Sem kar neki naštudiral v zadnjih treh letih, saj sem kupil dve specialki. Najprej ženi, seveda je bil budget omejen, ker je moja dama šparovna, se prav alu, pa Shimano 105. No pristala je po probavanjih na Scott speedster Contessi, ta ji je najbolj sedel, se pa ne meni ne prodajalcu ni dala prepričat, da bi vzela karbon. No po strahovih pred zapetimi nogami je speljala ko bi cestno kolo vozila že od nekdaj, pa se je začela agonija zame, ker sem jo lovil po okoliških klancih z mojimi 107 kilami in 34-25 razmerjem na moji stari specialki. Aluminiaš Ridley compact s Compo veloce. No pol sem dal gor zadej daljšo kletko in 28 zobnik, sam še zmer gagal v klance, kjub nižanju kilaže. Moja dama se je zaljubila v to kolo in se vedno rada usede gor.
No pol so se pa še men apetiti povečal in sem po zimskem raziskovanju spomladi vzel zelo ugoden paket na Scottu Addict 10. Sicer mi z rumeno barvo ni bil glih najlepši, sam ko sem se pa usedel iz aluminjaša na endurance karbonca je blo pa to ljubav na prvo furo. Še 11/34 šajbo zadi in zdej sem kralj klancev (beri lahko gonim v 18 procentni klanec brez da crknem zraven), pa celo moja dama včas tud za mano pelje, ne vedno pred mano.
Tko da bo kar jellotova držala. Splača se tist kar ti je všeč, pa na kar se rad usedeš in se z veseljem pelješ.