Komarji

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Bliža se dopust in nadležno brenčanje cele noči okoli ušes.

Kaj uporabljate proti nadležnim komarjem?
Razni Off in Avtan glih nista najboljša za vsakodnevno pacanje po koži. Sploh za otroke. Tabletke in tekočine, ki jih vklopiš v vtičnico mi povzočajo alergijo.
Poznate še kaj bolj naravnega?? Kako se obnesejo lučke, ki komarja scvrejo, ko se približa? Ta bi bila verjetno tudi OK zunaj na terasi, če seveda sploh deluje?

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Komarnike imam doma in so zakon. Na morju jih pa za 14 dni glih ne bom dal delat.
Praviš stara metoda: kuhinjska krpa pa malo telovadbe in rdečih flekov na steni.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
in povabim še sosede na partijo tenisa
smile-1.gif

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
na morju pa mrežico pritrdiš na okenske okvirje in te ščiti še pred drugo golaznijo..

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Lani sem uporabljal klimo za preganjanje komarjev. Sicer mi ni najboljša verzija, ker zvečer se ravno toliko ohladi, da lahko v miru vse prezračiš in zrak mi je 100 krat bolši kot iz klime.
Morda veste kje prodajajo te odstranljive mrežice za komarje in kako se jih pritrdi na okvir? Z žebljički glih ne morem luknjati po okvirjih.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Seveda so komarniki najboljša rešitev za zaščito stanovanja.
Pri meni jih sicer ni, ker ni alergije na Raid-ove izdelke in pač svetijo.
Zunaj imam obešeno tudi lučko za 'cvretje', vendar ne vem koliko to sploh pomaga.
Glede na to, da se na dnu nabere precej ostankov (pretežno gre za manjše vešče) je problem sicer manjši, ampak vseeno ostaja.

Sem pa nekem drugem forumu našel idejo, ki je zanimiva, vendar je sam še nisem preskusil v popolnosti, le nekaj dni: PETROLEJKA
Seveda mora goreti in po dosedanjih izkušnjah kar lepo odganja komarje tudi podnevi. Ali prežene vse, ali ne, ne vem, dejstvo je, da jih je manj tam okoli, oziroma vsaj nobenega ne uspem opaziti.
Lahko da, kakor pravijo: koristi nič, škoduje pa tudi ne (to možnost dopuščam), bilo pa bi zanimivo, če bi poskusil še kdo in poročal.

LP

Nazadnje urejeno:

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Govoril sem z enim, ki je prehodil že velik del sveta in pravi, da petrolejka OK opravi delo.
Za spanje pa pravi, da je mreža edina rešitev če ne maraš kremc in pršil. Sploh v šotoru ni predlagal uporabo ognja.
Bo za probati na terasi med dopustom.

22. jul 2007
13.557
1.744
113
124
Smo ravno na morju Privlaka pri Zadru, koliko je pa tukaj komarjev ne moreš verjeti, smo prvo noč odprli za cca. 1 uro in so nas na polno napadli, tako da smo imeli potem še 2 uri komarparty.Na srečo je tudi klima in smo se z lahkoto odpovedali večerni morski sapici in imamo vseskozi zaprto.
Pa tudi zvečer če se malo sprehajaš, takoj ko gre sonce dol so oni že v akciji
tongue-1.gif
.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.400
235
63
Kaj pa v prihodnje turistične destinacije ob morju, kjer komarjev sploh ne poznajo.
wink-1.gif

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Takšne pasti smo mi delali v kampih za ose.
Tako,da verjetno pridejo na zabavo še ose in kakšne maravlje. Nevem če je to za v spalnico.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik kebab pravi:
Evo, ravno dobil na mail past za komarje.

Sem naredil 2 kosa po navodilih in ju postavil na prostor, kjer se golazen največkrat pojavlja.
Pa da vidimo, če res in kako deluje.
Tako kakor petrolejka (ki pa ima omejen doseg, to sem že ugotovil), če ne koristi tudi škoduje ne.

Hvala za posredovanje pps-a, kebab!