Komarji teror

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.846
17
38
Stara Bučka
Ne vem kako na komarje deluje uživanje zdravil, vendar letos imam precej več težav zaradi pikov, kot prejšnja leta. Okna so opremljena s komarniki, tako da jih znotraj skoraj ni. Ko pa pridem ven, se pa zgodi teroristični napad. Mazanje z raznimi zadevami bolj malo pomaga. Gledam UZ odganjalce komarjev, vendar si nebi rad delal nepotrebne stroške. Iščem neko delujočo varianto. Ima kdo kaj izkušenj s temi napravami? Katero priporočate?

aljoman

Majstr
16. dec 2013
3.988
-1.597
63
Tole je edino kar pride v poštev:
Kastracija oziroma sterilizacija komarjev je biološka metoda nadzora škodljivcev, pri kateri vzgojijo velike količine samcev komarjev ter jih z obsevanjem ali gensko tehnologijo naredijo neplodne. Ko te sterilne samce izpustijo v naravo, se parijo z divjimi samicami, ki nato ne izležejo več vseh živih potomcev, s čimer se postopoma zmanjša celotna populacija.

Premantura in okolica je na dobri poti.

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.117
9.252
113
Pa dobro, tip išče nasvete za kakšen dolgi rokav ali pa izsušitev mlakuž, metanja bakra v stoječe vode, elektronska odganjala... ne pa delati genetsko spremenjene organizme in jih spuščati v naravo.

giovanotti

Fizikalc
20. dec 2012
210
114
43
UZ - pozabi, UV lučke - pozabi.
Dolge hlače, dolgi rokavi + mazanje (vse zadeve ne delujejo na vseh ljudeh isto, nobena neomejeno časa)

Vabe Biogents - samo ena ne bo dovolj. Več njih (baje je pomembna postavitev) tako aktivnih kot pasivnih, vključno s sosedi, postavljene že v začetku sezone, da se prepreči razmnoževanje.

smoukar

Guru
3. avg 2007
4.190
537
113
46
dolenska
Mene žrejo nenormalno. Kaj pomaga? Nič dolgotrajno. Doma imam mir, ker kjer živim, jih ni. Drugače pa sam spreji na tri ure cca. Na flaški more pisat da je tut za tigraste.

mistique

Guru
16. jun 2009
16.976
3.959
113
Za naše in "tropske" se je izkazal DEET. Ampak, jaz sem si ga na cunje nanašal, na kožo pa v res minimalnih količinah. Kva pa vem, baje komarjev živčni sistem poheka in če lahko njegovega, morda lahko tudi mojega :evil: