Kolo - sezona 2016

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Jaz sem bil dans, 50 km..termo t.shrt, dolgi rokavi švic majca, kratki rokavi kol. dres. Spodaj kratke hlače.

Temperatura doma 19 stopinj, v klancih po moje okoli 16, 17...za dol sem imel še vetrovko.brezrokavnik..tega pri dresu.

Moram rečt da ni bilo viška.

Štartal sem ob pol treh. Kasneje okoli šeste so imeli čisto vsi kolesaeji že dolge rokave ( danes se mi sploh zdi, da je bil občutek mraza kljub razmeroma visokim temperaturam).

Al je pa pasalo
cheer.gif

Meni so zaenkrat še sprejemljive temperature...mogoče bi bilo dobro dat pod čelado kako ruto, da ti ne prepiha betice ko si ves moker.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
Jaz sem danes testiral električni bicikel, naredil 40 km, dolge hlače, kratka majica in vetrovka je bilo ob 15.ih preveč, komot bi bil v kratki majici in hlačah. Ob 18.ih pa bi bilo ravno prav s kratkimi hlačami in vetrovko. Aja, pa pretegnu se nisem, sem užival v elektriki...
grin1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Na morju ima vsak drugi takega električnega.
sprasujem se.gif

Starejši bolj ene klasične z baterijo v prtljažniku. Se pa dobijo tudi taki mtb z baterijo v top tubu za 3k€.
bonk.gif

Res, pa da sem bil izven sezone, ko ni več toliko mladih.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
kzs

Kranj - Dubrovnik, 9 kolesarskih dni, 2 dneva vmes počitka. Nekaj čez 800km. Višincev čez 7,5k (mam podatke šele od drugega dneva, od Kranja do Delnic nimam)

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
zmaga.gif

bi moral narest neke vrste obnovo poti ... bi blo ziher zanimivo. A si imel kako bližnje srečanje (izsiljevanje, padec)?

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Pot na hitro:
1dan Naklo-Kranj-Lj-Ribnica-Gotenica-Potok(Blizu meje s Hrvaško)
2dan Potok-Brod na Kolpi-Delnice-Fužine-Zlobin-Njivice(Otok Krk)
3dan Njivice-Valbiska-Lopar - čez otok Rab do Mišnjaka-Stinica-Prizna-Novalja(otok Pag)
4dan Čez otok Pag do Nin-a
5dan Nin-Zadar-Biograd na Moru-Pakoštane-Pirovac-Tisno
6dan Tisno-Vodice-Šibenik-Vrpolje-Boraja-Seget Gornji-Seget Donji
7dan počitek
8dan Seget Donji-Trogir-Split-Omiš-Baška Voda
9dan počitek
10dan Baška Voda-Makarska-Ploče-Trpanj (Pelješac)
11dan Trpanj- Ston - Dubrovnik
nato 2 dneva v okolici Dubrovnika nato pa povratek z busom direkt do LJ.

Bližnjih srečanj na srečo nič, padcev pa tudi ne. Našel se je edino kak ki je v mestu te prehitel, nato zapeljal čimbolj desno, da ga ne moreš prehitet nazaj ko on čaka na semaforju.

Moram rečt da je cesta izven mest odlična(večino je bilo po jadranski magistrali), dovolj široka da se voziš ob robu, vozniki večinoma normalni. Samo ene 10x je kdo potrobil, pa še to vsaj 3x ko sem se spuščal in vzel malo več prostora na cesti. So pa trobili večinoma poklicni šoferji.

Kolesarskih stez ni. Tudi v mestih ne. Vsega 10km kolesarske steze je bilo pred Zadrom naprej se pa nič več ne spomnim. Tudi robniki so tako smotani da če že zapelješ na pločnik potem ne moreš dol. Pa saj sem vedel da kolesarskih stez tam ni pa sem bil vseeno malo presenečen nad slabo infrastrukturo za kolesarje. Hrvati, vsaj ti ob obali, ne kolesarijo.

Bilo je nekaj mehanskih okvar vendar sem imel vse potrebno orodje s seboj. Zadnja špica 3x, prednja zračnica 2x, 1x sem pa v Zadru dal popravit zadnji obroč. Vse na mojem kolesu, na drugem kolesu ni bilo nobene okvare razen to da je nekaj škripalo pri pedalih.

Overall pozitivna izkušnja, grem definitivno še kdaj tkole tourat.
Kljub dobri cesti pa pomanjkanje kolesarskih stez ter veliko prometa okrog mest pomeni da naslednjič je destinacija zahodna evropa. Pa za kak teden dlje.

