh ne poznajo.
wink-1.gif

Arktika?

Bližje in bolj prijazno: Tenerife.
smile-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik kebab pravi:
Evo, ravno dobil na mail past za komarje.
Ker sem obljubil poročilo:
'Past', ki sem jo odprl po nekaj dneh ni obetala veliko, ko pa sem malo razmislil način delovanja mi je bilo jasno, da je treba počakati precej dlje.
Danes sem odprl in izpraznil zadnje tri takšne 'pasti'. Rezultati so tudi tokrat zanimivi in spodbudni, tako da bom vsekakor ta 'recept' z veseljem uporabil še nekajkrat (morda letos ne bo več treba?)
Tole je del vsebine ene od 'pasti':
past.jpg

Ujelo se je vse mogoče, od mušic, muh, os, sršenov, vešč in kar je najpomembneje - precej je vmes tudi 'tigrov' in navadnih komarjev.

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Verjetno je napaka pri dolžini vrenja sladkorja. Tudi pri mojih 'pasteh' sem opazil, da se res nekaj prične dogajati po treh tednih.
Kje pa si imel postavljeno 'past' ?

22. jul 2007
13.557
1.744
113
124
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik kebab pravi:
'Past', ki sem jo odprl po nekaj dneh ni obetala veliko, ko pa sem malo razmislil način delovanja mi je bilo jasno, da je treba počakati precej dlje.
Danes sem odprl in izpraznil zadnje tri takšne 'pasti'. Rezultati so tudi tokrat zanimivi in spodbudni, tako da bom vsekakor ta 'recept' z veseljem uporabil še nekajkrat (morda letos ne bo več treba?)
past.jpg

Ujelo se je vse mogoče, od mušic, muh, os, sršenov, vešč in kar je najpomembneje - precej je vmes tudi 'tigrov' in navadnih komarjev.
past za komarje-pa nobenega komarja notri za videt
grin1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Hvala, ker si moje navedbe označil za laži !
Imel sem resnično zloben namen zavajati vse na Alterju, tebe pa še posebej, priznam!

Posebej zate in za morda še kakšnega "nejevernega Tomaža" pa tole:

past2.jpg

Označeni so trije od množice komarjev, seveda pa si pričakoval, da ga boš na pomanjšani sliki in plavajočega v tej 'čobodri' videl v vsej njegovi 'lepoti', z zloženimi krilci in dvignjenimi zadnjimi nogicami, razumem.
evil.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.963
6.219
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik kebab pravi:
past.jpg

Ali se ti sršeni, vešče, ose ....ne smilijo? Ali nisi proti mučenju, celo s ptiči se ukvarjaš?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
To zgleda tako, kot da smrdi ko svinja...
Tako je. Čisto poseben in niti najmanj prijeten vonj, zato priporočam vsem, ki bodo to poskusili, uporabo in nato praznjenje vsebine na prostem.
@8888: seveda, srce se mi tudi trga vsakič, ko se mi v vetrobransko steklo avtomobila zaleti kakšen obad...
wink-1.gif

JaniS

Pripravnik
5. sep 2007
242
0
16
LJ
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Verjetno je napaka pri dolžini vrenja sladkorja. Tudi pri mojih 'pasteh' sem opazil, da se res nekaj prične dogajati po treh tednih.
Kje pa si imel postavljeno 'past' ?

na terasi, na soncu

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Ja, to je drugače, kakor pri meni.
Moje 'pasti' so bile večinoma v senci in razpostavljene okrog hiše.
Največ je 'nalovila' ena, ki je bila v kotu nadstreška, skoraj na tleh.
In nad njo si je naredil svojo 'podružnico' pajek, ki mu je 'posel odlično cvetel'
wink-1.gif

LP

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
8888, če bi se čisto malo potrudil, bi v mojem podpisu in profilu izvedel vse .