Kolko smo dolžni naredit?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Recimo da zveš za sošolko iz srednje šole (zdaj ze 5 let nista sošolca, vidita se redko) da je na H-ju...
Kolko je treba tu naredit, ignoriras po sistemu; "Sej nisi moja punca" in jo lepo gledaš propadat in
nakoncu zlati šus... Jebe se mi za tvoje igle, sej ne pikaš mene.

Je treba tu recimo it do staršev, opozorit kako socialno delavko al kak se da zadevi pomagat?

Itak večina gleda svoje zadete sosede, pa ne naredi nič, starsi so vedno zadnji v ulici ki zvejo...

Pa je treba sploh povedat? Al ne povemo pa smo posledično "krivi" pomaganju pri naklepnem samomoru?

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
mal kruto ampak bl k boš v drek drezu bl bo smrdel, pust pr mer da ne boš na koncu še ti kaj kriv, nisi sorodnik tud najboljši prjatu ne, tako da sam stran

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Si stisne zlatega, grem na pogreb in v glavi mam to, da bi bila vrjetno še živa, če bi jaz kaj naredil...
frown-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
Če si ji tolk blizu, da bi šel na pogreb, potem moraš nekaj ukrenit pomojem.
Tudi, če ne bi bil pa bi konkreno vedel za nekoga, bi pomojem moral nekaj ukrenit, vsaj staršem povedat, če je to mlad človek.

lp

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
iz tvpojih prejšnjih posotv je bilo razbrati kot, da sta si toliko blizu, da bi šel na njen pogreb.
kakorkoli, mislim da si dolžan it do njenih staršev in jim povedati svojo slutnjo.

lp

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Človek ki je na drogi ne bo nehal samo zato, ker boš ti šel povedat njenim staršem. Kaj veš kako bojo starci reagiral. V najslabšem primeru bo spokala od doma potem si pa samo še predstavljaj kaj bo z njo. Njej lahko pomaga samo nekdo, ki ji je blizu in mu zaupa. In ta oseba, ki je na drogi se more sama odločit da bo nehala. In ta oseba nej gre potem osebno do staršev in pove, kaj se dogaja z njo. Samo tukaj more bit z njo nekdo, ki ji bo stal ob strani in mu zaupa.

Uglavnem, zadeva je zelo zajebana in se lahko stanje samo še poslabša, če ji bodo zdej kar naenkrat hotel vsi pomagat. malcomX ne drezaj, ker žal ne moreš povsod pomagat.

han

Pripravnik
15. okt 2007
126
0
16
laibach
moj kolega je bil đanki in ko sem mu hotel pomagati me je zajebal, tko da sm se iz tega naučil, da nikol več ne verjamem nobenmu đankiju, pa če mi umira pred očmi (ok kruto se sliš)...težko pametujem, ker nevem točno kaj se dogaja v glavah đanksov, samo se mi zdi da ko 1x padejo globoko v svet droge niso sposobni razvijat iskrenih čustev, ki so pogoj za zaupanje in osnovne človeške odnose...po glavi jim roji samo kje staknit keš za drogo in pri tem ne izbirajo sredstev...v tem primeru se je njegov fotr mogu zakreditirat 15k evrov, da je odplaču njegove dolgove itd....
v tvojem primeru pa je to njena vojna v kateri mora ona sama zmagat....zna se zgodit, da bo tvojo dobroto samo izkoristila...
pač v nekaterih stvareh ne moreš pomagat, pa če se še tako trudiš in želiš..

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Naj te krivda razžira, počasi, vsako minuto, ker si za*ebu na celi črti in se nisi poprijateljil z njo ter tako bi pristala le pri alkoholnih pijačah in navideznemu orožju.
Le zakaj se bi krivil za nekaj, ker jo nisi pošmirglu 5 let?

Še malo, pa bom mislil, da si obseden s "herojstvom".
bonk.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
a misliš, da se bo samo od sebe izboljšalo, če pustiš pri miru?
bonk.gif

Čimprej ukrepat tem bolje, preden se čisto prepusti to the dark side of the force
smile-1.gif

Še najbolje bi bilo, če bi nekdo najel par črnogorcev, da jo prebutajo ko žival in ji dajo vedet, da če se še špika, ji bodo noge polomil.
Pol pa naj študira kje se ma bolj fajn, vsa pretolčena, brez ljubezni, brez prihodnosti ali pa z možem, malim razgrajačem na nedeljskem kosilu pri starših.
S prijazno besedo pri đankiju nimaš kaj iskat.

lp

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
BMK za narkomane.... če bi se radi pozdravili naj zaradi mene grejo policij na vrata potrkat pa jih prosti da jih za 5 dni zaprejo v celico tlko da se sčistijo....

tongue-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
@all

Blem je da živi sama pri kr nekom doma, tam pa itak ista scena, tak da si nemorejo pomagat.
bad mi je, ker je bla včasih full lušna punca, sem jo kar pecal skoz srednjo, v zadnjih 3 letih pa
že fura po roki gor in dol, in bojim se da bom lepega dne videl osmrtnico...

Mislim kaj vse se ji more dogajat, dela nikjer, dnevno pa rabi po mojih polstrokovnih izračunih
minimalno 30€, to je res minimalna cifra, bojim se pa da rabi okol 50... Kje jih dobi težko rečem,
tolko nemorem zapravit jaz, pa mam kul sluzbo, kajšele ona. Itak bi šel do starih, samo kaj ko je na svojem
že kaki dve leti...

Raje bi jo naskrivaj bek spravil, pa jo rešil muk, kot pa da si samo predstavljam kaj vse dela za denar...

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Ona to rabi,ker drugače ne zna preživet, vsaj v tem trenutku, ti bi jo pa dal pretepst................fak ej.
Ko bo sama hotla nehat bo poiskala pomoč, prej ji pa ne more noben pomagat.
Je pa res tako kot je že nekdo rekel....odvisniki od heroina so največji podn, kaj vse so pripravljeni nardit za drogo
uf-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
jah ok, če ti je bila včasih res pri srcu, pol verjamem da ti je hudo, sam se vedno se je sama podala na to pot, in tud sama zabredla. Ti ne mores dost narest! starsi itak vejo verjetno in so že obupali. Socialna delavnka tud ne vem kok ima sploh kej moči, saj je že polnoletna in odgovorna same zase....

če je tok globoko, pol pač nimaš več dost šans! lahko jo pa vzameš k sebi domov, pa jo živiš, ji plačaš zdravljenje, in upaš da ko pride nazaj, da ne bo zašla na stara pota...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Dej dej nehej no...

1. nimaš se pravice vmešavat v tuje življenje (razen če ni tvoj otrok ali žena)
2. tudi če se boš umešal, te ne bo nihče jebal.

Po tvoji logiki jo naj pustim crknit, ker ni moj otrok? Kaj pa načelo "pomagajmo si"?
Al kr brezkompromisno sebično skoz lajf, in niti ne pogledat nazaj če kdo crkuje.

Sej zato pa je slovenija tu ko je.

Je** se meni za vse okoli, samo da mam jaz gut lajf, okoli mene pa pocrkajte.
rolleyes-1.gif