Kolo sezona 2019

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Kako kolo svetujete, rabim za ženo, mestno, dobro uležajeno, gladka kolesa, zaželjeni alu, komforten sedež, naj ima nekaj prestav, ne rabi pa imeti ne vem koliko prestav, kaj je best buy tam nekje za neko normalno ceno, do 500 eur, ker ne bo nevem kako zelo v uporabi, bi prišlo v poštev tudi kako malo rabljeno, če kdo prodaja zaradi neuporabe .

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Jaz bi vas pa prosil za kakšen info glede gorske Pohorske transverzale. Nisem še nikoli po Pohorju kolesaril, ta vikend pa greva z ženo in me zanima kako je kaj označena pot? Lahko kje hitro kam zalutaš ali ni take drame? Štartala bi pri Bolfenku in nato v smer proti Lovrenških jezer. Kakšne izkušnje?
PT.jpg

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48

Hvala. Garmina imam. Vendar pa dotične trase ne vem, če mi pridejo prav. Jaz bi namreč štartal iz Bolfenka (3 dni bova locirana v tem okolišu). In glede na zgornjo karto proti Arehu, slapov Šumik in proti Rogli. Fora je tudi v tem, da ja, Lovrenška so nekako končna točka v glavi vendar glede na to, da grem pa z ženo (ni še ravno v top formi za na kolo :) ), se bojim da zna biti Šumik že kar max (kot rečeno ne poznam trase, čeprav višinci niso hudi videti glede na zgornjo mapo) :)

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Načelno je pot solidno označena in itak vodi bolj ali manj po gozdnih cestah, tako da zalutala bosta težko. Imajo pa na spodnji postaji Pohorske vzpenjače sigurno kako hard kopijo zemljevida, pa na vrhu morajo tudi imet.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.409
5.685
113
na šumik tak al tak ne moreš s peciklom (razen na rami). je pa na 1/3 poti do Lovrenških. Če še ni v top formi za kolo bo že Bolfenk Areh kr jebeno. No odv kaj je za tebe/njo top forma. Zalutat nimaš kje, goniš tam ko folk hodi :) Ko prideš na Areh greš dalje na Cojzerco. Od Cojzerce vodi pa makedamska cesta dalje proti križišču za Šumik. Od cojzerce do sem se spušča. Na križišču greš Desno dol do koče pri šumiku (lahko greš dalje na Klopni vrh), levo gor do Osankarce. Ko prideš na Osankarco greš mimo doma (ob terasi) po cesti dalje Dokler ne prideš do konca ceste (oziroma cesta ful ostro levo zavije, pot v gozd je ravno pa nek potok po poti dol teče). Tak na pamet nekje 10km od doma. Tam greš čez gozd, je normalna pot tudi markacije. Ko prideš ven iz gozda zagrizeš po cesti v klanec. Čez par km si na Pesku, počitek in gobova juhica s kruhovim cmokom. Po počitku greš ravno mimo koče in slediš tablam za lovrenška. Druga opcija je levo in prideš na Roglo in lahko greš iz Rogle na Lovrenška. V obeh primerih boš zadnji vzpon nesel pecikl.
To je to na kratko. Težko se zgubiš. V najslabšem primeru prideš ven v Rušah.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
na šumik tak al tak ne moreš s peciklom (razen na rami). je pa na 1/3 poti do Lovrenških. Če še ni v top formi za kolo bo že Bolfenk Areh kr jebeno. No odv kaj je za tebe/njo top forma. Zalutat nimaš kje, goniš tam ko folk hodi :) Ko prideš na Areh greš dalje na Cojzerco. Od Cojzerce vodi pa makedamska cesta dalje proti križišču za Šumik. Od cojzerce do sem se spušča. Na križišču greš Desno dol do koče pri šumiku (lahko greš dalje na Klopni vrh), levo gor do Osankarce. Ko prideš na Osankarco greš mimo doma (ob terasi) po cesti dalje Dokler ne prideš do konca ceste (oziroma cesta ful ostro levo zavije, pot v gozd je ravno pa nek potok po poti dol teče). Tak na pamet nekje 10km od doma. Tam greš čez gozd, je normalna pot tudi markacije. Ko prideš ven iz gozda zagrizeš po cesti v klanec. Čez par km si na Pesku, počitek in gobova juhica s kruhovim cmokom. Po počitku greš ravno mimo koče in slediš tablam za lovrenška. Druga opcija je levo in prideš na Roglo in lahko greš iz Rogle na Lovrenška. V obeh primerih boš zadnji vzpon nesel pecikl.
To je to na kratko. Težko se zgubiš. V najslabšem primeru prideš ven v Rušah.