Pa ena slikca koles na cilju:

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Zanimiva tura. Vedno bolj so mi vsec taksni podvigi samo casa ni. A un blog slovenca poznas k vzame na turo eno pelerino, bivak vreco, pol litra vode in se odpelje do garde cez hribe in nazaj.. S ameriko je prekolesaru z manj kot 7kg prtljage.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Ma če sem iskren sem prebral tolk blogov da ne vem točno kater je bil. Mam pa nekaj v glavo od enega slovenca čez severno ameriko. Je pa več takih ki vzamejo čisti minimum pa grejo kolesart. Ampak to kolesari 10ur+ na dan midva pa sva le 6-7ur.
Enega sem bral ki je še zobni ščetki ročaj odžagal, zobne paste pa sploh sabo ni vzel. Je rekel saj je voda dovolj da spuca zobe.

Ravno včeraj sem pa bral od enega sokrajana ter njegovega kolega ki sta šla iz Barcelone nazaj domov. Prvo prosto popoldne je bilo v Parmi, po skoraj 2/3 že opravljene poti.

Je pa čas največji problem.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Jutri zgleda bo zadnji dan za it na kolo (vsaj sezonci)...potem zgleda da smo zaključili in bomo potegnili črto nad sezono, kolesa pa na trenažerje.

Na svidenje v naslednji vojni.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.076
5.652
113
Ta teden izkoristil dopust za gorenjsko... Vsak dan skoki po 40-60km..lagano sportski...

Drug teden pa ze zima ja...kaze enomestne temperature cez dan...ponoci pa ze minus
smile-1.gif

No jutri se skocim na pokljuko do vojasnice
smile-1.gif

Potem pa se prestavim nazaj v Lj za kake popoldanske skoke za na tosko... Katarino... Pa kaki polhograjci... Kaze vsaj v Lj kotlini lepo vreme.
smile-1.gif

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Se bomo kolesarili, seveda. Jaz sem ravno danes servis naredil, ko mi je ze zracnica zadaj sla. Sem zadnjic v funsportsu videl cannondale slate-a. To bo moje naslednje kolo. Ko bom velik.
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Dva pa pol testni.
smile-1.gif
Saj pravim, ko bom velik. Vrhunska zadeva, balonaste gume, dost normalen okvir, da ne lezis gor, lefti amortizer. Glih za nase ceste pa kaksno singlco brez slabe vesti prevozit. Sem mislil, da se taksen amortizer bolj zvija ampak je vse skupaj neverjetno kompaktno, z okvirjem vred. Tole se po brezpotjih z malo bolj namenskimi gumami vozi skoraj bolje kot hardtaili 10-15 let nazaj.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Si tudi sprobal kolo?

Ker meni deluje na videz (prednja 'vilica') en malček švohno (v mislih imam ovinke pri večjih hitrostih).

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Imajo testnega. Lefty deluje vrhunsko na tem kolesu, itak ima že 16 letno zgodovino. Dobra kombinacija z balonastimi gumami (okvir sprejme pnevmatike sirine 2.1, če malo čaraš, original mislim, da je 40/700. Je cannodale drugače že leta 1999 predstavil "cross" specialko z vzmetenjem samo je malo zamrlo vse skupaj. Mislim, da se imamo metričem za zahvaliti, da so to modo obudili. Samo, da je tukaj tudi okvir bolj treking oz. mtb.

http://qwertycycles.co.uk/pages/why-lefty

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Tisti, ki se vozite v službo s kolesom, do kdaj oz. do katere temperature boste vztrajali? Kako se oblečete?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Danes je bilo cca 5°C, v seno stran imam slabih 13 km - imam poliestrske neprepihljive dolge hlače (nekaj takega), ki zlahka zdržijo nulo in še kako stopinjo manj. Bolj imam problem z zgornjim delom, ker hitro zašvicam, tudi če je hladno, tako da jakne sploh ne oblačim, ampak samo eno tesno lycro.
Najbolj mi je sitno tovorjenje cunj za preoblečt, pač ne morem biti v trenirki v službi, kot je lahko marsikdo. Pa še za nazaj imam druge cunje, ker bi bile jutranje prevroče. Dejansko bom nehal kolesarit, ko bo potreba po jakni tudi v službi (recimo da greš na malico ali kak sestanek) ter ko bodo ceste soljene.
Kljub jutranjemu mrazu pa vidim, da kolesarji vztrajajo, glede na števec pri Bavarcu jih do pol osmih zjutraj našteje samo petino do četrtino manj kot v toplih septembrskih jutrih, kar se mi zdi kar zanimivo.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Kaj to imaš tuš na šihtu?

Jst, bi smrdu tako... da bi me vsi pustil na miru :D