Za Ynosa je tudi tale... Planiram letos it s5 Imaste gpx log
http://www.slotrips.si/slo/gorsko-kolesarjenje/trip/920/Zirovski-krog
http://www.slotrips.si/slo/gorsko-kolesarjenje/trip/920/Zirovski-krog
Skoraj gotovo, se pa asfaltu najbrž ne bo dalo čisto izogniti in ga bo najbrž kakšne pol trase. Oziroma jaz se makadama in hudih klancev izogibam in se nisem vseh lukenj preiskal. Po gozdu pa peš poti najbrž obstajajo, zdaj je samo vprašanje koliko se greš off rolada.Že nekaj časa gledam tiste hribe nad dolskim... Lahko po njih lepo preštrikaš od Dola pri Lj pa do Litije in nazaj... Ze kdo probal?
Ko si oa 1x že v Litiji pa greš na Janče pa nazaj v Lj...
Po asfaltu mi je znano, po makadamu je toliko. Iz grosuplja cez polico proti litijiKaj pa je to? LJ-Grosuplje-Litija-Lj?
Kako pa zgleda, če V-brake zakuriš? Mislim da meni še ni ratal a je bila hitrost tudi okol 70+. Sem pa lani skuril pakne, kar mi še ni ratal pa sem delal veliko več km. Ke pa res da zadnja leta večinoma sam gozdne poti teram.ynos: z Brezovice (vas tik pod Jakobom) greš proti zahodu v dolino proti Trnovcu, nato pa takoj spet gor na Govejek. Z vrha Jakoba je to prvi hrib na zahodni strani. Simpatičen strm makadamski klanec, nato pa podaljšaš proti Osolniku in greš ali dol v Soro in Medvode ali pa proti Škofji Loki.
Tuleči diski niso nič nenavadnega in ne vplivajo na zaviranje, nekatere kombinacije ploščic rade tulijo. Lahko pa, da si jih že pregrel, ampak to bi prej občutil kot slišal (izkušnja pri spustu z Zvoha..). Meni sintrane sprednje rade tulijo, preden se orenk segrejejo, zadnje 'navadne' pa nikoli. Imam pa na terenskem setu koles troslojne XT diske ampak bi težko rekel, da je kakšna huda razlika v hlajenju - prehod iz 180 na 203 mm spredaj je bila pa opazna razlika. Diske občasno pobrusim s šmirglom 1500 in očistim s propanolom, nato pa parkrat zelo sunkovito zabremzam z višje hitrosti do ustavitve.
Tista Ynos-ova trasa je LJ-Lavrica-Orle-Sostro-Pečar-Besnica-Janče-Jevnica Laze (nekje vmes prletiš dol)-Ljubljana. Kolikor mi je znano je vse asfalt, razen spust iz Janč v Jevnico Laze.Po asfaltu mi je znano, po makadamu je toliko. Iz grosuplja cez polico proti litiji