Hvala za izčrpne usmeritve, so bile v pomoč. Hvala seveda tudi ostalim. Vikend je bil uspešen, Pohorje je fantastično. Čeprav sva ugotovila, da bi bilo mogoče bolje, da bi si za gospo izposodila kakšnega električnega gorca, tako je pa pač del poti gospa malce prehodila zraven :) Nisva pa prišla do Lovrenških, nama je še malce več kot polovica zmanjkala, res pa da sva bila v takem vzdušju, da se nisva hotela forsirati. Sva pa potem kar drugi dan z avtom do Rogle skočila, se raztovorila in še po Rogli malce kolesarila.
Skratka super urejen poti, označeno bi sicer lahko bilo malce bolje (ni veliko manjkalo, da bi končal dol v Rušah, ko sem se spomnil na zgornji zapis in se pravočasno ustavil kjer je bila markacija za smer razglednega stolpa :)), čeprav res da sem bil prvič na Pohorju, pokrajina in ljudje pa fantastični. Pod črto, se še vrneva ;)

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Sem v nedeljo naredil krog okoli Pohorja. Na poti dohitim Deželaka junaka in glej glej kdo mu je pomagal gonit.
IMG_20190609_101735.jpg
Sem potem šele doma videl :)

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Kakšne imate kaj izkušnje z pozdravljanjem - odzdravljanjem?
Sem v nedeljo pozdravljal in mahal-dvignil roko, pa večinoma sam sebi očitno. Je bil sicer en del poti, ko so pozdravili oz. odzdravili skoraj vi ampak ni trajalo dolgo. Ko sem z cestnim kolesom in pozdravim grdo gledajo MTB kolesarji, ko sem na MTB in pozdravljam me sploh ne opazijo kolesarji s cestnimi kolesi. Se mi zdi, da pozdravi le 1/3 kolesarjev.
Jaz pozdravim ali odzdravim vedno.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.076
5.652
113
Cestni so dostx taki da ne odzdravljajo...sploh ne kaki mladi novopečeni...

ostali bp...

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Meni je pa zanimivo, da me, ko sem na specjalki, specjalkarji pozdravljajo (razen izjem), ko sem pa na gorcu, me pa taisti, ki so me, ko sem bil na specjalki pozdravili, gladko pogledajo stran...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.076
5.652
113
Torej se oba strinjava da so "pajkičarji" una ta bolj zadrta/problematična rasa? :)

jello

Guru
22. sep 2008
10.170
3.878
113
Nazaj na temo, najlepša tura kar sem jih naredil v zadnjem času. Da se še bolj na hard (DH varianta), če štartaš v Tržiču in greš potem lahko s Kofc dol po pešpoti direkt nazaj v Tržič. Jaz nisem šel, ker sva bila z ženo in ker se pešpotem če se le da izognem. Srečala sva eno gorsko tekačico, ki je ne samo odzdravila, ampak je padla še prijetna debata...

https://www.visit-trzic.com/poti/kolesarske-poti/k11-planine-pod-kosuto.html

• Všeč mi je
Reactions: Hondi in kapadimul